O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
No więc właśnie.
91506 Otwock (ok. 8:30) - W-wa (ok. 9:00) na jednym en57, No ładnie.
ŁK
91506/7 8:28-9:18. Widać braki jakieś w KMach.Łukasz pisze:91506 Otwock (ok. 8:30) - W-wa (ok. 9:00) na jednym en57, No ładnie.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ostatnio braki taborowe objawiły się hybrydą taborową: EN57AKM+EW60 w relacji 98480/1. Ale EN57x1 w godzinach szczytu... lepiej powstrzymam się od komentarza, bo znowu się nakręcę 
PS: Ten wątek powinien być w temacie "Obiegi i obsługa połączeń KM".
PS: Ten wątek powinien być w temacie "Obiegi i obsługa połączeń KM".
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Przyczyną jest niesprawne ogrzewanie. Jeszcze kilka lat temu nikt się tym nie przejmował
Za to Wołomin kilka minut później jeździ na 3xEN57, a tu z kolei pewnie jeden wagon by wystarczył.
PS przeniesie ktoś do obsługi?
PS przeniesie ktoś do obsługi?
ŁK
Bo pewnie tak się obieg układa, kiedyś to koło 9-10 jeździło 3xEN57AL z Warszawy Wileńskiej do Zielonki i z powrotem, bo tak się obieg układał. 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Pociąg z Radomia który jest na Śródmieściu o 7:30, na którym normalnie jeżdżą Sundecki też na jednym EN57AKM. Podobno w Piasecznie nie było już dla nikogo miejsca w pociągu.Łukasz pisze:91506 Otwock (ok. 8:30) - W-wa (ok. 9:00) na jednym en57, No ładnie.
Sporadyczny przypadek. Normalnie w zastępstwie śmigają 2 EN57AL. Zresztą mam nadzieję że to było ostatni raz. Co do Otwocka - to skład powrotny z pierwszego Piaseczna. I nie oszukujmy się tłumów dzikich na 2 ezt on nie wozi. Jedna w zupełności wystarcza.Autobus Czerwon pisze:Pociąg z Radomia który jest na Śródmieściu o 7:30, na którym normalnie jeżdżą Sundecki też na jednym EN57AKM. Podobno w Piasecznie nie było już dla nikogo miejsca w pociągu.Łukasz pisze:91506 Otwock (ok. 8:30) - W-wa (ok. 9:00) na jednym en57, No ładnie.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
No to KMy sobie "pojeździły" do Łodzi... MIB uwaliło starania, bo "mogłoby to zagrozić połączeniom dotowanym, uruchamianym w tym przypadku przez PKP Intercity". Według mnie granda, wiele lat linia do Łodzi w PIC funkcjonowała na zasadach komercyjnych i ludzie żyli, nagle teraz "niedasię".
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
PIC funkcjonował na zasadach komercyjnych i była to patologia.
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja tylko przypomnę, że umowa PSC to nie tylko wyrównanie potencjalnych strat na działalności przewozowej, ale też gwarancja mniej więcej stałej oferty w dłuższej perspektywie czasowej. Innymi słowy, to zabezpieczenie interesów zarówno przewoźnika, jak i - przede wszystkim - pasażera. Po to przepisy o otwartym dostępie są, jakie są, aby tych interesów bronić - bo łatwo powiedzieć "proszę bardzo, można jeździć komercyjnie, więc nie należy ujmować linii komunikacyjnej w umowie PSC" (jak Czesi na Praga - Ostrawa), ale nikt jest w stanie przewidzieć, co się stanie, jak przewozy komercyjne okażą się jednak mało dochodowe i przewoźnik się wycofa z dnia na dzień.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Przy obecnych cenach biletów KM nie stanowi żadnej konkurencji dla IC. Bilety na pociągi IC na tej trasie są dużo tańsze
Czy IC realizuje teraz połączenia spoza PSC?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem