To kwestia odpowiedniego zatrzymania autobusu. Jeśli na przystanku stoi jedna, dwie osoby, to kierowca może często podjechać tak, by w pobliżu tych osób znajdowały się wybrane drzwi. Znaczna większość pasażerów pójdzie do najbliższych drzwi. Jakoś część kierowców wie, co zrobić, żeby pasażerowie zimą jak najrzadziej wsiadali pierwszymi drzwiami.Jamnik pisze:A skąd wiesz, którymi drzwiami będzie chciał wsiąść pasażer?
O grzaniu i niegrzaniu
- MeWa
- Cukiereczek
podwójna moralność - pierwszych drzwi kierowca nie musi otwierać, bo mu zimno?Jamnik pisze:A jeśli nie trafisz w decyzję pasażera i napisze on skargę za nieotwarcie drzwi, którymi chciał wsiąść? Powiesz kierownikowi, że pasażer sprawiał wrażenie, że ma ochotę wsiąść innymi drzwiami niż Ci się wysiadało? Obowiązek otwierania wszystkich drzwi (lub stosowania CG) rozwiązuje takie problemy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Jak to nie musiMeWa pisze:podwójna moralność - pierwszych drzwi kierowca nie musi otwierać, bo mu zimno?Jamnik pisze:A jeśli nie trafisz w decyzję pasażera i napisze on skargę za nieotwarcie drzwi, którymi chciał wsiąść? Powiesz kierownikowi, że pasażer sprawiał wrażenie, że ma ochotę wsiąść innymi drzwiami niż Ci się wysiadało? Obowiązek otwierania wszystkich drzwi (lub stosowania CG) rozwiązuje takie problemy.
A czy ja tych kierowców broniłem? Chyba coś Ci się pomyliło.MeWa pisze:Nic, tylko przypominam długie dyskusje w obronie kierowców nieotwierających pierwszych drzwi
viewtopic.php?p=402286#402286
viewtopic.php?p=280267#280267
Spokojnie, czerwonego dywanu i kawy przy wejściu nie będzieFlash8222 pisze:Ale Ty narcyz jesteś i to w dodatku zbyt miły dla pasażerów. Że jeszcze nie znudziło się Tobie dogadzanie pasażerom i sprawdzanie czy wszystko w ich przedziale działa... Jeszcze trochę i będziesz się pytał pasażerów "A może frytki do tego?"
A Ty nie wpadłeś na to, że gdy utrzymuję ciepło w całym autobusie automatycznie jest cieplej i mnie? Szkoda...
Odezwał się nienarcyzFlash8222 pisze:Ale Ty narcyz
To zależy czym jeździszlevar pisze:Spokojnie, czerwonego dywanu i kawy przy wejściu nie będzieFlash8222 pisze:Ale Ty narcyz jesteś i to w dodatku zbyt miły dla pasażerów. Że jeszcze nie znudziło się Tobie dogadzanie pasażerom i sprawdzanie czy wszystko w ich przedziale działa... Jeszcze trochę i będziesz się pytał pasażerów "A może frytki do tego?".
A Ty nie wpadłeś na to, że gdy utrzymuję ciepło w całym autobusie automatycznie jest cieplej i mnie? Szkoda...![]()
-
prosper5250
Ja broniłem: oprócz obrony słownej wklejałem również foty kierowców w czapkach (w ówczesnych "typowych kabinach niskopodłogowych") i wozów z zaklejonymi kartką otworami w szybie... W nadchodzącym sezonie również będę bronić i również zamierzam nie korzystać z pierwszych drzwi we wszystkich typach pojazdów (będę apelować do wawkomowiczów i znajomych o powstrzymanie się z wsiadaniem i wysiadaniem owymi). No chyba, że ogrzewanie w jakimś pojeździe będzie wyłączone (z wyjątkiem awarii) - wtedy celowo będę wysiadać (ślamazarnie ociągając się) pierwszymi...Jamnik pisze:MeWa napisał/a:
Nic, tylko przypominam długie dyskusje w obronie kierowców nieotwierających pierwszych drzwi
A czy ja tych kierowców broniłem? Chyba coś Ci się pomyliło.![]()
-
prosper5250
To lepiej apeluj do by... tzn. pasażerów, bo Ci zawsze pchają się do pierwszych drzwi. Ludzie nie myślą empatycznie, że kierowcy może być zimno, tylko robią, jak im wygodnie.prosper5250 pisze:W nadchodzącym sezonie również będę bronić i również zamierzam nie korzystać z pierwszych drzwi we wszystkich typach pojazdów (będę apelować do wawkomowiczów i znajomych o powstrzymanie się z wsiadaniem i wysiadaniem owymi).
- Bastian
- Sułtan Maroka
A kierowcy tacy empatyczni? 
To niestety naturalne zachowanie. A już zwłaszcza wśród starszych.
To niestety naturalne zachowanie. A już zwłaszcza wśród starszych.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow