Most Północny - propozycje ZTM

Moderator: Wiliam

Lipa

Post autor: Lipa » 15 sty 2012, 10:58

KwZ pisze:Po co Obrazkowa - Ratusz Bemowo nie wystarczy?
Jednoperonowa przesiadka ze 186, 503, 508, 509 lub 510 w 511, którego już nie będzie na Marymoncie.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 sty 2012, 11:01

Ok, kupuję, ale tylko w stronę powrotną.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

perot

Post autor: perot » 15 sty 2012, 13:32

Pozatym jak wybudują to centrum handlowe na terenach Polfy, to każdy będzie chciał wysiadać na Obrazkowej :D

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 15 sty 2012, 14:10

Centrum handlowe na terenach Polfy, może być w kwartale: Modlińska - Ekspresowa - przedłużenie Fleminga - Płochocińska

I jeszcze jedno:
510 nie stanie w korku na moście Grota, bo oddanie do użytku mostu Północnego może bardzo zmniejszyć obciążenie łącznicy most - Modlińska i tym samym zjazd na nią będzie łatwy, lekki i przyjemny. Tym samym mniejsza liczba samochodów na tej łącznicy, to mniej samochodów na jezdni wschodniej ulicy Modlińskiej przed Kowalczyka, czyli mniejsze szanse na korek na Modlińskiej prze Kowalczyka. Analogicznie wszystkie inne linie jadące z Marymontu mostem Grota na Modlińską będą miały lepsze warunki jazdy.
KwZ pisze:No ja wiem, że trzeba będzie przejść te 70 m w poziomie. Co za udręka! Zwłaszcza, że 17 kursuje jednak częściej, niż 510.
(A w drugą stronę ktoś będzie czekał na 510?)
Spacer: Włościańska - przejście podziemne - przystanek Słowackiego w stronę mostu Grota to według serwisu:
http://mapa.um.warszawa.pl 330 m !
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

perot

Post autor: perot » 15 sty 2012, 14:38

tarantula01 pisze:Centrum handlowe na terenach Polfy, może być w kwartale: Modlińska - Ekspresowa - przedłużenie Fleminga - Płochocińska
Ja słyszałem, że Polfa wystawiła na sprzedaż ten kawałek, gdzie jest boisko do piłki nożnej. A więc tuż obok przedłużenia trasy mostu północnego.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 sty 2012, 19:39

Skoro Modlińska ma być luźna to czas zdjąć z niej buspas.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 15 sty 2012, 23:55

Skoro w tym przypadku zagłosują ludzie, to jakie jest kryterium takich zmian, by można było głosować, a w których przypadkach zmiany są wprowadzane z zaskoczenia (i wręcz po nich, albo po ich ogłoszeniu, dopiero jakieś fasadowe konsultacje się czyni)?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 sty 2012, 23:58

Czasem ludzie głosują nogami.

Naprawdę jestem ciekaw, czy ludzie pozostaną przy dojeździe na Marymont, skoro na Młocinach będą mieli szanse na miejsce siedzące w pociągu metra.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 sty 2012, 0:14

MeWa pisze:Naprawdę jestem ciekaw, czy ludzie pozostaną przy dojeździe na Marymont, skoro na Młocinach będą mieli szanse na miejsce siedzące w pociągu metra.
Gdyby skasować buspas z Modlińskiej, a założyć obustronnie na TMP od Myśliborskiej do Młocin, to na milion procent byłoby to przegłosowane rozwiązanie. I nie trzeba się nad tym mocno zastanawiać. To powinna być część projektu tarchomińskiego.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 16 sty 2012, 0:20

Ale jaki buspas?! ZTM schował głowę w piasek, zrobi się kompletna anarchia, może potem łaskawie posprząta. Ale zapłacimy my wszyscy...
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 sty 2012, 0:47

KwZ pisze:Ale jaki buspas?! ZTM schował głowę w piasek, zrobi się kompletna anarchia, może potem łaskawie posprząta. Ale zapłacimy my wszyscy...
Ależ ja wiem doskonale, że niedasię, co widać po obrocie sprawy. Czy się posprząta - zobaczymy po wakacyjnych zawieszeniach i wrześniowych odwieszeniach (optymistą nie jestem). Po blamażu z E-2 lepiej było zabawić się w nakazowe tyłkokryjstwo tworząc linie o dennej częstotliwości dodawać im dodatkowe zawijasy, zamiast zrobić porządna reformę (po coś do cholery oddaje się most za górę pieniędzy z przekroczonym budżetem). Ale tak jak juz ktoś tu napisał - w dziale, po ekipie kompetentnych ludzi, którzy niegdyś planowali trasy dziś zostały zgliszcza.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 sty 2012, 7:18

MisiekK pisze:Ależ ja wiem doskonale, że niedasię, co widać po obrocie sprawy. Czy się posprząta - zobaczymy po wakacyjnych zawieszeniach i wrześniowych odwieszeniach (optymistą nie jestem).
Na szczęście w zanadrzu mamy remont mostu Grota. W tym cała nadzieja.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

MichalJ

Post autor: MichalJ » 16 sty 2012, 9:19

I wtedy się zrobi buspas na TMP? Somehow wątpię...

Awatar użytkownika
sprokett

Post autor: sprokett » 16 sty 2012, 10:16

KwZ pisze:Rzeczywiście, 186 nie udało ci się przemalować
Ile razy mam jeszcze powtorzyc? Rozroznij chec szybkiego dojazdu do pracy (stad moje niezadowolenie z kasacji 404) od checi wygodnego dojazdu do CH (stad brak koniecznosci utrzymywania l. przyspieszonej - zwlaszcza, ze to socjal).
KwZ pisze:Poprzyj przemalowanie.
Co tu popierac, skoro (podobnie jak 508) to i tak czarnuch - a bedzie jeszcze wiekszy.
Znajac jednak zamilowanie ZTM do numerkow, to nic nie przemaluja, bo na przystaneczku ladnie wyglada 508,509,510,511 :D

[ Dodano: |16 Sty 2012|, 2012 10:20 ]
Szeregowy_Równoległy pisze:Spróbuj to 510 przemalować na czarno i uzwyklić, a wrzask z Tarchomina będzie słychać na Kabatach.
Przesadzasz. Tarchodwory juz dawno przyzwyczaily sie do tego, ze to dylizans. Ten kto chce dojechac szybko, to nie wsiada w 510, w odroznieniu od tego, kto chce dojechac bezposrednio. Zatem kolor w tym wypadku nie ma zadnego znaczenia.

mariow

Post autor: mariow » 16 sty 2012, 11:20

Dużo już napisano w temacie (nawet nie mam czasu wszystkiego przeczytać) ale wielka szkoda że ZTM wycofało się z pierwotnego planu. Wyglądał bardzo sensownie, nawet to na 1 rzut oka dziwne 508 miało swój sens
Nie rozumiem tworzenia sytuacji że będziemy wozic Tarchomin/Nowodwory do metra i tu i tu - logiczne było postawienie na stację Młociny
PURA VIDA!

ODPOWIEDZ