Moderator: Wiliam
-
ziomal
volviak pisze:130 natomiast pełni rolę unikalnego połączenia, które gwarantuje taką a nie inną zajętość miejsc, wynika to też z braku większej konkurencji ze strony pośpiechów. Nie zapewniają one dojazdu z Dolnego Mokotowa na Puławską i Rakowiecką, dokąd to ci mieszkańcy masowo dążą, choć nie mam pojęcia dlaczego
Bo metrem na Puławską nie dojedziesz. Z resztą na Stegny też
[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 09:44 ]
Piotr R pisze:Przecież po to ma być częste 116 na Wilanów, aby z niego i 519 się przesiadać na Dolnej w 130. A 130 się bardziej przyda na Wawrze niż na Wilanowie.
Że jak? 503 to nie 116, jeśli jesteś z Ursynowa rzeczywiście...

"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
-
rubeus
-
Kontakt:
W całej tej dyskusji o KM w Wilanowie zapominamy o jednej dość istotnej sprawie. Otóż na południu Pól Wilanowskich w okolicach planowanej Płaskowickiej Bis, wyrośnie w ciągu kilku lat spore zagłębie biurowe. Jak duże - przytoczę dwa cytaty z tekstu ze Stołecznej :
"Wilanów Office Park ma w sumie składać się z 19 budynków. Mają one powstać na liczącej 17 hektarów działce położonej na południe od ul. Płaskowickiej-bis. Kompleks budynków będzie przecinać południowa obwodnica Warszawy. Pod nią ma powstać tunel łączący obie części kompleksu.
Ma to być jeden z największych parków biurowych w Warszawie - łącznie budynki pomieszczą ok. 150 tys. m kw biur. Mają to być budynki z wyższej półki. Mają być niskie, 3-4 kondygnacyjne i otoczone zielenią (zabudowane zostanie tylko 50 proc. powierzchni działki). [...]
"najpóźniej" w pierwszym kwartale rozpocznie budowę pierwszych dwóch budynków Wilanów Office Park. Pierwszym będzie położony u zbiegu al.Rzeczpospolitej i Płaskowickiej bis, obok kończonego szpitala Medicoveru budynek dla firmy Asseco. Podpisała ona umowę z Polnordem na wynajem 18 tys. m kw. Drugim budynkiem, którego budowa niebawem ma się rozpocząć, jest przyszła siedziba firmy Pol-Aqua (ta firma buduje fundamenty Stadionu Narodowego i ma apetyt na wykonawstwo samego stadionu; jej prezes zapowiada rozwój firmy i chce wyprowadzić się z dzisiejszej siedziby w Piasecznie). Firma zajmie 7 tys. m kw. w budynku przy al. Rzeczpospolitej, sąsiadującym z siedzibą Asseco. Budynki mają być gotowe w 2010
Tak więc zapotrzebowanie na komunikację będzie dość spore.
-
ziomal
rubeus pisze:W całej tej dyskusji o KM w Wilanowie zapominamy o jednej dość istotnej sprawie. Otóż na południu Pól Wilanowskich w okolicach planowanej Płaskowickiej Bis, wyrośnie w ciągu kilku lat spore zagłębie biurowe. Jak duże - przytoczę dwa cytaty z tekstu ze Stołecznej :
"Wilanów Office Park ma w sumie składać się z 19 budynków. Mają one powstać na liczącej 17 hektarów działce położonej na południe od ul. Płaskowickiej-bis. Kompleks budynków będzie przecinać południowa obwodnica Warszawy. Pod nią ma powstać tunel łączący obie części kompleksu.
Ma to być jeden z największych parków biurowych w Warszawie - łącznie budynki pomieszczą ok. 150 tys. m kw biur. Mają to być budynki z wyższej półki. Mają być niskie, 3-4 kondygnacyjne i otoczone zielenią (zabudowane zostanie tylko 50 proc. powierzchni działki). [...]
"najpóźniej" w pierwszym kwartale rozpocznie budowę pierwszych dwóch budynków Wilanów Office Park. Pierwszym będzie położony u zbiegu al.Rzeczpospolitej i Płaskowickiej bis, obok kończonego szpitala Medicoveru budynek dla firmy Asseco. Podpisała ona umowę z Polnordem na wynajem 18 tys. m kw. Drugim budynkiem, którego budowa niebawem ma się rozpocząć, jest przyszła siedziba firmy Pol-Aqua (ta firma buduje fundamenty Stadionu Narodowego i ma apetyt na wykonawstwo samego stadionu; jej prezes zapowiada rozwój firmy i chce wyprowadzić się z dzisiejszej siedziby w Piasecznie). Firma zajmie 7 tys. m kw. w budynku przy al. Rzeczpospolitej, sąsiadującym z siedzibą Asseco. Budynki mają być gotowe w 2010
Tak więc zapotrzebowanie na komunikację będzie dość spore.
Jesli powstanie droga ekspresowa, to będzie zabójstwo dla rezerwatu, z resztą ciekawe kiedy powstanie...

Jeśli nie powstanie za to, a nie powstanie także al. RP, to jest zabójstwo dla Miasteczka Wilanów, no chyba że kontynuować będą budowę z bardziej ludzkim nastawieniem na ruch w miasteczku...

A komunikacja musi być.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
-
TGM
Ogromne brawa za wycięcie ostatniego i jedynego kursu obsługującego rejony pozbawione komunikacji nocnej

.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Domino2001
A dużo osób korzystało? Bez powodu chyba tego nie zrobili.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
-
ziomal
Kocham to słowo, dlatego go użyję: na Wilanowskiej znów beznadziejnie.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
-
TGM
ziomal pisze:Kocham to słowo, dlatego go użyję: na Wilanowskiej znów beznadziejnie.
Jak beznadziejnie, jak sie poprawiło

. Zobacz rozkład 164 o 23 w drugą stronę z Kępy

.
-
ziomal
TGM pisze:ziomal pisze:Kocham to słowo, dlatego go użyję: na Wilanowskiej znów beznadziejnie.
Jak beznadziejnie, jak sie poprawiło

. Zobacz rozkład 164 o 23 w drugą stronę z Kępy

.
Poprawiło się... i pogorszyło. Z resztą cały czas z pozoru wygląda, a w rzeczywistosci tak se. Jak mi się będzie chciało, podam konkretne przykłady

"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
-
person
- (geograf)
ziomal pisze:Poprawiło się... i pogorszyło. Z resztą cały czas z pozoru wygląda, a w rzeczywistosci tak se. Jak mi się będzie chciało, podam konkretne przykłady
Skoro Ci się nie chce, to może w ogóle nie zaczynaj pisać?
W końcu się poprawiło, czy pogorszyło?

-
reserved
geograf pisze:W końcu się poprawiło, czy pogorszyło?
Nie umiesz czytać? Poprawiło się... i pogorszyło.

-
TGM
Ja tylko chciałbym przypomnieć, że zaraz się zaczną "jazdy" ze 139

. Ale znając życie ZTM znów się obudzi z ręką w nocniku

.
-
Tomasz
A ja dodam, że od wczoraj od 21 wyłączona jest jedna jezdnia al. Wilanowskiej. Piękny dziki objazd...
-
pawcio
Jaki dziki? Przecież nawet w rozkładach jest uwzględniony!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Emdegger
-
Kontakt:
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
ziomal
pawcio pisze:Jaki dziki? Przecież nawet w rozkładach jest uwzględniony!

Hehehe.
Objazd jest zorganizowany dobrze- to mogę powiedzieć.
Św. Bonifacego stoi, za to na Śródziemnomorskiej niemalże pustki
[ Dodano: |8 Kwi 2009|, 2009 23:30 ]
person pisze:ziomal pisze:Poprawiło się... i pogorszyło. Z resztą cały czas z pozoru wygląda, a w rzeczywistosci tak se. Jak mi się będzie chciało, podam konkretne przykłady
Skoro Ci się nie chce, to może w ogóle nie zaczynaj pisać?
W końcu się poprawiło, czy pogorszyło?

Chodziło mi o to, że jest inaczej i z jednej strony jest lepiej (rzadziej występują dzikie stada), z drugiej pewne sytuacje się powtarzają, w tym np. nieregularność 117. (Już bez propagandy mi tu

)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.