Lipa pisze: Samo powoływanie sie na taką faszyzującą stronę internetową świadczy o nastawieniu piszącego. Z tego co wiem to rozpowszechnianie treści o zabarwieniu faszystowskim jest jeszcze na szczęście w Polsce karane.
Coś ci się mocno w głowie pokiełbasiło. Od kiedy to oskarżanie kogokolwiek o spisek, czy o działanie na szkodę ojczyzny, jest RÓWNOZNACZNE z nawoływaniem do mordowania, nienawiści na tym tle, lub innej dyskryminacji tychże??!! Zanim coś koledzy P(rawi)O(bywatele) palniecie dalej, po trzykroć się zastanówcie. Faszyzm a przede wszystkim nazizm to morze nienawiści i śmiałych deklaracji przeciw komuś, a nie oskarżenia kogoś o coś. Trafiacie co i raz kulą w płot.
Wedle waszej retoryki jakiekolwiek artykuły prasowe oskarżające kogokolwiek o przekręty, byłyby z urzędu zabronione, a przecież są, wykryły już niejedną aferę, niejeden z nich był też "ślepy" i autor po procesie sądowym musiał zapłacić odszkodowanie i odszczekać co napisał. Czemu na zaś osądzacie jak będzie w tym przypadku.
A przewrażliwienie forumowiczów na punckie pisania o Żydach dobitnie pojkazuje jaką lobby Żydowskie w Polsce robi sieczkę z mózgów obywateli, wmawiając im na każdym kroku że są jedynie antysemitami. I tak o to Polak bardziej niż o własny honor i własne poglądy i sprawy, dba o honor innego narodu (a może beznarodowej diaspory), bo coś mi się zdaje że Izrael jako państwo nie ma z tym nic wspólnego
jasiu pisze:retoryka i poglądy użytkownika SP45-166 są raczej powszechnie znane i szkoda strzępić na to klawiaturę.
Twoja jest nie lepsza. Jak ktoś ma inne poglądy niż telewizja, to jest od razu wdłg ciebie niewiadomo kim. Gratuluję tolerancji dla wolności przekonań i poglądów.
Zabronisz mi uważania, że obcy mocodawcy maczają paluszki w tym by Polska była krajem europejskiej taniej siły roboczej? Zabronisz mi posiadania poglądu że zagraniczny kapitał w tym żydowski jest odpowiedzialny za spekulowanie rynkiem finansowym tak by udupić nasz eksport umacniając do nieprawdopodobności złotówkę wobec dolara i euro?
A może już samo słowo "Żyd", określające narodowość, i niebędące przecież obelgą, wkrótce (nie tylko na wawkomie) będzie "persona non grata"