Niezwiązany z żadną partią? Rotfl!Prof. [Gliński] jest ekspertem, człowiekiem bezstronnym i niezwiązanym z żadną partią - przekonywał [Jarosław Kaczyński].
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Owszem. Nie jest posłem.MeWa pisze:Ponoć przemówienie Glińskiego byłoby niezgodne z regulaminem.
No tak, bardzo merytoryczna wypowiedź Kaczyńskiego...- Zarzutów wobec rządu Donalda Tuska jest tyle, że ich przedstawienie zajęłoby cały dzień - mówił.
Żeby rodziło się więcej dzieci, to muszą być mieszkania, służba zdrowia, a przede wszystkim bezpieczeństwo ekonomiczne. W "tradycyjne wartości" nie ubierzesz, ani do garnka ich nie włożysz.Kaczyński zarzucił też rządowi, że nie robi nic w sprawie polityki prorodzinnej. Podkreślił, że aby rodziło się więcej dzieci, muszą być mieszkania i opieka lekarska, a przede wszystkim trzeba chronić tradycyjne wartości. Dziś mamy nie politykę prorodzinną, ale antyrodzinną - podsumował Kaczyński.
Wiek emerytalny moim zdaniem powinien być zrównany do poziomu 65 lat, z tym, że kobieta mogłaby na własne życzenie iść na wcześniejszą emeryturę w wieku lat 60 bądź 62 - rzecz jasna wiązałoby się to z niższą emeryturą.Prezes PiS oświadczył, że rząd podniósł wiek emerytalny bez akceptacji społeczeństwa. W odniesieniu do kobiet jest to, jego zdaniem, okrutne.
Daleki jestem od bycia zwolennikiem PO, ale za co miałoby się im dostać?JacekM pisze:Ciężko będzie teraz ukuć taką narrację, żeby się PO nie dostało.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Chyba za dużo szczawiu i mirabelek zjedliście...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z komentarzy:

To nie premier techniczny tylko avatar, co Kaczyński dzisiejszym wystąpieniem potwierdził.
Ciekawe, czy na posiedzenia rządu przychodziłby jako premier Gliński, czy Kaczyński z tabletem?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Możliwe, nie wszyscy mieliśmy wstęp do sklepu z żółtymi zasłonkami dla Równiejszych PRLu.mobil one pisze:Chyba za dużo szczawiu i mirabelek zjedliście...
[ Dodano: |7 Mar 2013|, 2013 17:07 ]
A czy ja też mógłbym wygłosić wystąpienie, jakby mnie jakiś poseł zaprosił?JacekM pisze:Szopką to było niedopuszczenie Glińskiego do głosu - a JarKacz ich doskonale rozegrał. Ciężko będzie teraz ukuć taką narrację, żeby się PO nie dostało.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Regulamin Sejmu pisze:Art. 115, pkt 5a: w debacie nad wnioskiem o wyrażenie wotum nieufności Marszałek Sejmu, poza kolejnością mówców zapisanych do głosu, udziela głosu wyłącznie Prezesowi Rady Ministrów.
Art. 115, pkt 6: Po wyczerpaniu listy mówców głos może zabrać tylko Prezes Rady Ministrów.
Dodatkowo, zgodnie z art. 179 ust. 2 do głosu mogą zapisać się tylko posłowie. Regulamin nie mówi o pozaparlamentarnych kandydatach na premiera. "Posłowie, którzy zamierzają wziąć udział w dyskusji nad określonym punktem porządku dziennego, zapisują się do głosu u sekretarza Sejmu prowadzącego listę mówców".
Pętli sobie nie założył, ale uciekł w emocje i odszedł od merytoryki. Ale tak, wiem, faszyzm nadchodzi, trzeba odsunąć PiS od władzy.yavorius pisze:Tak, doskonale rozegrał i rozwalił. Tusk już sobie pętlę zakłada na szyję
Jakbyś był kandydatem na premiera - moim zdaniem powinieneś móc. Zresztą nie tylko ja tak uważam.Glonojad pisze:A czy ja też mógłbym wygłosić wystąpienie, jakby mnie jakiś poseł zaprosił?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Regulamin Sejmu, który został uchwalony w roku 1992 na to nie zezwala. Chciejstwo nie ma nic do tego - natomiast można zmienić regulamin i wtedy nie będzie problemu...JacekM pisze:Jakbyś był kandydatem na premiera - moim zdaniem powinieneś móc.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43