O nocnych marszach z pochodniami nie wspomnę...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Sprawa krzyĹźa prezydenckiego
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Jak sobie oglądałem tak ten wczorajszy marsz Kaczyńskiego pod bariery i te krzyki do policjantów i strażników miejskich, to miałem dziwne wrażenie podobieństwa do pewnego monachijskiego polityka i jego marszu po władzę w 1923 roku... 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
I właśnie tego się obawiam, a wiadomo, że historia lubi toczyć się kołem...Delfino pisze:Przyjdzie kryzys gospodarczy, bieda i ten człowiek wygra wybory.
Moim zdaniem Kaczyński zachowuje sie nieracjonalnie i gdyby miał resztki honoru, to by się wycofał z polityki, zamiast oskarżać wszystkich wokół i żądać wycofania się z polityki Tuska, Komorowskiego i innych polityków tylko dlatego, że śmieli z nim w wyborach wygrać...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Należy się zastanowić dlaczego ta bieda przyjdzie i dołożyć wszelkich starań by załagodzić jej skutki. Tymczasem obecny rząd dąży do jej powiększenia (podniesienie podatków, uwolnienie cen en. elektrycznej jakiś czas temu, chęć podniesienia opłat za rejestrację samochodu itp.) Nie ma się co dziwić, że, gdy wpędza się obywateli w nędzę, przeciwnik polityczny wygrywa... wszak (ideologicznie) celem polityki nie jest dobro państwa, lecz dobro obywatela.Delfino pisze:Przyjdzie kryzys gospodarczy, bieda i ten człowiek wygra wybory
Jednak bym nie przesadzał. Ustrój sukcesywnie wprowadzany przez PO jest znacznie bardziej totalitaryzmu niż serwowany przez władzę PiSowską. Poza tym dziś czasy są inne i gdyby ktokolwiek rzucił hasło "likwidujemy Żydów (czy innych), bo to oni są winni" natychmiast straciłby poparcie. Nie można porównywać 20-lecia do czasów obecnych - wtedy cała Europa skłaniała się w stronę dyktatury.Wolfchen pisze:I właśnie tego się obawiam, a wiadomo, że historia lubi toczyć się kołem...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Jakies przyklady?volviak pisze:Ustrój sukcesywnie wprowadzany przez PO jest znacznie bardziej totalitaryzmu niż serwowany przez władzę PiSowską.
PS To ze zamkniety jest wlasciwy temat to nie znaczy, ze nalezy dyskutowac gdzie indziej, wiec moze kontynuujmy dyskusje dopiero jak wlasciwy temat bedzie ogolnodostepny.
Nie ja zacząlem, ale OK.zzz pisze:PS To ze zamkniety jest wlasciwy temat to nie znaczy, ze nalezy dyskutowac gdzie indziej, wiec moze kontynuujmy dyskusje dopiero jak wlasciwy temat bedzie ogolnodostepny.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Ja uważam, że powinno się usunąć stamtąd płotki, policję i SM. Zostawić tylko zamknięta strefę dostępu do Pałacu chronioną przez BOR. Myślę, że jedna noc weekendowa i zabawowa młodzież rozwiązałaby problem warty toruńsko-katolickiej.Wolfchen pisze:O nocnych marszach z pochodniami nie wspomnę...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Niech więc modlą się w miejscu bezpiecznym, gdzie nie trzeba angażować służb państwowych do ich ochrony lub niech poniosą koszty tej operacji. W żadnym kraju nie ma sytuacji, gdzie grupka osób paraliżuje życie fragmentu miasta i urzędów państwowych.Rosa pisze:aby obsmiac modlących się ludzi nazwać.
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Mówienie o nich "modlący się" jest sporym nadużyciem, choć, prawdę mówiąc, brakuje dobrego określenia tych, którzy się tam pojawiają, aby kpić z Państwa, demokratycznych wyborów i ich wyników, ładu publicznego, a także [sic!] wartości katolickich i hierarchów kościelnych.Rosa pisze:modlących się ludzi
Nie mówiąc o miotaniu wyzwisk w kierunku księży albo rzucania w nich zniczami.hafilip84 pisze:wartości katolickich i hierarchów kościelnych.