BTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej rękiRosa pisze: na zamiane 4015xx
401 - dzielić, czy nie?
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
401 - dzielić, czy nie?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
wg mnie prawobrzerzna część trasy 401 mogłaby zostać zliwkidowana właśnie z tego względu a wozy wykorzystane do zasilenia innych liniiR-11 Kleszczowa pisze:BTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej rękiRosa pisze: na zamiane 4015xx
![]()
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
jeśli taki stan wykorzystanie tej linii na tym odcinku będzie się dłużej utrzymywał to obawiam się że trasa 401 może ulec zmianie...Rosa pisze:Jeżdżę 401 regularnie 3x w tygodniu od momentu jego uruchomienia (+ czasem przypadkowe kursy z Witosa) i NIGDY jeszcze nie musiałem stać. Zawsze w miejscowkach mogłem sobie przebierac.
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wątpię.hubik pisze:jeśli taki stan wykorzystanie tej linii na tym odcinku będzie się dłużej utrzymywał to obawiam się że trasa 401 może ulec zmianie...Rosa pisze:Jeżdżę 401 regularnie 3x w tygodniu od momentu jego uruchomienia (+ czasem przypadkowe kursy z Witosa) i NIGDY jeszcze nie musiałem stać. Zawsze w miejscowkach mogłem sobie przebierac.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
kozioł
Ostatnio zacząłem jeździć tą linią, no i nie powiedziałbym, że jest tak wesoło.Rosa pisze:Jeżdżę 401 regularnie 3x w tygodniu od momentu jego uruchomienia (+ okazjonalne kursy z Witosa) i NIGDY jeszcze nie musiałem stać. Zawsze w miejscowkach mogłem sobie przebierac.
Piątek ( tydzień temu)- Al.Lotników =>Marysin przyjeżdza SU18, wolne miejsce bez problemu. (koło 17:40 )
Wtorek - Metro Służew. Podjeżdza 3085, wolne miejsca dopiero od Płowieckiej (Ok 17:30 )
Środa - Nowoursynowska. Kleszczowy Ikar, wszystko zajęte, pojedyńcze miejsca wolne od Gocławia (koło godzinki 17:00 )
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie. Co prawda powoli, ale systematycznie się zapełnia.R-11 Kleszczowa pisze:BTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej rękiRosa pisze: na zamiane 4015xx
![]()
Tu szybkich i nieprzemyślanych ruchów raczej być nie powinno - linia jest istotna dla całości układu komunikacyjnego południowej Warszawy. Jeśli chcemy myśleć o sukcesywnym przerzucaniu ruchu pasażerskiego z centrum na obwody, to trzeba w takie połączenia inwestować, nawet jeśli długo się przyjmują. 186 też długo pracowało na popularność...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
miejmy nadzieję że ZTM podejmie się takiej inwestycji... moim zdaniem ta linia przyjęłaby się szybciej gdyby nie była okresowa. z rozmów wiem że wiele osób jeździ w weekendy z Gocławia np. na zakupy do Galerii Mokotów. niestety wtedy nie mogą skorzystać z 401...
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
- R-9 Chełmska
A co byś chciał? Pasażerowie się nie wezmą z powietrza. Ale wg mnie linia bardzo dobra, jedyna, która gwarantuje miejsce siedzące jadąc spod mojego domuBTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej ręki
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
heheh, to akura nie byłby zbyt mocny argument dla ZTMR-9 Chełmska pisze:A co byś chciał? Pasażerowie się nie wezmą z powietrza. Ale wg mnie linia bardzo dobra, jedyna, która gwarantuje miejsce siedzące jadąc spod mojego domuBTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej ręki
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
Dziwi tylko to że z uporem godnym lepszej sprawy ZTM broni się przed dodaniem chociażby Doliny Służewieckiej. Ale widac liczba pasażerów nie jest dla nich sprawą najważniejszą.R-9 Chełmska pisze:A co byś chciał? Pasażerowie się nie wezmą z powietrza.BTW: 401 nadal wozi nowym odcinkiem TS liczbę pasażerów, którą można policzyć na palcach jednej ręki
Chyba można już co nieco przenieść do innego tematu
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wcale nie, to akurat jest do przemyślenia...Rosa pisze:Dziwi tylko to że z uporem godnym lepszej sprawy ZTM broni się przed dodaniem chociażby Doliny Służewieckiej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow