401 - dzielić, czy nie?
Moderator: Wiliam
Problem małego wykorzystania 401 rozwiazujemy prosto. Dzielimy tę linię na 513 i 383.
383 - trasa 401 tylko na Nowy Rembertów 20/-/-
513 - Marysin(Miłosna?)Siekierkowska, Rzymowskiego,Krakowska/Okecie. Mała liczba przystanków np Marysin(cały) Marsa/Okularowa(z pow Marsa/Płowiecka) estakada Gocław estakada Dolina Nowoursynowska Gotarda estakada Postępu(z pow Rzymowskiego) Taśmowa estakada Al Krakowska/Hynka Okęcie. Może wreszcie samochodziarze by się czesciowo przynajmniej przesiedli mając szybką i wygodną linie no i frekwencja by się poprawiła bo korków mniej i duży wezeł Okęcie na końcu:)
383 - trasa 401 tylko na Nowy Rembertów 20/-/-
513 - Marysin(Miłosna?)Siekierkowska, Rzymowskiego,Krakowska/Okecie. Mała liczba przystanków np Marysin(cały) Marsa/Okularowa(z pow Marsa/Płowiecka) estakada Gocław estakada Dolina Nowoursynowska Gotarda estakada Postępu(z pow Rzymowskiego) Taśmowa estakada Al Krakowska/Hynka Okęcie. Może wreszcie samochodziarze by się czesciowo przynajmniej przesiedli mając szybką i wygodną linie no i frekwencja by się poprawiła bo korków mniej i duży wezeł Okęcie na końcu:)
-
Robert 514
Tak myslalem. Z tego co wiem, wielu pasazerow 401 pzresiadaloby sie wlasnie w tym miejscu.
Niestety , jesli mam sie przesiadac w 148, ktore rzadko kursuje i jest nieskomunikowane z 401, to wychodzi mi szybciej 525+ linie wilanowskie na placu na rozdrozu niz 401+ 148+ linie wilanowskie....
A to troszke nonsens...
Niestety , jesli mam sie przesiadac w 148, ktore rzadko kursuje i jest nieskomunikowane z 401, to wychodzi mi szybciej 525+ linie wilanowskie na placu na rozdrozu niz 401+ 148+ linie wilanowskie....
A to troszke nonsens...
Bez takich tekstow, ok?BJ pisze:Twoj problem.
Komunikacja to nie taksowka, co mnie tez czesto wkurwia, wiec planuje zamienic bus na woz.
Czy tobie sie podoba, czy nie, przez to skrzyzowanie przejezdza masa waznych linii. I wiele osob z nich korzysta. Komunikacja powinna byc dla ludzi a nie odwrotnie.
"Dogodność" przesiadki przy Torze Stegny każe zostawić bez komentarza takie postulaty. Już Al. Witosa jest koszmarna, co dopiero mówić o tym. 401 to linia pospieszna, masz opcję 148 z całego Gocławia, jeśli jedziesz z wcześniejszych przystanków to albo wybierz 525 jak pisałeś albo 401 + 148/187. Już Siekierki Sanktuarium są wystarczającą pomyłką.
A jak tam frekwencja w 401 na odcinku mostowym? Cokolwiek uległo poprawie czy poza paroma kursami nadal setki litrów paliwa przepalane są na pusto?
A jak tam frekwencja w 401 na odcinku mostowym? Cokolwiek uległo poprawie czy poza paroma kursami nadal setki litrów paliwa przepalane są na pusto?
Zgadza się, że wiele osób korzysta z tej masy linii ale dziwnym trafem na tę chwilę mało kto przesiada się w tym zespole przystankowym. Przy okazji zgadzam się z BJ, że zespół ten powien w całości być NŻ.rhemek pisze:Bez takich tekstow, ok?BJ pisze:Twoj problem.
Komunikacja to nie taksowka, co mnie tez czesto wkurwia, wiec planuje zamienic bus na woz.
Czy tobie sie podoba, czy nie, przez to skrzyzowanie przejezdza masa waznych linii. I wiele osob z nich korzysta. Komunikacja powinna byc dla ludzi a nie odwrotnie.
[ Dodano: |5 Paź 2010|, 2010 17:37 ]
Z tego co wiem wielu pasażerów chce zachowania przyspieszonego charateru linii 401.rhemek pisze:Z tego co wiem, wielu pasazerow 401 pzresiadaloby sie wlasnie w tym miejscu.