Moderator: Wiliam
-
pawcio
Tm pisze:Skrócić w międzyszczycie do Gocławia, i tego sie trzymajmy.
Nie wiem za bardzo, jak się tego trzymać, bo nie wiem, jak i gdzie by to miało zakrańcować.
[ Dodano: 2008-02-25, 20:33 ]
Bastian pisze:To może 5XX co 10 minut, a 189

309?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Bardzo ponury żarty, bardzo ponury.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Tm
pawcio pisze:Nie wiem za bardzo, jak się tego trzymać, bo nie wiem, jak i gdzie by to miało zakrańcować.
Na pętli. Kiepsko dla osiedla, ale przecież teraz nie jest lepiej. Sprawa się komplikuje jeżeli nie można zawracać koło pętli(choć sądziłem, że da się), utrudnia to sprawę, ale jej nie umożliwia.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
-
pawcio
Nie można. Zarówno z powodów geometrii skrzyżowania, jak i przepisów (sygnalizator kierunkowy na skręcie w Jugosłowiańską).
Poza tym nie ma żadnego powodu, by skracać 401 do Gocławia, a nie do Metra Wilanowska (przez nowy kawałek Al. KEN). Zapełnienie na Moście jest równie mizerne.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
hubik
-
Kontakt:
Tm pisze:pawcio pisze:Nie wiem za bardzo, jak się tego trzymać, bo nie wiem, jak i gdzie by to miało zakrańcować.
Na pętli. Kiepsko dla osiedla, ale przecież teraz nie jest lepiej. Sprawa się komplikuje jeżeli nie można zawracać koło pętli(choć sądziłem, że da się), utrudnia to sprawę, ale jej nie umożliwia.
nie do końca widzę sens skracania 401 w taki sposób ale... cały czas istnieje od dawna niewykorzystywana stara pętla
AFRYKAŃSKA (przy Wale Gocławskim)... (trochę się rozmarzyłem

)
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje

-
Tm
pawcio pisze:Poza tym nie ma żadnego powodu, by skracać 401 do Gocławia, a nie do Metra Wilanowska (przez nowy kawałek Al. KEN). Zapełnienie na Moście jest równie mizerne.
Hardkorowo, ale ostatecznie może być. W grę wchodzą jeszcze Stegny.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
-
pawcio
hubik pisze:trochę się rozmarzyłem

)
Mocno.
401 nie ma sensu ruszać. Faktycznie 401 na odcinku Gocław-Metro Służew spokojnie mogłoby kuirsować tylko w godzinach szczytu co 12 minut, tylko są dwa problemy. O ile ursuską część trasy spokojnie można by zakrańcować na Wilanowskiej przez Al. KEN, to z kawałkiem praskim nie ma co zrobić (a byłoby miło, by dojechało to chociaż do Galerii Mokotów). Dodatkowo takie wydzielenie nie spowoduje żadnych oszczędności brygadowych w szczycie. W międzyszczycie oszczędności nam nie potrzeba. Wtyczkododatków mamy aż nadmiar.
[ Dodano: 2008-02-25, 21:04 ]
Tm pisze:Hardkorowo, ale ostatecznie może być. W grę wchodzą jeszcze Stegny.
Brutalna prawda potwierdzana regularnymi obserwacjami wykonywanymi jako stały pasażer w różnych porach.
-
Rosa
I z tej dyskusji wynika że na 401 nie ma na razie pomysłu

Nierównomierne zapelnienie na krańcach, brak mozliwości zmiany rozkladu z powodu koordynacji czerwonej linii z czarną i mamy takiego dziwoląga który niby jest potrzebny i przydatny ale nie do końca

-
pawcio
Rosa pisze:I z tej dyskusji wynika że na 401 nie ma na razie pomysłu

Nierównomierne zapelnienie na krańcach, brak mozliwości zmiany rozkladu z powodu koordynacji czerwonej linii z czarną i mamy takiego dziwoląga który niby jest potrzebny i przydatny ale nie do końca

Dziwny to twór niewątpliwie, jednakże nie wydaje mi się, by można było w tej kwestii znaleźć rozwiązani lepsze, niż obecne.
-
TGM
Okroić do g. szczytu i już. Brygady w międzyszczycie niech sobie na 189 jeżdżą.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
pawcio
7,5 minuty nie osiągniesz. Najwyżej 10.
-
TGM
pawcio pisze:7,5 minuty nie osiągniesz. Najwyżej 10.
Może być... Co prawda nie wiem czemu 7,5 nieosiągalne jak 401 ma dłuższą trasę jak 189... No chyba że dojazdy z pętli 401 na trasę 189 liczyć.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
ikarus
-
Kontakt:
Proponuję zlikwidować 401 na to miejsce z Bródna na Ursynów puścić 416 przez pętle Gocław i fragment Siekierkowskiego.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
-
pawcio
Nie nieosiągalne w sensie, ze brygadowo się nie wyrobi (ba nawet 3 brygady w międzyszczycie pozostałyby na zajezdni), ale nie sądzę, by ktoś na to poszedł z racji częstotliwości. Zauważ, że kursy będą bardziej regularne (obecnie koordynacja w stronę Włoch leży na całej linii), więc i podaż będzie można nieco ograniczyć.
-
Bastian
- Sułtan Maroka
TGM pisze:Okroić do g. szczytu i już.
I poczekać, aż zdechnie - jak dawniej przygasło 408?

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Robert 514
hubik pisze:R-11 Kleszczowa pisze:
BTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej ręki
wg mnie prawobrzerzna część trasy 401 mogłaby zostać zliwkidowana właśnie z tego względu a wozy wykorzystane do zasilenia innych linii
frekwencja byłaby o niebolepsza gdyby pojechało dalej niż na Marysin, gdzie prawie każda brygada jedzie zaraz za 520
co ciekawe na samej pętli jest tyle brygad , że linia 196 zawraca przy piekarni na przystanku Łysakowska