Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wobec licznych postulatów uruchamiam nową odsłonę tego tematu - być może w przyszłości zostanie połączona ze starym tematem (a może nie
). Enjoy! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Czytając ten tekst, ogarnia mnie pusty śmiech... Szczególnie na Nowodworach będzie to atrakcyjne, patrząc na częstotliwość 741. Linię-widmo zastępujemy linią jeszcze rzadszą...ZTM pisze:Linia 302
Z powodu małego wykorzystania linia zostanie zlikwidowana. Relacje przez nią obsługiwane zostaną przejęte przez inne linie.
PS. Te dwa kursy przez Czajkę też będą przejęte?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jest mnóstwo innych opcji. Np. 101+17/33, 186+17, 518 + tramwaj. A może niektórzy ludzie zdecydują się jeździć do Tarasów dzięki 518! Do tego należy pamiętać, że 518≠509 (na odcinku do Konwaliowej), ich trasa nie jest identyczna. Niemniej jednak ZTM ciut przesadził z pocięciem 509. To fakt.winnux8 pisze: Przecież szykują się nam zmiany, likwidacja 510, czyli linii w której połowa ludzi wysiada przy Arkadii - a jak ludzie będą chcieli dojeżdżać do Arkadii? Ano 509+przesiadka w tramwaj na Starzyńskim.
I 509 dostaje Hallera, Śliwice, Płochocińską i Ekspresową..winnux8 pisze: całe 302 przesiada się w 509.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Na Śliwicach nie powinien stawać, na Dyrekcji również. Są tramwaje. Dyrekcja FSO to dobry przystanek dla wariantowych kursów 516, nie 509.
Było już o tym...sprinter pisze:Na Śliwicach nie powinien stawać, na Dyrekcji również. Są tramwaje. Dyrekcja FSO to dobry przystanek dla wariantowych kursów 516, nie 509.
Tramwaje nie zapewniają komunikacji na północ a przesiadanie się na 509 na węźle Żerań FSO z tramwaju jest mega uciążliwe. Z relacją południową też nie jest najlepiej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
510 do Arkadii był wykorzystywany to fakt.
518 do Gdańskiego. Najlepsza opcja.winnux8 pisze:a jak ludzie będą chcieli dojeżdżać do Arkadii?
Bo to w sumie najbliższa duża galeria na całego Tarchomina i Nowodworów.winnux8 pisze: zresztą białołęczanie wyjątkowo upodobali sobie Arkadię (ze mną włącznie)
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Ja to zupełnie nie rozumiem logiki cięć ZTM. Obiecano, że silne i dobre linie typu 509 nie będą cięte - i co z tego wyszło? Mamy 509 niezabieralne w szczycie popołudniowym - czyli w pewnym sensie wygaszanie popytu, bo pasażerowie będą szukać innych alternatyw. Oczywiście muchowoza 516 nikt nie ruszy - toż to linia z jakiegoś powodu polityczna (fenomen 521), a przecież wystarczyłoby ją gdziekolwiek wydłużyć (np. do Marymontu lub Młocin) i byłoby to z pożytkiem dla pasażerów
Nie rozumiem też dlaczego ZTM wygasza popyt na relacji Marymont - Modlińska - Tarchomin - było 508, 510, 511, a zostało samo 511 które ledwie daje sobie radę w godzinach szczytu. Czy 510 nie dałoby się skrócić do Arkadii czy nawet do Marymontu
Ta linia naprawdę szczególnie w DS nie narzeka na brak chętnych (przegubowe Many wypełnione w 70-80%). Poza tym od razu inaczej można to przedstawić mieszkańcom - nie likwidacja linii a optymalizacja jej trasy z zyskiem dla pasażerów (bo brygady na pewno się da jakieś oszczędzić przy skróceniu trasy).
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Bo 101 jest krótsze, a do metra wiezie i tak.zeus pisze:Nie rozumiem też dlaczego ZTM wygasza popyt na relacji Marymont - Modlińska - Tarchomin - było 508, 510, 511, a zostało samo 511 które ledwie daje sobie radę w godzinach szczytu.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
To w takim razie jak ogromnym kretynizmem jest argumentacja dla trasy nowego 518, które koniecznie musi jechać przez Plac Wilsona "bo jest to połączenie z metrem", talinia albo powinna jechać przez Most Gdański albo być skierowana przez Metro Marymont i Trasę AK (w zastąpieniu chcoiaż minimalnie 510). BTW tylko idiota jadąc z Tarchomina na pl. Wilsona wybierze 503/518, skoro ma częste i regularniejsze 101 + metro
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Miałem tutaj na myśli całą durną ideę 503 z trasą przez Most Grota i Krasińskiego - skoro 500 może jeździć przez Gdański, a do tego jest linią silną, to miejsce 518 jest tylko i wyłącznie na Moście Gdańskim