a co powiesz na to:
http://www.mapywig.org/m/City_plans/MAP ... Y_1936.jpg
pół Muranowa, Mokotowa, fragmenty Śródmieścia, Ochoty, Żoliborza zbudowane na XIX-wiecznych gliniankach. Można spokojnie budować na podmokłych terenach, tylko trzeba wiedzieć jak.
[ Dodano: |26 Cze 2012|, 2012 12:40 ]
Daniel_FCB pisze:A temat zaczął się od tego, że za długie dojście do KM. No musi być długie jak na tej
wsi terenie słabo zurbanizowanym za autostradę robią ulice 1+1, a i to w małej liczbie. Pytanie brzmi, czy w ten rejon przy tym stopniu usamochodowienia (co wynika ze statusu) i infrastruktury jest sens inwestować więcej autobusów. Ja wolę częstsze 503. Ale "ja to truskawki z cukrem (...)"

dla mnie nie ma znaczenia, czy nazwiesz ten teren wsią, miastem czy nawet przysiółkiem. teren administracyjne leży na terenie Warszawy. W Warszawie zdecydowana większość płaci PIT, firmy płacą CIT, mieszkańcy podatek od nieruchomości itp. Zapewniam cię, że jeśli średnia zarobków dla całej Warszawy wynosi ok. 3000 zł, to na wschodniej Białołęce będzie to znacznie więcej. Mieszkańcom tym dobra komunikacja zbiorowa i drogi należą się jak psu micha.
Powiesz, że tu mieszka biedota... Hm. Ok. Nie wiem, czy biedotę stać na kupno i wykończenie mieszkania za 300-400 tys. złotych, albo zbudowanie domu za 1 mln. Myślę, że biedota to jednak wynajmuje mieszkanie, bo nie dostała kredytu, albo mieszka z rodzicami, lub w mieszkaniu babci.
Wiesz, ile trzeba zarabiać, i jakie płacić podatki, by było stać na kredyt, opłaty, dziecko, wakacje, samochód? Nie, nie 2200 brutto.
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |2 Lip 2012|, 2012 11:20 ]
Korekta cytowania.