Komunikacja w Łomiankach
Moderator: Wiliam
No tak, zapomniałem że one lubią się logować na GPS w sposób losowy niekiedy.
- fik
- Naczelne Chamidło
Myślę, że wiesz, co sądzę o rzeczywistości tej socjalnej potrzeby
Z tym podjazdem pomysł oczywiście niezły przy założeniu, że koniecznie trzeba do tego szpitala dojechać, acz uważam, że powinno zrobić pętlę przez pętlę, coby zatrzymać się na wspólnym peronie w węźle.
[edit] ciekawi mnie też, czemu przez DK7 wśród pól, a nie przez Cząstkowy, jak 750.
Z tym podjazdem pomysł oczywiście niezły przy założeniu, że koniecznie trzeba do tego szpitala dojechać, acz uważam, że powinno zrobić pętlę przez pętlę, coby zatrzymać się na wspólnym peronie w węźle.
[edit] ciekawi mnie też, czemu przez DK7 wśród pól, a nie przez Cząstkowy, jak 750.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
-
A mnie ciekawi, czemu na około przez Warszawską i Armii Poznań, zamiast szybko przez DK7, jak 800. Przy linii o długości niemal 40 km i półkursie 65 min każde kilka minut krócej ma znaczenie. A z 750 i tak nie byłoby koordynacji.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zakładałbym, że tamtejsi mieszkańcy kupę spraw załatwiają w Łomiankach, zamiast się tłuc aż do Warszawy, a dwóch linii w celu załatwienia tych dwóch potrzeb przecież nie dostaną.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Mieszkańcy gminy Czosnów mają kupę interesów w Łomiankach? Do Czosnowa pod UG linia ma podjeżdżać i słusznie.
Ja się zastanawiam, gdzie to cudo będzie zawracać... Jechałem niecałe 2 tygodnie temu DW 579 i pętli tam żadnej nie widziałem - chyba, że jako PT podjedzie do stacji benzynowej, tam jest sporo miejsca (o ile ciężarówkami nie zastawią).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
No nie wiem, byłem w Łomiankach w zeszłym tygodniu i jeszcze wtedy widziałem tam szkoły, sklepy, cukiernie, kwiaciarnie, stomatologów - to w końcu najbliższe miasto jest. I ktoś w tych wszystkich placówkach pracuje, skąd wiadomo, że nie ludzie z Czosnowa, Truskawki i Cybulic?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Nawet jeśli, to mogą się przespacerować od DK7 - kilkaset metrów.
Akurat jakby 850 wjechało na Kolejową już za Graniczką, a nie w Sadowej, to raczej nic by się nikomu z tytułu niedodania linii w Dziekanowie Polskim nie stało.
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja też nie wiem, czemu 731 kręci przez Przylesie i Bukowe Dworki, zamiast szybko przez DK61. Ja zakładam, że można było po prostu zagęścić 750 i odpowiednie kursy przedłużyć do Cybulic, i uważam to za opcję najrozsądniejszą.Placuszek44 pisze: ↑18 lut 2021, 17:45A mnie ciekawi, czemu na około przez Warszawską i Armii Poznań, zamiast szybko przez DK7, jak 800. Przy linii o długości niemal 40 km i półkursie 65 min każde kilka minut krócej ma znaczenie. A z 750 i tak nie byłoby koordynacji.
No tak, tylko po co linia ma jechać przez pola, jak może jechać równolegle przez miejscowości?
Różnica, jak patrzę, nie jest jakaś gigantyczna:
850 vs 750 2 minuty zgodnie z rozkładami
I gdyby wyprostować dodatkowo od Sadowej przez Graniczkę to dodatkowe 4 minuty.
Wariant omijający centrum Łomianek jest oczywistym absurdem, choć uczciwość nakazuje dodać, że to wcale nie jest najbliższe miasto ani dla Czosnowa, ani dla Cybulic
(i tak, Czosnów powinien mieć jakąś L-kę na PKP NDM co godzinę skomunikowaną z RL, tylko problemem jest taryfa, rzecz jasna)
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Fajnie, że coś nowego. Ale szkoda, że ci co by chcieli po lesie połazić w rejonach gdzie nie było dojazdu, będą musieli brać urlop .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
A to też nie po to, żeby 850 nie było przepełnione? Przed pandemią 750 było do tego stopnia załadowane, że analizowano możliwość puszczenia autobusów przegubowych w godzinach szczytu.