Ach, czyli jednak bardziej pod "Wypadki i awarie"... Pewnie chodzi o KM-busa? Kiedyś na tym skrzyżowaniu widziałem jak IC-bus skręcający w prawo wymusił pierwszeństwo na jadącym prosto Jazz Duo, ale motorniczy był czujny.Flash8222 pisze:Zepsuty autobus wiozący tłuszcz z tłuszcza na torowisku przy Bankowym.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Motorniczowie są czujni, bo gdyby nie byli, to miasto by stanęło w jednym, wielkim zatrzymaniu. A częściej od skręcających przepisowo w prawo w stronę tunelu busów czadu dają wsiury z wołomińskich bydłowozów, którzy na bardzo czerwonym skręcają w lewo w stronę Marszałkowskiej, a na dzwonek potrafią reagować na przykład środkowym palcem. Wcześniej czy później dojdzie tam do poważnego zderzenia Stalko z tramwajem. W ogóle co to za firma to Stalko? Trzeba być drogowym dzikiem, żeby tam jeździć? Wymagają doświadczenia w buraczeniu na drodze podczas rekrutacji? Skąd oni biorą tych neandertali?
-
Stary Pingwin
Tak mi się przypomina, jak mnie jeden wolak przeciągnął 10 przez pół miasta. Uwierz mi, z NB 73 do R3 WYGODNIEJ jest przez Feminę. Widocznie NNOPwW uznał, że po północy muchy na Prostej też mają prawo podróżować.Szeregowy_Równoległy pisze:I jeszcze ten korek powiększają... Gołek nawet stojąc ciągnie stojących za nim
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja wiem, że przez Feminę jest wygodniej i jakakolwiek inna opcja jest zwyczajnie bez sensu. Wozy liniowe które turlają się, chociaż wcale nie muszą, przez Skierniewicką w porze zjazdów na R-1 to jakieś ułomne dziecko któregoś z pracowników Organizatora. Nie pierwsze i zapewne nie ostatnie.
A ten młody, tłustawy, jadący delfinem Wolak w okularach cię nie ciągnął przez pół miasta, a tylko od Pl. Unii do Al. Lotników
A ten młody, tłustawy, jadący delfinem Wolak w okularach cię nie ciągnął przez pół miasta, a tylko od Pl. Unii do Al. Lotników
-
Stary Pingwin
Już nie taki młody.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ze wsi, z lasu, najczęściej zza Buga, ale tej polskiej części. I niestety na północnym wschodzie kraju wszyscy tak jeżdżą. To jest przeniesienie zwyczajów drogowych z Ortela Królewskiego Pierwszego na warszawskie drogi.W ogóle co to za firma to Stalko? Trzeba być drogowym dzikiem, żeby tam jeździć? Wymagają doświadczenia w buraczeniu na drodze podczas rekrutacji? Skąd oni biorą tych neandertali?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Generalnie Polska B. Chamstwo i golfy na gazie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ejże, bez szkodliwych generalizacjiGlonojad pisze:Generalnie Polska B. Chamstwo i golfy na gazie...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Słuchaj, stereotyp skądś się wziął, mechanizm zupełnie błędny być nie może, bo by nie działał, nie?
A ja po prostu jest pod wpływem np. znanego trolla z Rynku Kolejowego...
A ja po prostu jest pod wpływem np. znanego trolla z Rynku Kolejowego...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wróg publiczny zawsze musi jakiś byćGlonojad pisze:Słuchaj, stereotyp skądś się wziął, mechanizm zupełnie błędny być nie może, bo by nie działał, nie?
Zapomniałeś jeszcze o WWLJacek Z. pisze:Wróg publiczny zawsze musi jakiś byćGlonojad pisze:Słuchaj, stereotyp skądś się wziął, mechanizm zupełnie błędny być nie może, bo by nie działał, nie?U nas kiedyś (w Polsce B bez tramwajów, w czasach 49 województw) jako główne źródło zagrożenia na drodze wskazywano mniej obytych z większym ruchem tzw. Sliedzików. A już do Warszawy się wybrać, wtedy bez literki "W" na początku czarnej tablicy, graniczyło z harakiri. Dziś skłonny jestem przypuszczać, że największe niebezpieczeństwo stanowią dziane pustostany bez wyobraźni w drogich furach z numerami zaczynającymi się na WZ lub WL i kierowcy myślący, że szerokość tramwaju = rozstaw torów.
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
-
michael112
Dziś GW pisze o planach zamontowania przelotki dla dwukierunków na Wołoskiej. Planowany termin - 17 października. Ciekawe, ile jest teraz na stanie takich wagonów. Jaka będzie na ten okres częstotliwość 17 i co z jedynką? Może trafi na Ratuszową, a może już wróci na Annopol?
Po pierwsze, to może być już data powrotu tramwajów na Bródno. A po drugie dwukierunkowa "17" nie musi jechać aż na Tarchomin tylko do Metra Młociny jako 37.
Będzie moment kiedy na sieci będą funkcjonować dwie nakładki.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tego demona naprawde warto nie budzic.osa pisze:Po pierwsze, to może być już data powrotu tramwajów na Bródno. A po drugie dwukierunkowa "17" nie musi jechać aż na Tarchomin tylko do Metra Młociny jako 37.