Prezes Merchel obiecuje rozpoczęcie prac budowlanych na pierwszy kwartał 2024.
Tramwajowa fantastyka i futurologia
Moderator: Wiliam
Ciekawe, czy do tego czasu zdążą z Zachodnią.

- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie ma z tym nic wspólnego.
To tylko jedna z wersji jego lokalizacji.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
A nie można równocześnie?
I tak jestem pesymistą.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Z Zachodnią ma lada chwila chyba ruszyć Budimex, co wróży batalie z zamawiającym.

A co z rozbudową Gdańskiego? 

MPZP dla Odolan dopuszcza tramwaje na Ordona-Gniewkowskiej-Mszczonowskiej, Gniewkowskiej (do nowej zajezdni tramwajowej w rejonie Potrzebnej) oraz wzdłuż Dźwigowej
https://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/D9 ... 1_2020.pdf
https://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/D9 ... 1_2020.pdf
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No pewnie 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Primo: zaraz, a co z Sowińskiego?
Secundo: nie MPZP, tylko póki co projekt MPZP, niestety.
Secundo: nie MPZP, tylko póki co projekt MPZP, niestety.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
W dzisiejszej Stołecznej długi tekst Osy o warszawskich nie-inwestycjach tramwajowych. W zasadzie zaraz wszystkie z opisanych trafią do tego wątku... Polecam lekturę i czekam na ostra ripostę TW.
To się nie doczekasz. BTW, nie mogę znaleźć tego artykułu w aplikacji.
Nie ma jeszcze w aplikacji (bo i na stronie nie ma). Jest za to na https://czytnik.wyborcza.pl/ (s. 8 i 9)
-
- Kontakt:
Nic odkrywczego w tym artykule nie ma, aczkolwiek nie spodziewałem się że tramwaj na Kasprzaka będzie gotowy już w 2023 roku. Zamiast spójnej, przemyślanej i rozbudowanej sieci tramwajowej będziemy mieli jakieś ogryzki (Zachodni) i odcięte od reszty sieci tory (Gagarina). Jakże to kontrastuje z innymi polskimi miastami (teraz praktycznie w każdym się "coś" buduje), czy europejskimi stolicami (projekt tramwaju i kolejki linowej na osiedle Bohnice w Pradze). Nie wiem jak można to wytłumaczyć inaczej niż nieudolnością władz miasta.