Most PĂłĹnocny - nasze przewidywania
Moderator: Wiliam
Właśnie, bo coś mi się zdaje, że ta cała linia tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory (a zwłaszcza tylko na Tarchomin) może być klapą. Ludzie zdążą się przyzwyczaić, że mają częsty autobus do Metra Młociny i oleją tramwaj - jak już się pojawi - który będzie w dodatku jeździć okrężną trasą, a początkowo w dodatku niepełną trasą.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Okrężną, ale szybszą i z priorytetem (zwłaszcza, jeśli ze względu na priorytet w szczycie porannym samochody na Myśliborskiej będą stały do Mehoffera). Potem zresztą "okrężna" stanie się "nie pomijającą centrum osiedla".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W przypadku Obozowa/Deotymy w założeniach projektu nigdy nie było mowy o jakimkolwiek priorytecie, więc to jednak inna sytuacja. Równie dobrze mogę napisać, że na płn Broniewskiego priorytet działa. Podobnie, jak na wyjeździe z Fortu Wola. Jest coś, co łączy te projekty.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
ZTM musi znaleźć dobra komunikację (bez przesiadek do metra) dla Mieszańców z ul. Ceramicznej i okolic Ratusza, którzy mogą nie być zadowoleni, gdy im się linie do metra z przystanku Białołęka-Ratusz okroi pozostawiając tam wysiadających z podmiejskich.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rasista...tarantula01 pisze:ZTM musi znaleźć dobra komunikację (bez przesiadek do metra) dla Mieszańców
A niby po co ci mieliby tam wysiadać?tarantula01 pisze:którzy mogą nie być zadowoleni, gdy im się linie do metra z przystanku Białołęka-Ratusz okroi pozostawiając tam wysiadających z podmiejskich.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W dniu odpalenia tramwaju na tej trasie trzeba od razu wysłać równolegle jadący autobus w kosmos.osa pisze:Właśnie, bo coś mi się zdaje, że ta cała linia tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory (a zwłaszcza tylko na Tarchomin) może być klapą. Ludzie zdążą się przyzwyczaić, że mają częsty autobus do Metra Młociny i oleją tramwaj - jak już się pojawi - który będzie w dodatku jeździć okrężną trasą, a początkowo w dodatku niepełną trasą.
511 zostanie na Modlińskiej i nadal będzie obsługiwało okolice ratusza dzielnicy.Os0 pisze:511 można by puścić w prawo na most Północny i powinni być zadowoleni
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niektórzy na Mokotów, ale niektórzy nie. Tam bedzie bardzo dużo miejsc pracy, także dla mieszkańców Tarchomina.MichalJ pisze:Nagodziców to jest środek osiedla? A nawet gdyby, to po co komu jechać przez ten środek, jak oni z Nowodworów na Mokotów?
Transport zbiorowy to, jak sam zauważyłeś w innym wątku, nie taksówka i nie może sobie po prostu olać przystanku potencjalnie odpowiedzialnego za 1/4 przewozów (w tym większość przeciwpotoku na moście).
Ciekawe jak, skoro - jak dobrze pójdzie - tramwaje najpierw mają dojeżdżać do jakiejś dziwnej zawrotki na trzy na rogu TMPłn. i ulicy, która nie istnieje, a w następnym etapie do Mehoffera. Zamierzasz podwozić autobusem mieszkańców Nowodworów, żeby się przesiedli do tramwajów, żeby się przesiedli do metra?MisiekK pisze:W dniu odpalenia tramwaju na tej trasie trzeba od razu wysłać równolegle jadący autobus w kosmos.osa pisze:Właśnie, bo coś mi się zdaje, że ta cała linia tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory (a zwłaszcza tylko na Tarchomin) może być klapą. Ludzie zdążą się przyzwyczaić, że mają częsty autobus do Metra Młociny i oleją tramwaj - jak już się pojawi - który będzie w dodatku jeździć okrężną trasą, a początkowo w dodatku niepełną trasą.
Moim zdaniem 511 też powinno dojeżdżać do Metra Młociny. ZTM nie chce ujawnić swoich planów. Główkuję więc właśnie po swojemu, jak to rozwiązać na Tarchominie. Jak wymyślę, to napiszę na bloguMisiekK pisze:511 zostanie na Modlińskiej i nadal będzie obsługiwało okolice ratusza dzielnicy.Os0 pisze:511 można by puścić w prawo na most Północny i powinni być zadowoleni