Komunikacja Miejska w rejonie Grodziska
Moderator: Wiliam
-
jacek
- Zbanowany
mieszkam w okolicach juranda ze spychowa,ale z komunikacji nie korzystam,wiec nie ukladam rozkladow pod swoja wygode,tak jak tu czesto na forum jest wspominane.
przeczytaj moje posty z 14 lipca i zobacz moje projekty.
ja sugeruje przedewszystkim przedluzenie 120 do fso poprzez l.berensona,juranda,bialolecka,bezposrenio torunska tak jak kiedys jezdzila ta linia.
wtedy pasazerowie rozkladaja sie do wyjazdu z tego rejonu w dwu kierunkach,rozladowujac tlok.
przedluzenie 326 to drugi wariant tyle ze szczytowy.
nie upieram sie przy obydwu liniach.
cofnij sie o pare dni i skomentuj moje projekty
przeczytaj moje posty z 14 lipca i zobacz moje projekty.
ja sugeruje przedewszystkim przedluzenie 120 do fso poprzez l.berensona,juranda,bialolecka,bezposrenio torunska tak jak kiedys jezdzila ta linia.
wtedy pasazerowie rozkladaja sie do wyjazdu z tego rejonu w dwu kierunkach,rozladowujac tlok.
przedluzenie 326 to drugi wariant tyle ze szczytowy.
nie upieram sie przy obydwu liniach.
cofnij sie o pare dni i skomentuj moje projekty
Chyba najprostszym rozwiązaniem jest wycofanie 120 z jednokierunkowego kółka po Grodzisku i skierowanie go - po trasie 132 - na Mańki. Wtedy jednocześnie umożliwiłoby się zrobienie czegoś z trasą tej linii w okolicy drugiego jej krańca, np. wydłużenie do Metra Politechnika (w zamian za 101) , co jest praktycznie niemożliwe przy bezpostojowym krańcu "Grodzisk".
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jeśli wyciągniemy 120 z Grodziska mozna pokombinować z wydłueniem go z Maniek przez Ostródzką i Mochtyńską na Olesin, a 134 pchnąć przez Zdziarską i Ruskowy Bród (jak te ulice zostaną wreszcie przystosowane do ruchu komunikacji miejskiej).dennis pisze:Chyba najprostszym rozwiązaniem jest wycofanie 120 z jednokierunkowego kółka po Grodzisku i skierowanie go - po trasie 132 - na Mańki. Wtedy jednocześnie umożliwiłoby się zrobienie czegoś z trasą tej linii w okolicy drugiego jej krańca, np. wydłużenie do Metra Politechnika (w zamian za 101) , co jest praktycznie niemożliwe przy bezpostojowym krańcu "Grodzisk".
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież był na samym początku tego topiku opis warunków na tej trasie... Czytać, Panowie, czytać...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
no właśnie juz od paru lat trwa tam jakiś spór o kawałek drogi brakuje tam kawłka jedani ok8 m ruch odbywa sie tylko jedna połową drogi wiec zapomnij o jakimkolwiek autobusie tam!MZ pisze:jacek pisze:szkoda ze nie juranda i bialolecka do zeraniaA to jest przynajmniej przejezdne dla autobusów (to znaczy asfaltowe i odpowiednio szerokie)?
-
jacek
- Zbanowany
wiem ze jest tam zwezenie bo mieszkam 20 metrow od niego.
jest to za malo strategiczne miejsce zeby gmina z tym zrobila konkretny porządek.
cham jakis sie uparl ze nie sprzeda tych 10 metrow i siedzi gdzies za granica i go to grzeje i ziebi ze dzieci nie maja komunikacji do szkoly i zasuwaja po 3-4 i wiecej km do szkoly.
gdyby nie ten odcinek juz prawdopodobnie dawno by tamtedy cos jezdzilo-bo tiry i inny sprzet ciezki problemu z przejazdem nie widza
jest to za malo strategiczne miejsce zeby gmina z tym zrobila konkretny porządek.
cham jakis sie uparl ze nie sprzeda tych 10 metrow i siedzi gdzies za granica i go to grzeje i ziebi ze dzieci nie maja komunikacji do szkoly i zasuwaja po 3-4 i wiecej km do szkoly.
gdyby nie ten odcinek juz prawdopodobnie dawno by tamtedy cos jezdzilo-bo tiry i inny sprzet ciezki problemu z przejazdem nie widza
ale to jast komunikacja miejska i nie może być z tym problemu... a tych dzieci to strasznie dużo tam jest ech.. dla 10 osób opłaca sie tak kombnowaćjacek pisze:wiem ze jest tam zwezenie bo mieszkam 20 metrow od niego.