Oczwiście że będą miały. Bez nich nie można byłoby mówić o linii S9.Wolfchen pisze:a o ile się nie mylę, to te składy będa musiały mieć kasowniki?
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
SKM S9 - rozkĹad, trasa i obsĹuga linii
Moderator: JacekM
Posypią się mandaty. Bo dla większości ludzi(zwłaszcza tych co SKM nie jeżdżą) SKM kojarzy się z "nowoczesnymi" składami 14WE. Ostatnimi laty EN57 malowano na kilka różnych sposobów. Bardzo łatwo pasażerowie będą się mogli pomylić uznając malowanie ZTM jako kolejny eksperyment. Zwłaszcza jeśli w środku nie zobaczą kasownika
-
kebe
Z drugiej strony, kto będzie w większości korzystać z pociągu ? - Mieszkańcy Legionowa i okolic, a ci w znakomitej większości mają WKM.
Innym tematem jest skąd dorwać w ogóle bilet ZTM ? Sprzedaż jest prowadzona już na stacji Legionowo i Dw. Gdański, a tam są kasowniki. Po drodze są same przystanki (za wyjątkiem "Zoo") gdzie nie ma nawet kiosku.
BTW. Czy w SKM kierownicy pociągów prowadzą sprzedaż biletów ?
Innym tematem jest skąd dorwać w ogóle bilet ZTM ? Sprzedaż jest prowadzona już na stacji Legionowo i Dw. Gdański, a tam są kasowniki. Po drodze są same przystanki (za wyjątkiem "Zoo") gdzie nie ma nawet kiosku.
BTW. Czy w SKM kierownicy pociągów prowadzą sprzedaż biletów ?
Takkebe pisze:BTW. Czy w SKM kierownicy pociągów prowadzą sprzedaż biletów ?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Jednorazowy chcesz skasować na dworcu? Powodzenia.kebe pisze:Sprzedaż jest prowadzona już na stacji Legionowo i Dw. Gdański, a tam są kasowniki.
A kogo to obchodzi? Mogą mieć i wszyscy WKM, ale jeśli w SKM są bilety ZTMowskie, to powinny być i kasowniki w takiej ilości, aby nie było potrzeby biegać po całym składzie w celu skasowania biletu.kebe pisze:Z drugiej strony, kto będzie w większości korzystać z pociągu ? - Mieszkańcy Legionowa i okolic, a ci w znakomitej większości mają WKM.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
kebe
RacjaWolfchen pisze:Jednorazowy chcesz skasować na dworcu? Powodzenia.
Masz rację, ale może to co napisałem było argumentem ZTM aby był tylko 1... bo wystarczy.kebe pisze:A kogo to obchodzi? Mogą mieć i wszyscy WKM, ale jeśli w SKM są bilety ZTMowskie, to powinny być i kasowniki w takiej ilości, aby nie było potrzeby biegać po całym składzie w celu skasowania biletu.
- humptyangel
- Kontakt:
Ponieważ? Może jakieś uzasadnienie? dobra, okablowanie i zainstalowanie kasowników kosztuje ok. 80 tyś zł/EZT. Ale w pojeździe masz tych kasowników 6, zaś na stacji góra dwa. Na stacji są narażone na ataki ludzi mających obiekcje względem nich. Dadatkowo, nie zawsze jest gdzie zamontować kasownik na stacji/p.o. - może tak jak w WKD Opacz - w najbliższym monopolowym? Albo inaczej - tam gdzie nie ma kasy lub budynku dworca stawiamy 24h sklep...mamadoo pisze:Kasowników w ogóle nie powinno być w pociągach. Powinny być na peronach - znów będą problemy przez to, że nie ma pełnej integracji taryfowej ZTM i KM.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
Pociągi rządzą się innymi prawami, niż metro. Radzę o tym pamiętać... Ponadto podpisuję się pod tym, co napisał Humptyangel.mamadoo pisze:Powinny być na peronach - znów będą problemy przez to, że nie ma pełnej integracji taryfowej ZTM i KM.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Solaris U10
Przestałem wierzyć w potęgę kamer odkąd z obserwowanego przez kamery bloku ukradziono... kamerę.Adam G. pisze:z tym akurat radzą sobie na całym świecie, montując kameryhumptyangel pisze:Na stacji są narażone na ataki ludzi mających obiekcje względem nich.
Chyba że mówimy o kamerach w systemie monitoringu np. miejskiego. Dopiero wtedy to ma sens.