MisiekK pisze:Traktuję tą wypowiedź w kategoriach żartu lub nieznajomości sprawy.
Zgadzam się całkowicie z MiśkiemK. Stąd np. treść mojej stopki... Po prostu, ZTM w swojej polityce szynowej pogubił się zupełnie i zamiast wpakować przynajmniej część Tarchodworów do wygodnej SKM/KM na Płudach, zafundował im (czyli mnie również) pseudo-tramwaj.
zeus pisze:(...) walczą o jakiś muchowóz, którym nigdzie nie można dojechać
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Widać, że kolega nie korzysta z 516. Linia ta, choć krótka, lokalnie sprawuje się doskonale i dlatego została wybroniona i przywrócona na starą trasę. Dlatego moja grzeczna prośba: ręce precz od 516
winnux8 pisze:- 126 (...) na odcinku Henryków-Nowodwory mało kto z niego korzysta
A zdziwiłbyś się, ojjj zdziwił...
winnux8 pisze:- 133 - tu zdecydowanie potrzebne jest podciągnięcie na stację Warszawa Choszczówka, ale kraniec powinno się przenieść na Nowodwory, (...) a wtedy i Nowodwory miałyby szybki dojazd do kolejki
Zdecydowanie nie. Dyliżans na Płudy jeśli już, ale na pewno nie na Choszczówkę (vide: początek postu).
winnux8 pisze:Inna sprawa: co stoi na przeszkodzie, po likwidacji 302, żeby przedłużyć 511 na Buków? Przecież to 3 przystanki, może 700-800m - nie ma miejsca na Bukowie?
A po co?