Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja Miejska w rejonie Grodziska
Moderator: Wiliam
Można też coś wykombinować bezpośrednio z Maniek w Ostródzką, później Berensona i Głębocką. Tylko, że najpierw trzeba umożliwić prawoskręt z pętli Mańki-Wojdy i co tu ukrywać - wyrównać tą pętlę, bo tam tylko kupa żwiru jest (zwłaszcza na prawym pasie). A bloków tam sporo budują, to może i deweloper na dojeździe zrobi jakąś pętlę (wiem, utopia).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Przelotowo może, tylko że wtedy końcowy odcinek, to by był koncertowy przykład muchowozu, bo narazie Mańki-Wojdy nie generują obciążeń na miarę Groddziska.MZ pisze:A po co tam pętla, skoro może coś jeździć przelotowo?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
zawsze w takich miejscach jak Mańki, Olesin i wiele innych na dwa czy trzy przystanki przed pętlą jedzie kilka osób.Busmann pisze:Przelotowo może, tylko że wtedy końcowy odcinek, to by był koncertowy przykład muchowozu, bo narazie Mańki-Wojdy nie generują obciążeń na miarę Groddziska.MZ pisze:A po co tam pętla, skoro może coś jeździć przelotowo?
[ Dodano: 2006-07-20, 20:29 ]
jaka kupa żwiru??? asfalt jest po prawej stronie a nie żwirBusmann pisze:Można też coś wykombinować bezpośrednio z Maniek w Ostródzką, później Berensona i Głębocką. Tylko, że najpierw trzeba umożliwić prawoskręt z pętli Mańki-Wojdy i co tu ukrywać - wyrównać tą pętlę, bo tam tylko kupa żwiru jest (zwłaszcza na prawym pasie). A bloków tam sporo budują, to może i deweloper na dojeździe zrobi jakąś pętlę (wiem, utopia).
-
jacek
- Zbanowany
mozna by i manki-wojdy zrobic przelotowe-ale dokad?
olesin tak predko sie nie rozbuduje,zeby potrzebowal wiecej lini.132 tam wystarczy.
za jakis czas moze sie okazac ze okolice glebockiej sie tak rozbuduja ze beda tam tylko przeguby,musialy jezdzic,a pchac je na olesin to bez sensu.
szkoda ze ostrodzka dojezdzajac do trasy torunskiej ma tylko kierunek w prawo,jest zasadniczo ulica solecka ale nie wiem czy ta ulica puszcza busy,bo gdyby sie udalo to moze te 326 tedy puscic skoro na juranda jest zwezenie.134 chcac wiechac w ostrodzka musi gnac az do ch.targowek i tam gora nawrotke i dopiero wjezdza w ostrodzka,gdyby dalo rade solecka pare minut w kieszeni
[ Dodano: 2006-07-20, 21:49 ]
sorry na OLESIN to 134,a nie 132-pomyłka
olesin tak predko sie nie rozbuduje,zeby potrzebowal wiecej lini.132 tam wystarczy.
za jakis czas moze sie okazac ze okolice glebockiej sie tak rozbuduja ze beda tam tylko przeguby,musialy jezdzic,a pchac je na olesin to bez sensu.
szkoda ze ostrodzka dojezdzajac do trasy torunskiej ma tylko kierunek w prawo,jest zasadniczo ulica solecka ale nie wiem czy ta ulica puszcza busy,bo gdyby sie udalo to moze te 326 tedy puscic skoro na juranda jest zwezenie.134 chcac wiechac w ostrodzka musi gnac az do ch.targowek i tam gora nawrotke i dopiero wjezdza w ostrodzka,gdyby dalo rade solecka pare minut w kieszeni
[ Dodano: 2006-07-20, 21:49 ]
sorry na OLESIN to 134,a nie 132-pomyłka
- gregory5576
- Kontakt:
5280 pisze:jedzie kilka osób.
Zależy, od której strony się patrzy. Nawierzchnia jest przy peronie przystankowym. Jednak czarno widzę prawoskręt, bo tam jeszcze buda jakaś stoi.5280 pisze:jaka kupa żwiru??? asfalt jest po prawej stronie a nie żwir
Właśnie to mnie dziwi, że deweloper planując duże osiedle zapomniał całkowicie o dojeździe do niego. W końcu autobus do Maniek będzie jechał skrajem osiedla, więc ludzie będą musieli do niego sporo iść. Ale cóż, zobaczymy jak będzie...
niech zaczną budować tam ulice bo już teraz jest tam ciasno nie ma nawet gdzie autobusu puścićBusmann pisze:Właśnie to mnie dziwi, że deweloper planując duże osiedle zapomniał całkowicie o dojeździe do niego. W końcu autobus do Maniek będzie jechał skrajem osiedla, więc ludzie będą musieli do niego sporo iść. Ale cóż, zobaczymy jak będzie...
-
jacek
- Zbanowany
teraz to już za póżno na budowe ulic,wszystko wokół osiedla wykupione.
ludzie kupują mieszkania bo tanie i na dobrych warunkach kredytowych,a potem się okazuje że takie osiedle jest niemal odcięte od świata.mieszkania w więksości sprzedane były przed zakończeniem budowy i nikt o komunikacje nie pytał.
teraz rano ludzie dostac się nie mogą do zapchanego autobusu,a takiego developera to w zasadzie nie interesuje,bo on sprzedaje tylko mieszkania.
jakieś 3 lata temu widziałem ogłoszenie o sprzedaży mieszkań na dalekim tarchominie,a w nim wzmianka o komunikacji z adnotacją o planowanej stacji metra.
czy byli tacy co się na to nabrali,podejrzewam że sporo
ludzie kupują mieszkania bo tanie i na dobrych warunkach kredytowych,a potem się okazuje że takie osiedle jest niemal odcięte od świata.mieszkania w więksości sprzedane były przed zakończeniem budowy i nikt o komunikacje nie pytał.
teraz rano ludzie dostac się nie mogą do zapchanego autobusu,a takiego developera to w zasadzie nie interesuje,bo on sprzedaje tylko mieszkania.
jakieś 3 lata temu widziałem ogłoszenie o sprzedaży mieszkań na dalekim tarchominie,a w nim wzmianka o komunikacji z adnotacją o planowanej stacji metra.
czy byli tacy co się na to nabrali,podejrzewam że sporo
- gregory5576
- Kontakt:
[ Dodano: 2006-07-22, 16:50 ]
Przystanki: