Piłka kopana we wszystkich odsłonach

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 29 wrz 2013, 23:19

fik pisze:Problemem nie jest czerwień dla Torresa (świetne spotkanie notabene, chyba najlepsze w barwach Chelsea) tylko fakt, że na boisku dawno nie powinno być Verthongena.
Prędzej... Torresa. Wtedy kiedy dostał pierwszą żółtą kartkę, znalazło by się trochę sędziów którzy za uderzenie w twarz połączone z dłubaniem w nosie Vertonghena dali by czerwień.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 wrz 2013, 7:54

Szeregowy_Równoległy pisze:I nie mam pretensji do Wisły, raczej do sędziów, którzy regularnie psują mecze. Legię z Górnikiem wypaczył arbiter, teraz Wisłę z Ruchem wypaczył arbiter. Parę innych poważnych baboli też bez problemu by się znalazło. Szkoda, że Weszło nie publikuje już "niewydrukowanej tabeli".
Tu się przypomina anegdota, która dotyczy chyba Andrzeja Strejlaua, kiedy on został na chwilę przewodniczącym Kolegium Sędziów. Zebrał wszystkich trenerów ekstraklasy i zapytał się, kto ile punktów stracił przez sędziów. Podsumował i wyszło, że było to x. A potem zapytał, ile punktów zyskali na błędach sędziów. I wyszło, że y. Tyle tylko, że okazało się, że x=3y. Nikt nie był w stanie powiedzieć, gdzie się podziało 2y.
Szeregowy_Równoległy pisze:Legię z Górnikiem wypaczył arbiter,
Mecz mi się tak podobał, że coś musiałem przegapić.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 30 wrz 2013, 10:34

pawcio pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:Legię z Górnikiem wypaczył arbiter,
Mecz mi się tak podobał, że coś musiałem przegapić.
Naprawdę twoim zdaniem karny Legii się należał? Bark w bark, nic ponadto.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 wrz 2013, 10:50

Zapomniałem byłem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

michał1984

Post autor: michał1984 » 30 wrz 2013, 12:19

News roku koniec przyjaźni Legii i Pogoni teraz to już Wojskowi zostali sami jak palec sami wrogowie na horyzoncie :D
Obiło mi się o uszy sztama z Lechią ale przecież jest problem z Wisłą Kraków (-( czyli nie realne
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo :)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 30 wrz 2013, 12:20

Co to ma wspólnego z tematem? Kiedyś tu rozmawiano o piłce nożnej, a nie kibicach.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
M_Szymkowiak
Kontakt:

Post autor: M_Szymkowiak » 30 wrz 2013, 14:04

Brożek z kontuzją dwugłowego. Czyli w niedziele podejmiemy Legię bez napastnika... #-o
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 30 wrz 2013, 14:04

fik pisze:Co to ma wspólnego z tematem? Kiedyś tu rozmawiano o piłce nożnej, a nie kibicach.
Kiedyś rozmawiano też w tym temacie o sensowności zamykania stadionów, który wiąże się z kibicami. Mnie zawsze się wydawało, że piłka nożna/inny sport i kibice to tematy pokrewne, a nawet prawie to samo. Naprawdę tak cię denerwuje poruszanie tematu kibiców? Nie mówię o sztamach kibicowskich, bo sam to uważam za zjawisko z lekka patologiczne, tylko ogólnie.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 wrz 2013, 14:06

primoż pisze:Naprawdę tak cię denerwuje poruszanie tematu kibiców? Nie mówię o sztamach kibicowskich, bo sam to uważam za zjawisko z lekka patologiczne, tylko ogólnie.
Zdaje się, że post był o sztamach kibicowskich, a nie o kibicach ogólnie, więc o co ci chodzi? :>

Był gdzieś temat o zwierzętach, o małpach proszę więc pisać tam, bo z piłką jako dyscypliną sportową nie ma to NIC wspólnego.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 30 wrz 2013, 14:09

primoż pisze:Mnie zawsze się wydawało, że piłka nożna/inny sport i kibice to tematy pokrewne, a nawet prawie to samo.
To jest zupełnie co innego. To jak pisanie o zmianach trasowych na RiO :P
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 30 wrz 2013, 14:31

Bastian pisze:Zdaje się, że post był o sztamach kibicowskich, a nie o kibicach ogólnie, więc o co ci chodzi? :>
To, że uważam sztamy kibicowskie za pewnego rodzaju dziwną rzecz, nie oznacza, iż jest to temat, na który nie powinno się dyskutować. A napisałem "o kibicach ogólnie", żeby nie ograniczać się tylko do kwestii przyjaźni międzyklubowych.
Bastian pisze:Był gdzieś temat o zwierzętach, o małpach proszę więc pisać tam, bo z piłką jako dyscypliną sportową nie ma to NIC wspólnego.
Jednak, wbrew pozorom, ma. Choćby najprostszy przykład: dzięki kibicom są wpływy do kasy klubowej ;p (przy czym nie jedyne). No i organizowanie meczów też jest robione dla tychże kibiców. Inna sprawa, że część ich zachowań to nawet na temat ze zwierzętami stanowi zbyt wysokie progi.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 wrz 2013, 15:29

primoż pisze:Inna sprawa, że część ich zachowań to nawet na temat ze zwierzętami stanowi zbyt wysokie progi.
No więc jeszcze raz: kibice tu, małpy gdzie indziej.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

michał1984

Post autor: michał1984 » 30 wrz 2013, 23:25

Może inaczej żeby nie chodziło o Legie Warszawa a nie oszukujmy się kibicuje tej drużynie większość ludzi na forum to bym tego nie pisał.Wiadomość jak wiadomość mnie osobiście zdziwiła i tyle.
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo :)

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 30 wrz 2013, 23:35

Mnie osobiście dziwi jak można w jakikolwiek zbliżony do poważnego sposób traktować wszelkie układy kibicowskie. Rozumiem, że jeśli mam znajomych ze Szczecina to mam ich natychmiast znielubić albo rytualnie spalić swoją kartę kibica Legii, bo nie jestem godzien jej posiadania jeśli z kimkolwiek kibicującym Pogoni się zadaję? Chyba, że ktoś zmieni zdanie i znowu w związku z jakimiś chorymi układami karków w szalikach padnie hasło "jednak ich lubimy"? Bez sensu. Bardziej bez sensu jest tylko skandowanie na meczu Legii nazw innych klubów, bo ktośtam z kimśtam się dogadał, spuścili komuś innemu wspólny wpierdol albo zrobili coś innego, co mam głęboko, więc oficjalnie trzeba obcą drużynę i jej kibiców lubić, wspierać i szanować.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 04 paź 2013, 19:28

A dzis Zawisza mnei zalamuje... Wypadaa mi przeprosic za to co robia, czyli ja grac 70 minut pod bramka przeciwnika i nic nie stzrelic...

ODPOWIEDZ