128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)
A w Bydgossczy nie mogli sobie pojeździć tym tramwajem? Bo o ile rozumiem, ze cos sie czasem moze zepsuć, to jednak kilka błędów wyglada na błędy koncepcyjne a nie bugi.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po czym?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- vernalisadonis
W Bydgoszczy jest inny roztaw torów (1000mm).Łukasz pisze:A w Bydgossczy nie mogli sobie pojeździć tym tramwajem?
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
- Solaris U10
Raczej szerokość toru. Rozstaw torów to odległość między ich osiami (np. na linii dwutorowej).
Biednej pesy nie stac na tor doswiadczalny? Bo mi sie zdawalo, ze maja na terenie fabryki. Wiec albo olali temat, albo...
A nie mozna zmienić tylko wózków? Przecież to chyba nie ma wpływu na otwieranie drzwi i regulowanie lusterek.
ŁK
Mam duże wątpliwości czy można zrobić wózki wąskotorowe dla rozwiązań konstrukcyjnych z Jazza.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma przeciwwskazań. Tzn. niekoniecznie dokładnie jak Jazz, ale płaska podłoga na wąskim torze jest zapewniona np. w tramwaju Cobra w Zurychu.
Tyle, że taki wózek to koszt kilkuset tysięcy złotych za sztukę, a Jazzów na 1000 mm póki co sprzedano sztuk zero. Z kolei tor prób nie ma tramwajowych promieni łuków, bo jest uniwersalny...
Tyle, że taki wózek to koszt kilkuset tysięcy złotych za sztukę, a Jazzów na 1000 mm póki co sprzedano sztuk zero. Z kolei tor prób nie ma tramwajowych promieni łuków, bo jest uniwersalny...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
50 metrów łuku tramwajowego mogliby sobie jednak zafundować?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Widocznie by nie mogli, skoro nie zrobili 
-
gfedorynski
I będą po tym torze jeździć w tę i z powrotem i tak 5000 kilometrów? Znaczy ja nie mówię, że przy skali produkcji PESY nie powinni się szarpnąć na coś większego, ale testów na mieście z pasażerami i tak to nie zastąpi.50 metrów łuku tramwajowego mogliby sobie jednak zafundować?
Nic nie zastąpi, ale z wcześniejszych postów zrozumiałem, że pewne błędy konstrukcyjne wyszłyby na pierwszym łuku.
[kwas]Zawsze mogą skupić od okolicznych chłopów worki z kartoflamigfedorynski pisze:I będą po tym torze jeździć w tę i z powrotem i tak 5000 kilometrów? Znaczy ja nie mówię, że przy skali produkcji PESY nie powinni się szarpnąć na coś większego, ale testów na mieście z pasażerami i tak to nie zastąpi.50 metrów łuku tramwajowego mogliby sobie jednak zafundować?
15/12/2005-12/7/2019
My symulujemy pasażerów workami z piachem.TLG pisze:[kwas]Zawsze mogą skupić od okolicznych chłopów worki z kartoflami[/kwas]
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Cienka taka symulacja - ani z morda nie przyleci, ani z wagonu pijany na pysk nie padnie... Niechby chociaz ladowaly sie wszystkie jednymi drzwiami, rozrywajac je 30 razy, to bylby realizm! A tak? SciemaMisiekK pisze:My symulujemy pasażerów workami z piachem.TLG pisze:[kwas]Zawsze mogą skupić od okolicznych chłopów worki z kartoflami[/kwas]