Tego nie neguję ale dalej - rzecz jasna oceniając to wszystko z perspektywy dnia dzisiejszego - nie pokazałeś dlaczego stawiać znak równości. Póki co prezentujesz gdybologięPoc Vocem pisze:Bo wiem jak blisko było do tego, żeby ze stanu wojennego (tego konkretnego) zrobiła się wojna. Były między innymi przygotowania w głównym kwatermistrzostwie LWP zaawansowane przygotowania do wkroczenia wojsk ZSRR.
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Stan wojenny był w pewnym sensie motorem zmian w całej Europie komunistycznej, a przy tym mógł przerodzić się w coś makabrycznego, dlatego warto umieścić go wśród ważniejszych wydarzeń politycznych XX wieku.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Owszem - warto umieszczać go wśród ważnych wydarzeń politycznych XX wieku chociaż dyskusyjne jest stwierdzenie, że był on motorem do zmian ustrojowych w Europie Środkowo-Wschodniej.Poc Vocem pisze:Stan wojenny był w pewnym sensie motorem zmian w całej Europie komunistycznej, a przy tym mógł przerodzić się w coś makabrycznego, dlatego warto umieścić go wśród ważniejszych wydarzeń politycznych XX wieku.
Tylko trzeba jeszcze (a raczej przede wszystkim) zauważyć, że wydarzenie wydarzeniu nie równe...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dokładnie. Wcale to nie znaczy, że te państwa uczestniczą.cns80 pisze:To że w europie nie było wojny to nie znaczy że duża część członków UE uczestniczy w działaniach wojennych na innych kontynentach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
geograf_OSU
http://www.wykop.pl/link/1297269/armia- ... entralnym/
Brak slow, ale przeciez nic sie nie stalo, co mnie to obchodzi, przeciez na to zasluzyli bo tylko tamuja postep w drodze do "standardow europejskich," nalezy im sie.
Brak slow, ale przeciez nic sie nie stalo, co mnie to obchodzi, przeciez na to zasluzyli bo tylko tamuja postep w drodze do "standardow europejskich," nalezy im sie.
Piłeś, nie pisz. To proste.geograf_OSU pisze:http://www.wykop.pl/link/1297269/armia- ... entralnym/
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ciekawie mówi Mariusz Max Kolonko o polityce i mediach:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Kaczyński znów chce rządzić, przy okazji zapowiadając kolejne marsze. Cóż, bardzo proszę, od tego im elektoratu przybędzie na pewno. Ale negatywnego.
Tymczasem zbliża się Święto Niepodległości, zaś prawaki i lewaki szykują swoje marsze i blokady.
Oczywiście - bo nie może być inaczej - ONR & MW zaczyna marsz na rondzie Dmowskiego, jakby on był najważniejszą osobą w II RP i architektem niepodległości...
Oczywiście - bo nie może być inaczej - ONR & MW zaczyna marsz na rondzie Dmowskiego, jakby on był najważniejszą osobą w II RP i architektem niepodległości...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poza tym Maxio pisze (mówi) z tak nieznośnym stylem polonusa-w-pierwszym pokoleniu, że blokada się słuchaczowi automatycznie włącza... amierykiańskie państwo to sprawna, naoliwiąna maszYna, której mekaniźmy czeba dobrze POZnać 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja się zawsze staram jednak przyswajać treść, a nie patrzeć na formę (choć i ona nieraz wiele mówi, to inna sprawa).Glonojad pisze:Poza tym Maxio pisze (mówi) z tak nieznośnym stylem polonusa-w-pierwszym pokoleniu, że blokada się słuchaczowi automatycznie włącza...