Problemy wielkich miast
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Esteban Gomez
- MeWa
- Cukiereczek
Na Szczęśliwicach całkiem sporo, ale oni akurat nie są niekonfliktowi, nie mówiąc już o tym, że często dzieci perfect po polsku nawijajągrzegorz pisze:Dobra, spotkałem znaczący odsetek Ukrainek jadąc autobusem w niedzielę o 7. A tych Wietnamczyków, to gdzie szukać?MeWa pisze: Wbrew pozorom są pewne grupy, które chciałyby... Sporo jest u nas Wietnamczyków, do tego emigracja zarobkowa z krajów wschodnich, w tym przede wszystkim Ukrainy

STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co tam się dzieje?MeWa pisze:Na Szczęśliwicach całkiem sporo, ale oni akurat nie są niekonfliktowi
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tym razem o Gehlu, Kopenhadze, Nowym Jorku i nie tylko ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
http://wyborcza.pl/jakurzadzicswiat/1,1 ... iasta.html
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
http://wyborcza.pl/jakurzadzicswiat/1,1 ... iasta.html
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
- Kontakt:
Jakkolwiek daleki jestem od nieco psychopatycznego tonu wstępu jestem ciekaw co panu Gehlowi wyjdzie w Moskwie (mam nadzieję, że władze będą konsekwentnie wprowadzać jego pomysły). Jestem tego ciekaw przede wszystkim z prostego względu: wszystkie miasta, którymi profesor zajmował się poprzednio leżały w klimacie łagodniejszym niż warszawski, co umożliwiało między innymi przerzucenie znacznej części transportu na rowery i transport pieszy. Ja stoję na stanowisku, że w miastach pokroju Warszawy czy tym bardziej Moskwy jest to niemożliwe ze względu na ostre zimy i chętnie bym zobaczył czy mam rację czy też się mylę.
To boli szczególnie biorąc pod uwagę, że obecnie nie ma żadnego ruchu na tejże Świętokrzyskiej i miasto jest w stanie funkcjonować prawidłowo i nigdzie nie tworzą się z tego powodu korki.Autobus Czerwon pisze:Bardzo ciekawy artykuł. Szkoda tylko że włodarze Warszawy uginają się pod właścicielami blachosmrodów (patrz Świętokrzyska).
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
- Kontakt:
W metrze to oni już mają upychaczy, a częstotliwości nie da się chyba już za bardzo podnieść. Jak jest w tramwajach nie mam pojęcia. Jestem jednak pewien, że gdyby rozwiązanie byłoby tak proste, nie byłoby potrzeby zatrudniania pana profesora 

In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Ostatnio czytałem, że Moskwa ma bardzo ambitne plany budowy dróg rowerowych. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie.KwZ pisze:W Moskwie na rowery to nie, ale do tramwajów?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Rosjanie mają bogatą tradycję w budowie infrastruktury sezonowej, linie kolejowe kładzione na lodzie, "zimniki", więc i na ścieżki rowerowe, wykorzystywane od maja do września też mogą sobie pozwolićkajo pisze:Ostatnio czytałem, że Moskwa ma bardzo ambitne plany budowy dróg rowerowych. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie.KwZ pisze:W Moskwie na rowery to nie, ale do tramwajów?