Jedno zdanie i dwie bzdury idziesz na rekord? Kiedy spotkales korek wktorym sie jedzie 500 metrow 30 minut? Po drugie jakw30minut moga wyprzedzic3 brygady linij ezdzacej co 15 minut?nowy90 pisze:Jak jest korek 191 jedzie ten kto naprawdę musi, nikt normalny nie bedzie stał 30 min i obserwował jak góra przelatują ze 3 brygady 517.
Niezabieralne 517?
Moderator: Wiliam
Bo od czasu wprowadzenia silnego 160 i osłabionego 517 istotnie większość ludzi wybiera 160. Ale na to przecież jest kilka rozwiązań:Szeregowy_Równoległy pisze: I jeszcze jedno: nie bywam w okolicach Pl. Zawiszy, nie jeżdżę stamtąd w stronę Ursusa. Bywam natomiast na Zielenieckiej, na Wileńskim, na Targówku po południu. I 517 jest tam najzwyczajniej zbędne, bo jeżeli od Wileńskiego do Targówka po 16 mam miejsce siedzące, to coś jest nie tak.
1) Kasacja 160 po zbudowaniu metra do Wileńskiego lub modyfikacja trasy
2) Puszczenie 517 inna trasą np. przez Żabę (i kasacja potworka 212)
Zbyt przewrotne?
Ja bym był bardziej za przedłużeniem buspasa od Grzymały-Sokołowskiego (czyli tam gdzie kończy obecny) przez Al. Jerozolimskie do Popularnej bądź Łopuszańskiej.fik pisze:Właśnie, kto pisze ze mną petycję o buspas od ZP BW20 do PKP Koło?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dla mnie zbyt przekombinowane. Jeśli 517 na Wileńskim bywa nieregularne (a bywa), jest dobrze zastąpione na tym odcinku inną linią (160), to po co na siłę je tam zostawiać? Tylko po to, żeby istniało? To, czy jedzie puste czy pełne jest loterią, niemniej jeśli zdarza mu się jeździć na tym odcinku niemal na pusto w godzinach, w których nie powinno jeździć puste, to znaczy że nie jest tam niezbędne.Delfino pisze: Bo od czasu wprowadzenia silnego 160 i osłabionego 517 istotnie większość ludzi wybiera 160. Ale na to przecież jest kilka rozwiązań:
1) Kasacja 160 po zbudowaniu metra do Wileńskiego lub modyfikacja trasy
2) Puszczenie 517 inna trasą np. przez Żabę (i kasacja potworka 212)
Zbyt przewrotne?
-
bartoni722
Wtyczka? Albo jak się widywało regularnie wtyczki w styczniu, to w 30 minut spokojnie można było 4-5 brygad nabić.zzz pisze:Jedno zdanie i dwie bzdury idziesz na rekord? Kiedy spotkales korek wktorym sie jedzie 500 metrow 30 minut? Po drugie jakw30minut moga wyprzedzic3 brygady linij ezdzacej co 15 minut?nowy90 pisze:Jak jest korek 191 jedzie ten kto naprawdę musi, nikt normalny nie bedzie stał 30 min i obserwował jak góra przelatują ze 3 brygady 517.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dostaniesz odpowiedź, że to wymaga poszerzenia BW1920 między kolejówką a kręgielnią a to nie mieści się w zakresie możliwości kubła z farbą.fik pisze: Właśnie, kto pisze ze mną petycję o buspas od ZP BW20 do PKP Koło?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
bartoni722
Ogonek na targowek jest do wyciecia.
Po lewej stronie albo udroznic przelot dolem jerozolimskimi albo zostawic poki co jako czerwone ale tylko w DP.
Powiedzmy 517
4xx polaczyc z 407 i wyslac na goclaw (jako calodzienne a nie tylko w szczycie).
127 + 158 wlochy - witolin.
Podciagnac 382(182) na redute.
A brodnowska koncowke 127 ozenic ze 174 przy okazji m2c.
Powinno cos jeszcze busow z tego nawet zostac.
Po lewej stronie albo udroznic przelot dolem jerozolimskimi albo zostawic poki co jako czerwone ale tylko w DP.
Powiedzmy 517
127 + 158 wlochy - witolin.
Podciagnac 382(182) na redute.
A brodnowska koncowke 127 ozenic ze 174 przy okazji m2c.
Powinno cos jeszcze busow z tego nawet zostac.
W szczególności, że wtyczki D21-D29 jeździły do 22 grudnia.bartoni722 pisze:Wtyczka? Albo jak się widywało regularnie wtyczki w styczniu, to w 30 minut spokojnie można było 4-5 brygad nabić.
-
bartoni722
Czepiasz się, ale ok. Nie zapamiętałem, czy moja eskapada po Ursusie była na początku stycznia, czy na końcu grudnia. Ale w tym okresie spokojnie pare wozów w 0,5h można zobaczyć.ashir pisze:W szczególności, że wtyczki D21-D29 jeździły do 22 grudnia.bartoni722 pisze:Wtyczka? Albo jak się widywało regularnie wtyczki w styczniu, to w 30 minut spokojnie można było 4-5 brygad nabić.A od 10 stycznia jest jedynie D22(A), które jest w rzeczywistości zwykłym dodatkiem, bo jest wpisane w rozkład.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
- MeWa
- Cukiereczek
ale na Światowida to nawet kubeł z farbą nie dał rady - naklejono żółte pasy, które większości są odklejone, a do tego pas dla samochodów zamienia się w lewoskręt miejscami, więc i tak trzeba zjechać na prawy pas.bartoni722 pisze:Światowida jest mniejsza i dałosię.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Głupota...czysta głupota... zastępowanie 517 przez 191. Inaczej tego nie nazwę. Do tej pory pasażerowie mogli sobie wygodnie jechać górą nad RZS i w miarę szybko bez korków się dostać do Centrum (poza lewoskrętem z Wawelskiej, który jest dość problematyczny). Teraz będą musieli jeździć autobusem, który co chwilę się zatrzymuje i stoi w dłuuugim korku na BW 1920 i donikąd nie dojeżdża. No można i tak. Tylko nie dziwcie się, jak po wprowadzeniu tych chorych planów ludzie będą jeszcze bardziej niezadowoleni.