Tabor Kolei Mazowieckich

Moderator: JacekM

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 wrz 2025, 19:14

Moim zdaniem to export z excela, a bardziej z Google docs - wtedy się potrafią rozjechać pojedyncze punkty i komórki się zawijają. Możliwe że też jakiś customowy font był użyty, choć o to bym ich nie podejrzewał ;p
ŁK

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 25 wrz 2025, 21:56

I jeszcze pod każdym typem taboru link do folderu taborowego co powiększa plik chyba 3 krotnie. Pisałem im kiedyś aby przenieśli to do legendy na końcu razem z linkiem do terminów kursowania. To tylko link z terminami w ogóle usunęli. Ci ludzie tego w ogóle nie ogarniają. Pewnie zapłacili za jakiś skrypt do importu danych i tyle.
Kiedyś było zdjęcie pani z infolinii. Nawet słuchawek nie miała....

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 25 wrz 2025, 23:24

Glonojad pisze:
25 wrz 2025, 13:24
Niestety flirt z nowej dostawy powtarza te same błędy, co poprzednie pojazdy: składane fotele zwężająće przejście przy powieszonych rowerowach, strefa gastro bez automatu ani miejsc rowerowych (jakoś w Impulsach się dało), tylko jedna strefa rowerowa w przypadkowym miejscu.
Brutalnie mówiąc - nie ten pasażer jest kluczowy.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 wrz 2025, 8:27

Ale wiesz, że wąska przestrzeń między wiszącymi rowerami a miejscami siedzącymi to nie jest problem tylko tych przebrzydłych rowerzystów, ale także innych pasażerów a nawet Św. Załogi?

Ale tak, wiem, rowerzyści są traktowani jako dopust Boży w KM, co widać choćby po regulaminie (np. rowerzysta ma obowiązek wynosić się, jak nie ma dla niego miejsca, ale żadnej możliwośći rezerwacji tegoż miejsca i sprawdzenia, czy będzie mógł pojechać, oczywiście wcześniej nie ma - weź pan samochód i nie zawracaj głowy).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ashir

Post autor: ashir » 26 wrz 2025, 9:10

Ale wiesz, że w innych kolejkach samorządowych nie dość, że najczęściej trzeba płacić za przewóz roweru to jeszcze pomimo biletu nie gwarantuje to przejazdu? Koleje Mazowieckie i tak są dosyć przyjazne rowerzystom.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 wrz 2025, 9:33

No ja bardzo chętnie zapłacę za przewóz roweru, jeśli mi to zagwarantuje przejazd, jak jest na przykład w PR na Pomorzu Zachodnim.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 wrz 2025, 13:03

Glonojad pisze:
26 wrz 2025, 8:27
Ale wiesz, że wąska przestrzeń między wiszącymi rowerami a miejscami siedzącymi to nie jest problem tylko tych przebrzydłych rowerzystów, ale także innych pasażerów a nawet Św. Załogi?
Generalnie miejsca dla rowerów to jest zmarnowane miejsce, w którym mógłby jechać św. kluczowy pasażer, więc myślę że śmiało można je po prostu zlikwidować.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 wrz 2025, 13:09

W kursach z Góry Kalwarii rowerzystów potrafii być więcej, niż innych pasażerów, więc bym uważał ...

Na szczęście zlikwidować nie można, bo lewacka Unia nie pozwala.

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dziennik ... u-69442969

Swoją drogą:
ashir pisze:
26 wrz 2025, 9:10
Ale wiesz, że w innych kolejkach samorządowych nie dość, że najczęściej trzeba płacić za przewóz roweru to jeszcze pomimo biletu nie gwarantuje to przejazdu?

Tymczasem przepisy UE:
W przypadku gdy pasażer dokonał rezerwacji na rower, a przewozu tego roweru odmówiono bez należycie uzasadnionej przyczyny, pasażerowi przysługuje prawo do zmiany trasy lub zwrotu kosztów zgodnie z art. 18, do odszkodowania zgodnie z art. 19 oraz pomocy zgodnie z art. 20 ust. 2.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 26 wrz 2025, 13:28

Zwrot klucz: należycie uzasadniona przyczyna.
ŁK

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 wrz 2025, 20:53

Glonojad pisze:
26 wrz 2025, 13:09
Na szczęście zlikwidować nie można, bo lewacka Unia nie pozwala.
Okrutny brak troski o pasażera kluczowego.

ODPOWIEDZ