Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
-
Brak priorytetu dla tramów na Placu Zawiszy spowodowany jest ograniczonym ruchem na Bitwy. To Wawelską zaorali?
Brak priorytetu na Marszałkowskiej -bo tak.
Brak priorytetu na skrzyżowaniu Batorego- objazd Rakowieckiej. W porównaniu z Placem Zawiszy i Bitwy, dosyć blisko.
Gdzie jest ten krasnal, który nie lubi tramwajów?
Brak priorytetu na skrzyżowaniu Batorego- objazd Rakowieckiej. W porównaniu z Placem Zawiszy i Bitwy, dosyć blisko.
miłośnik 13N
Jeszcze na Rakowieckiej sobie radośnie 17 spędziła kilkadziesiąt sekund. Wiadomo, że nie da się z istniejącego programu w algorytmie wyłączyć 2 faz i go wgrać ponownie w sterownik, kto by to robił na rok.Stary Pingwin pisze:Brak priorytetu dla tramów na Placu Zawiszy spowodowany jest ograniczonym ruchem na Bitwy. To Wawelską zaorali?
Na Zawiszy jest całkiem nowy program remontowy, bo nie ma bodajże dwóch lewoskrętów. Znów nie można wyciąć, tym razem na 1.5 roku.
ŁK
-
Poprzednie takie zatory do Placu Zawiszy pamiętam z przed lat dziesięciu. Nihil novi sub sole.
miłośnik 13N
To już chyba półroczne opóźnienie priorytetów na Puławskiej to pewnie w obawie, żeby tramwaj za dobrze nie miał
Było coś grzebane przy rondzie Radosława. Dzisiaj i tam pojawiły się korki tramwajowe.
Czyli ten korek na prawie 30 tramwajów nie był spowodowany żadną awarią ani wjechaniem na izolator?
W sobotę zrestartował się sterownik sygnalizacji i załączył stałoczas. Temat po wizycie konserwatora opanowany.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
To ja dodałbym od siebie któryś weekend z rzędu z Feminą, która nie współgra z pozostałymi skrzyżowaniami. Ciekawe, że tylko w weekendy
-
Ogrodowa w stronę ONZ potrafiła złapać także i w dni powszednie. Grzybowskiej też się zdarzało. Ale może to tylko ja mam (jak zwykle) pecha.
-
Wczoraj miałem wrażenie, że cykl na Feminie jest krótszy niż zwykle, w związku z czym nie zawsze dalej trafiało się na zielone.
miłośnik 13N
https://rdc.pl/aktualnosci/warszawa/och ... KBNGSSkMEQJak odpowiada nam rzecznik spółki Witold Urbanowicz, sygnalizacja świetlna została zmieniona w związku ze zwiększonym ruchem samochodów,
Jest większy ruch aut, więc trzeba udupić tramwaje. Piękne.
Myślicie, że tramwajarze zdążą wprowadzać zmiany przed końcem prac w BW1920, czy zwalą na Sashę Grey BZRD?
Tak jak na szerokiej Marszałkowskiej.... A tam samochody też mocno obrywają, żeby było weselej.Cały czas monitorujemy sytuację i już widzimy, że pierwsze wprowadzone zmiany nie były optymalne dla płynności ruchu tramwajów. Dlatego będziemy wdrażać korekty do projektów czasowej organizacji ruchu, tak by starać się pogodzić potrzeby wszystkich uczestników ruchu – zapewnia Urbanowicz.
Nawiasem mówiąc "pogodzić potrzeby wszystkich uczestników ruchu" =/= priorytet dla zbiorkomu IMHO.