Boże Narodzenie 2015 - rozkłady jazdy
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A dokąd, w Wigilię, jeździli ludzie 186. Żoliborz, Bemowo (Obozowa i tramwaje) czy Tarchomin?
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie będzie działało. Nie wolno na jeden dzień wdrażać układu krańcowo odmiennego od podstawowego, licząc na to, że pasażerowie się w nim magicznie połapią.Poc Vocem pisze:Wystarczy, że zostawimy nocne + wybrane tramwaje i będzie to działało.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Przecież i tak to jest, skoro część linii zjeżdża do zakładów wcześniej. To sprawia, że i tak pasażer musi planować podróż od nowa.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
A tras nocnych nie zna? 
Ja to bym w ogóle zrobił znacznie zredukowaną listę linii niedzielnych (np. w każdą niedzielę przez cały dzień stosunek podaży do popytu na liniach przejeżdżających przez przystanek Bartycka jest jak 5:1, a z drugiej strony po południu i wieczorem 180 na KP bywa niezabieralne, a tłok jest zawsze), ale tego nie da się zrobić tylko przycinaniem układu szczytowego.
Ja to bym w ogóle zrobił znacznie zredukowaną listę linii niedzielnych (np. w każdą niedzielę przez cały dzień stosunek podaży do popytu na liniach przejeżdżających przez przystanek Bartycka jest jak 5:1, a z drugiej strony po południu i wieczorem 180 na KP bywa niezabieralne, a tłok jest zawsze), ale tego nie da się zrobić tylko przycinaniem układu szczytowego.
Mamy dwa schematy komunikacji - dzienny i nocny. Obecnie jest to schemat dzienny, ale pasażerowie muszą kombinować z tym, co jeździ, do której jeździ, jak często jeździ. W drugiej wersji mówimy pasażerom - spójrzcie po prostu na schemat nocny. To wszystko. Czy to jest serio takie trudne? Zwłaszcza, że teraz nocne nawet na największe odludzia dojeżdżają. I powiem więcej - w nocnym modelu mamy system bezpośredniego dojazdu do każdego zakamarka w stolicy. Gdy autobusy jeżdżą w wigilijny wieczór rzadko, system przesiadkowy się mniej sprawdza.fik pisze:Ale planuje go na podstawie znanych elementów (tras linii, które pozostają), a nie całkowicie nowych (tras linii nocnych).
Ale znowu - sama nocna komunikacja to będzie za mało.
Z minimalnie zwiększoną częstotliwością niektórych linii nocnych. Czemu nie? Które rejony ucierpią?
Włodarzewskareserved pisze:Z minimalnie zwiększoną częstotliwością niektórych linii nocnych. Czemu nie? Które rejony ucierpią?
Włodarzewska jest w zasięgu N01, N35, N38, N85 i N88, więc słaby przykład. A 208 w wigilię jeździ puste. Zresztą w I dzień świąt także.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
No ja bym widział linie nocne ze wzmocnieniem w postaci takich liniii tramwajowych jak 1, 3, 9, 11, 17, 23, 26 i 35.
Pomarzyć sobie można. 
I zostawiasz ciąg Filtrowa - Nowowiejska bez obsługiAutobus Czerwon pisze:No ja bym widział linie nocne ze wzmocnieniem w postaci takich liniii tramwajowych jak 1, 3, 9, 11, 17, 23, 26 i 35.
15 na solówkach mogłaby spokojnie jeździć. Grójecka miałaby 1, 9, 15 (każda realizuje inne relacje). Zastanawiam się tylko jak z podmiejskimi. One myślę że tak jak obecnie. N38 out, ale skoro 706 by mogło kursować do wieczora, to i N88 out.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Z placu Politechniki jest bardzo blisko zarówno do metra, jak i do alei Niepodległości.