Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Większość osób,która pracowała na "koziołki" tudzież "liski" była na umowę zlecenie,więc raczej oni mają pracę lub są na emeryturze.Ci na etacie rzadko albo głównie z dyżurów nimi jeździli.
Ponoć jeszcze cały styczeń Otokary będą stacjonować na Płochocińskiej.
Su12 też w sile 54 sztuk nadal grzeją ławę na placu na Płocho, podobnie jak Alba która na obecną chwilę ma podpisana umowę.
Oj ciasno tam będzie jak dojadą przeguby.
Su12 też w sile 54 sztuk nadal grzeją ławę na placu na Płocho, podobnie jak Alba która na obecną chwilę ma podpisana umowę.
Oj ciasno tam będzie jak dojadą przeguby.
Jak na razie tylko 10 sztuk przegubów przejdzie w poniedziałek.
- ZielonyJamnik
Ale z R-2 czy R-3
Mkną po koleinach zielone jamniki...
A to nie trzeba miasta znać, specyfiki, szybkich pasów, wolnych…vernalisadonis pisze:Pewnie
Byłem w Krakowie dwa miesiące i gdyby nie urlop świąteczno-noworoczny to dalej bym siedział. Wróciłem, bo w Krakowie urlopu nie dostał, bo plany urlopowe nie przechodzą między oddziałami.
Tak to bym dalej siedział.
Z resztą tam można fajne i dobre pieniądze zarobić. Oprócz stawki są jeszcze nagrody i ekstra kasa za wyjście z wolnego. No i oczywiście delegacja.
Ekstra kasa za wyjście z wolnego obowiązuje na ten moment w listopadzie, grudniu i styczniu.
Niektórzy z Warszawy przyjeżdżają na tydzień czy dwa. Inni na miesiąc.
ŁK
Z Kleszczowej
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
- vernalisadonis
Jak jeździłem czy to do Bydgoszczy czy do Krakowa, to nie znałem tych miast. Wszystkie trasy i dojazdy sobie objeżdżałem lub pomagałem sobie aplikacją.Łukasz pisze: ↑27 gru 2024, 12:59A to nie trzeba miasta znać, specyfiki, szybkich pasów, wolnych…vernalisadonis pisze:Pewnie
Byłem w Krakowie dwa miesiące i gdyby nie urlop świąteczno-noworoczny to dalej bym siedział. Wróciłem, bo w Krakowie urlopu nie dostał, bo plany urlopowe nie przechodzą między oddziałami.
Tak to bym dalej siedział.
Z resztą tam można fajne i dobre pieniądze zarobić. Oprócz stawki są jeszcze nagrody i ekstra kasa za wyjście z wolnego. No i oczywiście delegacja.
Ekstra kasa za wyjście z wolnego obowiązuje na ten moment w listopadzie, grudniu i styczniu.
Niektórzy z Warszawy przyjeżdżają na tydzień czy dwa. Inni na miesiąc.
W Krakowie debiutowałem na 578, to wcześniej sobie dwa kółka zrobiłem i wpisałem w zeszyt gdzie mniej więcej są przystanki i gdzie jakie skręty zrobić. Potem I kółko jechałem przy pomocy zeszytu, a następne już praktycznie z pamięci. Jak zro0bisz kilka kółek w godzinach szczytu, to wyczujesz co i jak trzeba robić na linii.
Jeździłem 129 i 152. Po części te trasy są pokrywają i nie trzeba było aż tak już jednej czy drugiej objeżdżać.
Ja robiłem na dwie zajezdnie i dla mnie nie był żaden problem co mam pojechać, bo wszystko wcześniej sobie ogarnąłem
Jeździłem 578/178 129 152
Taka ciekawostka z Bydgoszczy. Kiedyś poprosili jednego który jechał pociągiem, żeby już zmianę w tym dniu przejął na 55. Z dworca zawieźli go na MORSKĄ, a stamtąd musiał już radzić sobie sam. Uruchomił aplikację Jak Dojądę i dosłownie na palę przy pomocy tej aplikacji jechał.
Gość pierwszy raz w mieście, nie zna linii i tak sobie jechał w ciemno.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
"Kamikadze, boski wiatr"
Poprostu Kierowca.
A w tamtym przypadku: po prostu.
Zgadza się, nie sprawdziłem czy są błędy. Po prostu Pan Kierowca.