Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Przecinki w niewłaściwych, miejscach.ashir pisze:Według ZTM łącznie na 74 i 75 wyjechały, aż 62 tramwaje.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pfft. Grammar Nazi się znalazł 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
No co, wydrukowane mieszczą się na połowie kartki papieru, a bilety >5 zł, na całejJacekM pisze:COKL_Radom pisze:bilety za 1 zł czy 5 zł istnieją w formie minimalistycznej
Już abstrahując od doskonale kojarzącego się skrótu KL...
Tylko jakie to ma znaczenie, jak i tak nie trzeba drukować?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Znowu Teokryt:
Pomijam już niemal całkowity brak interpunkcji...Teokryt pisze:na PR3 też wczoraj oddali motyw, co prawda miało wyjść tak kulturowo, tak światowo a wczorajszy przesłuch "muzyki czarnej" był tragiczny, nie dało się tego słuchać ani sztucznego zachwytu prowadzących. Pomijam że ów muzyka spowodowała zainteresowanie domowników (w co ty grasz ze oni tak jęczą?).
Czasami PR3 Wyleci z jaką audycja czy muzyką która powoduje chęć przełączenia na cokolwiek innego. Tak jak kiedyś "muzyka elektroniczna" była która nie dawała się słuchać bo na lipnych głośnikach które mam aż dzwoniło w uszach. ZA to większość publicystyki ciekawie się słucha, choc czasem są tematy sezonu ogórkowego.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pac!kajo pisze:A co do zapełnienia KZ.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
MichalJ ma "Tych" mnie zostało nieodmienione "ów".Teokryt pisze:okazujemy ów WKM z super zaszyfrowanym kluczem
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears