Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad kolejÄ radomskÄ
Moderator: Wiliam
165 bym nie zabierał. 177 z Okęcia, gdzie jest (chyba) w miarę punktualne też nie. Poza tym obwód co 30 minut to lekka kpina. Tą ideę bym zupełnie zarzucił. 148 na Lotnisko/Okęcie na początek w zupełności by wystarczyło.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Kleszczu chciał 165 zabrać z Kłobuckiej i Wilanowskiej, by połączyć je z 177. Temu jestem przeciwny. Zabrać toto z Ursynowa - chętnie, jeżeli pozwoli podnieść częstotliwość na odcinku Wyczółki-Wilanowska.
165 naprawdę ma funkcję lokalną i absolutnie bym tego nie łączył ze 177.148 naprawdę w szczycie ma niezłą frekwencję. Natomiast rzeczywiście 148 mogłoby na Okęcie polecieć... 
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- Bastian
- Sułtan Maroka
Uważasz, że na Z-5 jest ile brygad?R-11 Kleszczowa pisze:Skoro Z-5 świeci pustkami to zgarnąć z niego i ze 165 brygady na na 177 przez 17 Stycznia, Wirażową, Poleczki, Pileckiego, Herbsta na Ursynów Płn.
Krótko mówiąc: nijak nie starczy.
Nie bardzo, 138 nie daje Kłobuckiej dojazdu do metra.R-11 Kleszczowa pisze:Tylko nie wiem czy można ruszyć 165 z Mokotowa(ale chyba można
)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko czy 148 miałoby zajeżdżać na Wyczółki?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Raczej tak. Jakieś połączenie Wyczółek z Ursynowem pozostać powinno, a te dodatkowe 3 minuty tranzytu raczej nie zabije. Marynarska i tak jest groźniejsza.
- Solaris U10
Czy nieco ponad 600 m to tak blisko? Parę kursów w szczycie (czy po prostu wtedy, gdy DHL zaczyna pracę) by nie zaszkodziło...Bastian pisze:Z Osmańskiej do najbliższego przystanku linii jadącej z Kłobuckiej będzie bardzo blisko, więc wątpliwe.Colony pisze:ciekaw jestem czy po przywróceniu 165 zachowane zostaną podjazdy na Osmańską?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przeczuwam, że tutaj korki nie będą wiele mniejsze niż na Marynarskiej. Wszystko utknie na zwężeniu z 2x2 na 1x2 przy PKP Okęcie. Chociaż jak najbardziej popieram pozostawienie połączenia Wyczółek z Ursynowem... Tak w ogóle to zastanawiam się czy nie bardziej opłaci się dowozić Wyczółki do metra na Stokłosy, a nie na Wilanowskąpawcio pisze:Raczej tak. Jakieś połączenie Wyczółek z Ursynowem pozostać powinno, a te dodatkowe 3 minuty tranzytu raczej nie zabije. Marynarska i tak jest groźniejsza.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wyczółki - pewnie, że tak. Ale co z Kłobucką?R-11 Kleszczowa pisze:Tak w ogóle to zastanawiam się czy nie bardziej opłaci się dowozić Wyczółki do metra na Stokłosy, a nie na Wilanowską
Żadne 600 metrów, raczej ok. 350-400.Solaris U10 pisze:Czy nieco ponad 600 m to tak blisko? Parę kursów w szczycie (czy po prostu wtedy, gdy DHL zaczyna pracę) by nie zaszkodziło...Bastian pisze: Z Osmańskiej do najbliższego przystanku linii jadącej z Kłobuckiej będzie bardzo blisko, więc wątpliwe.
-
geograf_OSU
A moze tak:
138 na Wyczolki
148 na Lotnisko/Okecie bez Wyczolek
141 (bylyby trzy warianty podstawowy do Bok., drugi przez Centrum Targowe a trzeci do DHL), 174 lub 193 w wybranych kursach od Bokserskiej, Klobucka do Osmanskiej
165 lub 3xx Wyczolki-do Imielina i potem do NPLN, lub do Stoklosy i do UPLN, dopasowane do zmian w poczcie
138 na Wyczolki
141 (bylyby trzy warianty podstawowy do Bok., drugi przez Centrum Targowe a trzeci do DHL), 174 lub 193 w wybranych kursach od Bokserskiej, Klobucka do Osmanskiej
165 lub 3xx Wyczolki-do Imielina i potem do NPLN, lub do Stoklosy i do UPLN, dopasowane do zmian w poczcie
- Solaris U10
Nie ma sensu wyciągać 165 na Natolin tylko po to, by 148 naprostować na Poleczki. Szkoda wozów i częstotliwości. Na Osmańską po przywróceniu przystanków na Kłobuckiej też raczej podjeżdżać nie ma sensu. To nie jest odległość, która wymaga podjeżdżania jakiejś linii. Zwłaszcza co 73 minuty.geograf_OSU pisze:A moze tak:
138 na Wyczolki
To co można zrobić, to 148 zamiast prosto Pileckiego można skierować przez Ursynów Zach., by trochę to 165 na Ursynowie zasubstytuować.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie można tego załatwić za pomocą 165 z Wilanowskiej przez Rzymowskiego, Kłobucką, Wyczółki i Stokłosy do Ursynowa PłnBastian pisze:Wyczółki - pewnie, że tak. Ale co z Kłobucką?R-11 Kleszczowa pisze:Tak w ogóle to zastanawiam się czy nie bardziej opłaci się dowozić Wyczółki do metra na Stokłosy, a nie na Wilanowską
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"