Remonty pÄtli autobusowych w Warszawie
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
ZTM pisze:2008-09-02 | Utrudnienia związane z remontem pętli WIATRACZNA | W związku z rozpoczęciem remontu pętli WIATRACZNA, od dnia 3.09.2008 od początku kursowania do odwołania ulega zmianie rozmieszczenie przystanków w tym rejonie: - zawieszeniu ulegnie funkcjonowanie przystanku WIATRACZNA 14, 15 oraz 23;
- dla linii 142, 702, 704, 720, 722 i 730 zamiast przystanku WIATRACZNA 15 obowiązywać będzie przystanek WIATRACZNA 16;
- dla linii 145 zamiast przystanku WIATRACZNA 14 obowiązywać będzie przystanek WIATRACZNA 17;
- przystanek WIATRACZNA 02 obowiązujący dla linii prywatnych oraz linii państwowych przedsiębiorstw komunikacji samochodowej zostanie przeniesiony ok. 85 metrów do tyłu;
- dla linii 183 zamiast przystanku WIATRACZNA 17 obowiązywać będzie przystanek WIATRACZNA 67 zlokalizowany na jezdni ulicy Grochowskiej w miejscu dotychczasowego przystanku WIATRACZNA 02);
- dla linii 148, 173 zamiast przystanku WIATRACZNA 16 obowiązywać będzie przystanek WIATRACZNA 66 zlokalizowany na jezdni ulicy Grochowskiej przed wyjazdem z pętli (ok. 60 metrów za przystankiem WIATRACZNA 67).
Czy remont pętli na Żeraniu to zakłada przynajmniej odmalowanie tej obskurnej murowanej budy zwanej ekspedycją
Ponadto ciekawi mnie kto wpadł na pomysł, aby miejsca gdzie stoją autobusy wykonać z starego, ale na nowo ułożonego bruku, natomiast już wszystkie drogi wewnątrz pętli wykłada się szarą kostką. To już nie można było wszystkiego zrobić z kostki 
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Bardzo dobre pytanie, też się zastanawiam z jakiego powodu ZTM wykłada pętlę tą szarą koszmarną kostką.... Czy to z powodu braku pieniędzy? Przecież to za 5 lat znowu będzie trzeba remontowaćFrencher pisze:Czy remont pętli na Żeraniu to zakłada przynajmniej odmalowanie tej obskurnej murowanej budy zwanej ekspedycjąPonadto ciekawi mnie kto wpadł na pomysł, aby miejsca gdzie stoją autobusy wykonać z starego, ale na nowo ułożonego bruku, natomiast już wszystkie drogi wewnątrz pętli wykłada się szarą kostką. To już nie można było wszystkiego zrobić z kostki
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Ja.Frencher pisze:Ponadto ciekawi mnie kto wpadł na pomysł, aby miejsca gdzie stoją autobusy wykonać z starego, ale na nowo ułożonego bruku
Miejmy nadzieję że wcześniej. Wraz z budową trasy tramwajowej, pętla ma być przesunięta nieco na południe.zeus pisze:Przecież to za 5 lat znowu będzie trzeba remontować
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I bardzo dobrze, bo, o ile nie jest wypolerowany (a przy takim obciążeniu raczej nie jest) warunki wytrzymałościowe z pewnością spełnia, a konieczna była regulacja wysokościowa plus ewentualnie wzmocnienie podbudowy.JotPeCet pisze:JaFrencher pisze:Ponadto ciekawi mnie kto wpadł na pomysł, aby miejsca gdzie stoją autobusy wykonać z starego, ale na nowo ułożonego bruku
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-09-26, 22:19 ]
Korekta tagów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A ma to jakieś uzasadnienie merytoryczneJotPeCet pisze:Ja.Frencher pisze:Ponadto ciekawi mnie kto wpadł na pomysł, aby miejsca gdzie stoją autobusy wykonać z starego, ale na nowo ułożonego bruku
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Możesz doprecyzować, co masz na myśli mówiąc "kostka", a co, pisząc "bruk"?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
bruk, znaczy kostka brukowa? 
2008-10-03 | Zmiany na pętli ŻERAŃ FSO | W związku z rozpoczęciem kolejnego etapu remontu pętli ŻERAŃ FSO, od dnia 4.10.br. (sobota) od początku kursowania do odwołania wprowadzone zostaną następujące zmiany:
- przywraca się funkcjonowanie przystanku ŻERAŃ FSO 10 - dla linii 723 i 801;
- zawiesza się funkcjonowanie przystanku ŻERAŃ FSO 11 - obowiązującego dotąd jako krańcowy dla linii 705, 731, 735 i 804;
- przystanek ŻERAŃ FSO 09 obowiązywać będzie czasowo jako krańcowy dla linii 705, 731, 735 i 804;
- utrzymuje się trasy objazdowe linii 104, 133, 134, 145, 152 i 516.
Taaaa... 130GW pisze: Pętla w Powsinie do remontu od dzisiaj
W poniedziałek zaczął się remont pętli linii 130 i 519 koło Parku Kultury w Powsinie.
Autobusy dowożące warszawiaków do Parku Kultury w Powsinie będą zawracać w bardziej cywilizowanych warunkach. Wczoraj Zarząd Transportu Miejskiego zaczął tam remont sfatygowanej pętli. Do połowy grudnia peron dla oczekujących pasażerów zostanie wyłożony betonową kostką, a na jego krawędziach znajdą się płytki antypoślizgowe. Ludzie będą mogli przysiąść na nowych ławkach. Przy układaniu nawierzchni dla autobusów ma być zaś wykorzystana kostka granitowa, co powinno zapobiec tworzeniu się dziur i kolein. Prace, które kosztują 306 tys. zł, wykonuje firma Adrog.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Tylko się chyba pomylili, bo do 26.10 nic nie robią i ZTM nic nie pisze o zmianie krańca 519 w Powsinie a jest to konieczne w czasie remontu - tak mi się wydaje.TGM pisze:Taaaa... 130GW pisze: Pętla w Powsinie do remontu od dzisiaj
W poniedziałek zaczął się remont pętli linii 130 i 519 koło Parku Kultury w Powsinie.
Autobusy dowożące warszawiaków do Parku Kultury w Powsinie będą zawracać w bardziej cywilizowanych warunkach. Wczoraj Zarząd Transportu Miejskiego zaczął tam remont sfatygowanej pętli. Do połowy grudnia peron dla oczekujących pasażerów zostanie wyłożony betonową kostką, a na jego krawędziach znajdą się płytki antypoślizgowe. Ludzie będą mogli przysiąść na nowych ławkach. Przy układaniu nawierzchni dla autobusów ma być zaś wykorzystana kostka granitowa, co powinno zapobiec tworzeniu się dziur i kolein. Prace, które kosztują 306 tys. zł, wykonuje firma Adrog.