401 - dzielić, czy nie?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

401 - dzielić, czy nie?

Post autor: Kleszczu » 24 lut 2008, 15:49

Rosa pisze: na zamiane 401 :arrow: 5xx
BTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej ręki :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 24 lut 2008, 15:55

R-11 Kleszczowa pisze:
BTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej ręki :?:
wg mnie prawobrzerzna część trasy 401 mogłaby zostać zliwkidowana właśnie z tego względu a wozy wykorzystane do zasilenia innych linii
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Kazik - Cztery pokoje ;)

Rosa

Post autor: Rosa » 24 lut 2008, 16:08

Jeżdżę 401 regularnie 3x w tygodniu od momentu jego uruchomienia (+ okazjonalne kursy z Witosa) i NIGDY jeszcze nie musiałem stać. Zawsze w miejscowkach mogłem sobie przebierac.

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 24 lut 2008, 16:13

Rosa pisze:Jeżdżę 401 regularnie 3x w tygodniu od momentu jego uruchomienia (+ czasem przypadkowe kursy z Witosa) i NIGDY jeszcze nie musiałem stać. Zawsze w miejscowkach mogłem sobie przebierac.
jeśli taki stan wykorzystanie tej linii na tym odcinku będzie się dłużej utrzymywał to obawiam się że trasa 401 może ulec zmianie...

Kazik - Cztery pokoje ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 lut 2008, 16:17

hubik pisze:
Rosa pisze:Jeżdżę 401 regularnie 3x w tygodniu od momentu jego uruchomienia (+ czasem przypadkowe kursy z Witosa) i NIGDY jeszcze nie musiałem stać. Zawsze w miejscowkach mogłem sobie przebierac.
jeśli taki stan wykorzystanie tej linii na tym odcinku będzie się dłużej utrzymywał to obawiam się że trasa 401 może ulec zmianie...
Wątpię.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 24 lut 2008, 16:20

R-11 Kleszczowa pisze: Wątpię.
w takim razie jaki jest sens wożenia powietrza przez TS ?

Kazik - Cztery pokoje ;)

kozioł

Post autor: kozioł » 24 lut 2008, 16:30

Rosa pisze:Jeżdżę 401 regularnie 3x w tygodniu od momentu jego uruchomienia (+ okazjonalne kursy z Witosa) i NIGDY jeszcze nie musiałem stać. Zawsze w miejscowkach mogłem sobie przebierac.
Ostatnio zacząłem jeździć tą linią, no i nie powiedziałbym, że jest tak wesoło.
Piątek ( tydzień temu)- Al.Lotników =>Marysin przyjeżdza SU18, wolne miejsce bez problemu. (koło 17:40 )
Wtorek - Metro Służew. Podjeżdza 3085, wolne miejsca dopiero od Płowieckiej (Ok 17:30 )
Środa - Nowoursynowska. Kleszczowy Ikar, wszystko zajęte, pojedyńcze miejsca wolne od Gocławia (koło godzinki 17:00 )

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 lut 2008, 18:41

R-11 Kleszczowa pisze:
Nie. Co prawda powoli, ale systematycznie się zapełnia.

Tu szybkich i nieprzemyślanych ruchów raczej być nie powinno - linia jest istotna dla całości układu komunikacyjnego południowej Warszawy. Jeśli chcemy myśleć o sukcesywnym przerzucaniu ruchu pasażerskiego z centrum na obwody, to trzeba w takie połączenia inwestować, nawet jeśli długo się przyjmują. 186 też długo pracowało na popularność...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 24 lut 2008, 18:50

miejmy nadzieję że ZTM podejmie się takiej inwestycji... moim zdaniem ta linia przyjęłaby się szybciej gdyby nie była okresowa. z rozmów wiem że wiele osób jeździ w weekendy z Gocławia np. na zakupy do Galerii Mokotów. niestety wtedy nie mogą skorzystać z 401...

Kazik - Cztery pokoje ;)

Rosa

Post autor: Rosa » 24 lut 2008, 18:55

Bastian pisze: to trzeba w takie połączenia inwestować,
Więc pytam się ponownie czy połaczenie Witosa z Plowiecką w DŚ zostanie zlikwidowane? Jeśli tak to będzie to marna inwestycja w to połaczenie.

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 24 lut 2008, 19:21

A co byś chciał? Pasażerowie się nie wezmą z powietrza. Ale wg mnie linia bardzo dobra, jedyna, która gwarantuje miejsce siedzące jadąc spod mojego domu ;)
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

ness

Post autor: ness » 24 lut 2008, 19:36

bastian pisze:186 też długo pracowało na popularność...
wielkopojemnym taborem oczywiscie :>

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 24 lut 2008, 19:43

R-9 Chełmska pisze:
A co byś chciał? Pasażerowie się nie wezmą z powietrza. Ale wg mnie linia bardzo dobra, jedyna, która gwarantuje miejsce siedzące jadąc spod mojego domu ;)
heheh, to akura nie byłby zbyt mocny argument dla ZTM :grin:

Kazik - Cztery pokoje ;)

Rosa

Post autor: Rosa » 24 lut 2008, 19:44

R-9 Chełmska pisze:
A co byś chciał? Pasażerowie się nie wezmą z powietrza.
Dziwi tylko to że z uporem godnym lepszej sprawy ZTM broni się przed dodaniem chociażby Doliny Służewieckiej. Ale widac liczba pasażerów nie jest dla nich sprawą najważniejszą.
Chyba można już co nieco przenieść do innego tematu :)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 lut 2008, 20:13

Rosa pisze:Dziwi tylko to że z uporem godnym lepszej sprawy ZTM broni się przed dodaniem chociażby Doliny Służewieckiej.
Wcale nie, to akurat jest do przemyślenia...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Zablokowany