czyli poprostu tramwaj ktory bedzie mogl sie rozpedzic tak?inż. Glonojad pisze:Chodzi mi dokładnie o to, co napisałem. Nie jest to ani szybka kolej, ani zwykły tramwaj.
Trasa i Most PĂłĹnocny
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Technicznie rzecz biorąc - tak. A do tego będzie cichszy i wygodniejszy dla pasażera do wsiadania... czyli nie będzie miał wszystkich wad warszawskich tramwajów, posiadając zalety, których one nie mają. Czy jakoś tak, nie jestem humanistą lecz inżynierem
.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z jednej strony - rozumiem głosy pasażerów, którzy po tylu latach nie wierzą w takie rzeczy. Z drugiej jednak strony, nigdy nie były one przygotowywane w sposób tak kompleksowy i czarno na białym udowadniający, że są potrzebne.
Ponadto, sorry, ale nie mam zamiaru do końca życia przepraszac za błędy firmy, w której jestem ledwie inspektorem i pracuję niespełna rok, o błędach ZTM metra czy miasta nie wspominając...
Ponadto, sorry, ale nie mam zamiaru do końca życia przepraszac za błędy firmy, w której jestem ledwie inspektorem i pracuję niespełna rok, o błędach ZTM metra czy miasta nie wspominając...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na szczęście, możliwe jest istnienie tramwaju na Tarchomin bez tego mostu, chociaż wiele on ułatwi.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście, bardziej obciążona będzie, pod warunkiem, że będzie istniała, rzecz jasna.
.
A jak nie będzie, to się zrobi 16 co 3 minuty w szczycie....
A jak nie będzie, to się zrobi 16 co 3 minuty w szczycie....
- MeWa
- Cukiereczek
WARSZAWA
KRÓTKO
Pięciu do mostu
ZDM dopuścił pięć firm - Accionę-Mostostal Warszawa, Budimex-Dromex, Dragados, Hochtief Polska i WPRD - do udziału w drugim etapie przetargu na projekt i budowę mostu Północnego. Na złożenie ofert cenowych mają one czas do końca października. W grudniu ZDM ma podpisać umowę ze zwycięzcą przetargu. P.o. prezydenta stolicy Kazimierz Marcinkiewicz obiecał, że most powstanie do 2011 roku.
kmaj
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Wątpliwe, żeby się sprawdziło... Jak widać na przykładach innych inwestycji mostowo-drogowych należy się spodziewać opóźnienia mniej więcej około 5 - 10 lat do pełnego zrealizowania inwestycji (w tym wypadku trasa i most)Piotrek pisze:2011 - jak to optymistycznie brzmi...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Opoznienie, o ktorym mowicie, jest zwiazane z pracami przygotowawczymi i ono juz bylo przeciez.
Teraz, jak juz jest wszystko gotowe, to do wiosny 08 spokojnie z projektem sie wyrobia, a dwa trzy sezony budowlane na roboty to max.
Zwlaszcza, ze za krotszy termin bedzie bonus.
Teraz, jak juz jest wszystko gotowe, to do wiosny 08 spokojnie z projektem sie wyrobia, a dwa trzy sezony budowlane na roboty to max.
Zwlaszcza, ze za krotszy termin bedzie bonus.