Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad kolejÄ radomskÄ
Moderator: Wiliam
Jak widzicie komunikację w tym rejonie?
Ja bym zrobił tak:
148 Wiatraczna ... Poleczki, Wirażowa, Żwirki i Wigury, 17 Stycznia, Al. Krakowska -Okęcie
154 Os. Górczewska... 17 Stycznia, Wirażowa, Żwirki i Wigury - Lotnisko Okęcie
lub drugi wariant:
148 Wiatraczna ... Poleczki, Wirażowa, 17 Stycznia, Al. Krakowska -Okęcie
154 Os. Górczewska... 17 Stycznia, Żwirki i Wigury - Lotnisko Okęcie
Zarówno w jednym jak i drugim wariancie 154 nie będzie kończyć na Cargo gdyż 148 w zupełności wystarczy w pobliżu tej pętli.
a poza tym :
182 - Okęcie, trasa 301, Czerniakowska, Trasa Łazienkowska, trasa 182 , Os. Ostrobramska.
301 - kasacja
504 Dw.Centralny (albo lepiej pl.3+) ... Żwirki i Wigury, Wirażowa, Poleczki ... Os. Kabaty
Ja bym zrobił tak:
148 Wiatraczna ... Poleczki, Wirażowa, Żwirki i Wigury, 17 Stycznia, Al. Krakowska -Okęcie
lub drugi wariant:
Zarówno w jednym jak i drugim wariancie 154 nie będzie kończyć na Cargo gdyż 148 w zupełności wystarczy w pobliżu tej pętli.
a poza tym :
182 - Okęcie, trasa 301, Czerniakowska, Trasa Łazienkowska, trasa 182 , Os. Ostrobramska.
301 - kasacja
504 Dw.Centralny (albo lepiej pl.3+) ... Żwirki i Wigury, Wirażowa, Poleczki ... Os. Kabaty
A ja widziałbym to tak:
148
WIATRACZNA- ...- Poleczki- Wirażowa- Żwirki i Wigury- Hynka- Al. Krakowska- OKĘCIE
15/20/20
301
182
OKĘCIE- Al. Krakowska- 17 Stycznia- Żwirki i Wigury- Racławicka- Odyńca- Al. Niepodległości- Al. Armii Ludowej- Most Łazienkowski- Al. Stanów Zjednoczonych- Ostrobramska- Rodziewiczówny- Łukowska- OS. OSTROBRAMSKA
10/15/15
148
15/20/20
301
10/15/15
Nie zabieraj linii z RakowieckiejITS A 218 pisze:A ja widziałbym to tak:
148WIATRACZNA- ...- Poleczki- Wirażowa- Żwirki i Wigury- Hynka- Al. Krakowska- OKĘCIE
15/20/20
301182
OKĘCIE- Al. Krakowska- 17 Stycznia- Żwirki i Wigury- Racławicka- Odyńca- Al. Niepodległości- Al. Armii Ludowej- Most Łazienkowski- Al. Stanów Zjednoczonych- Ostrobramska- Rodziewiczówny- Łukowska- OS. OSTROBRAMSKA
10/15/15
No i osłabiasz Sielce
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Oprócz Twoich (słusznych) argumentów przeciw tej propozycji dochodzą kolejne:groov pisze:Nie zabieraj linii z RakowieckiejITS A 218 pisze:A ja widziałbym to tak:
148WIATRACZNA- ...- Poleczki- Wirażowa- Żwirki i Wigury- Hynka- Al. Krakowska- OKĘCIE
15/20/20
301182
10/15/15![]()
No i osłabiasz Sielce
148 bez sensu będzie objeżdżać od Wirażowej do Al. Krakowskiej przez co nie może liczyć na wielu pasażerów a poza tym 301 w tej chwili się sprawdza na Hynka więc nie widzę powodów aby ją zabierać .
Co do moich propozycji dotyczących zmian tras 148 i 301(182) to oczywiście częstotliwości powinny pozostać bez zmian dzięki czemu mieszkańcy Os. Ostrobramska również zyskają na zmianach.
Chyba lepszy jest drugi wariant. Nie wydaje mi się potrzebne zahaczanie 154 o Wirażową, jeśli byłoby tam 148. Dwie linie byłyby tam zbędne.dzidek pisze:Jak widzicie komunikację w tym rejonie?
Ja bym zrobił tak:
lub drugi wariant:
I oczywiście 148 przez 17 stycznia. Puszczanie jej przez Hynka byłoby bezsensowne - mało kto jeździłby tak na około.
Pozdrawiam
a ja widze to tak:dzidek pisze:A ja widziałbym to tak:
301 182 OKĘCIE- Al. Krakowska- 17 Stycznia- Żwirki i Wigury- Racławicka- Odyńca- Al. Niepodległości- Al. Armii Ludowej- Most Łazienkowski- Al. Stanów Zjednoczonych- Ostrobramska- Rodziewiczówny- Łukowska- OS. OSTROBRAMSKA
10/15/15
Nie zabieraj linii z Rakowieckiej
No i osłabiasz Sielce
182+301
A 301 to taki dodatek dla linii 167 i 168 na trasie: SIELCE- Gagarina- Spacerowa- Goworka- Al.Niepodległości- Batorego- Boboli- Rakowiecka- RAKOWIECKA KOŚCIÓŁ (powrót: tak jak 168)
Mi się wydaje że układ powinien wyglądać następująco:
301+182
182 - Okęcie, trasa 301, Czerniakowska, Trasa Łazienkowska, trasa 182 , Os. Ostrobramska
Dzidek
504 przez Lotnisko
I właściwie tyle. A co do łączenia 177 ze 165 to ja bym szybciej połączył 177 z Z-5, i to 177 na 17 Stycznia za zabrane 182.
301+182
504 przez Lotnisko
I właściwie tyle. A co do łączenia 177 ze 165 to ja bym szybciej połączył 177 z Z-5, i to 177 na 17 Stycznia za zabrane 182.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Moje pomysły na zmiany po otwarciu wiaduktu Poleczki-Wirażowa
Z-5 w 1xx bez zmiany trasy
co do setek to powinno sie pozłączac niektóe linie by numerów wolnych było więcej.
165 na trasę OKĘCIE-Al.Krakowska-Mineralna-Muszkieterów-Leonidasa-Orzechowa-Łopuszańska-F.Hynka-Żwirki i Wigury-Jakaśtam-Wirażowa-Poleczki-Pętla Wyczółki-Poleczki-W.Pileckiego-J.F.Ciszewskiego-Al.K.E.N.-Beli Bartoka-URSYNÓW PŁN
177 w 3xx całodzienną lub
177 URSUS RATUSZ-...-Al.Krakowska-Siedemnastego Stycznia-F.Żwirki i S.Wigury-Pierwszego Sierpnia-Al.Krakowska-Grójecka-Włodarzewska-WKD AL.JEROZOLIMSKIE
301 połączyć ze 183 przez Al.Stanów Zjednoczonych
182 bez zmian
Z-5 w 1xx bez zmiany trasy
co do setek to powinno sie pozłączac niektóe linie by numerów wolnych było więcej.
165 na trasę OKĘCIE-Al.Krakowska-Mineralna-Muszkieterów-Leonidasa-Orzechowa-Łopuszańska-F.Hynka-Żwirki i Wigury-Jakaśtam-Wirażowa-Poleczki-Pętla Wyczółki-Poleczki-W.Pileckiego-J.F.Ciszewskiego-Al.K.E.N.-Beli Bartoka-URSYNÓW PŁN
177 w 3xx całodzienną lub
177 URSUS RATUSZ-...-Al.Krakowska-Siedemnastego Stycznia-F.Żwirki i S.Wigury-Pierwszego Sierpnia-Al.Krakowska-Grójecka-Włodarzewska-WKD AL.JEROZOLIMSKIE
301 połączyć ze 183 przez Al.Stanów Zjednoczonych
182 bez zmian
1. Lepiej nie pchać przegubów przez wirażową i 17-Stycznia. Lepiej lecieć przez ŻiW do 17-go.dzidek pisze:Jak widzicie komunikację w tym rejonie?
Ja bym zrobił tak:
lub drugi wariant:
301 - kasacja
2. Jeżeli chcesz zmieniać 182 to musisz dać jakiś dojazd dla osiedla na końcu Woronicza. 107 jest dla tego osiedla za małe.