Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Najlepszy moim zdaniem tekst dzisiejszego wieczoru: "Oddajcie za ośmiorniczki" 
Oddadzą, oddadzą...
Niemniej z jakimikolwiek wnioskami wstrzymałbym się do publikacji ostatecznych wyników. Jeszcze ZLEW albo Korwin mogą wejść i bajka się posypie.
Niemniej z jakimikolwiek wnioskami wstrzymałbym się do publikacji ostatecznych wyników. Jeszcze ZLEW albo Korwin mogą wejść i bajka się posypie.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
12 mandatów w zapasie, trochę jest. Zapowiada się jednak na samodzielne rządy. Ciekawie będzie, bo zrzucić winy na przystawki nie będzie można, no chyba że na te wewnętrzne, w postaci Ziobry i Gowina
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Cóż, po raz pierwszy za władzą pójdzie odpowiedzialność, co jest naprawdę dobrą rzeczą. Miejmy nadzieję, że to zmotywuje ustawodawcę do myślenia o tym, co robi.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale większości umożliwiającej zmianę konstytucji raczej nie będzie. I to jest najważniejsze: mogą się chłopcy bawić, ale wedle nakreślonych przez mądrzejszych od nich zasad. Co w praktyce zapewne będzie oznaczać przedterminowe wybory w ciągu dwóch w porywach do trzech lat, bo Jarek uzna, że tak rządzić to się nie da.Paweł_K pisze:12 mandatów w zapasie, trochę jest. Zapowiada się jednak na samodzielne rządy. Ciekawie będzie, bo zrzucić winy na przystawki nie będzie można, no chyba że na te wewnętrzne, w postaci Ziobry i Gowina
Sądzę, że wątpię. Tak naprawdę na zmianie konstytucji nikomu nie będzie zależeć (bo to wskazuje odpowiedzialnego). Natomiast jeśli zmiana będzie dobra, to myślę, że uda się zdobyć poparcie całego sejmu bez PO. Czy to wystarczy ciężko teraz wyrokować.
Błąd statystyczny to 3%, jeszcze jest nikła nadzieja a tak to w sejmie sama prawica .
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Potencjalny elektorat lewicowy to moim zdaniem najbardziej niezagospodarowana grupa wyborców w naszym kraju. W Zlew ciężko uwierzyć, Razem dostali szansę poważnej prezentacji zbyt późno i wyszło jak wyszło. Mam tylko nadzieję, że osobników pokroju Millera, Wenderlicha czy Czarzastego ktokolwiek rozliczy. Bo prezentacja Nowackiej na niecałe dwa miesiące przed wyborami to kpina. Szczególnie jak popatrzeć na wcześniejsze dziwne ruchy przy okazji wyborów prezydenckich.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jaka niby prawica? PiS to socjaliści, a nie zadna prawica. Pomijam juz fakt, ze to za ich czasów starzy komuniści w rodzaju Giertycha Sr czy Kryze mieli się wspaniale.
Ciekawi (i przeraza) mnie natomiast rozdzwięk inny: inetligencja skręca mocno w lewo (choc nazwanie Razem komunistami to przesada), a młodzież się brunatnizuje. Nie ma tu miejsca dla centrystow.
Ciekawi (i przeraza) mnie natomiast rozdzwięk inny: inetligencja skręca mocno w lewo (choc nazwanie Razem komunistami to przesada), a młodzież się brunatnizuje. Nie ma tu miejsca dla centrystow.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wina mediów - pod koniec września obliczono, iż w trakcie kampanii w telewizji publicznej poświęcono im 8 sekund.Szeregowy_Równoległy pisze:Razem dostali szansę poważnej prezentacji zbyt późno i wyszło jak wyszło.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
- a/p TALENT
Teraz poznacie siłę mojego podpisu w pierwszym wierszu...
Idiokracja nas otacza
A Nowoczesnej nie można uznać za centrystów?Glonojad pisze:Ciekawi (i przeraza) mnie natomiast rozdzwięk inny: inetligencja skręca mocno w lewo (choc nazwanie Razem komunistami to przesada), a młodzież się brunatnizuje. Nie ma tu miejsca dla centrystow.
Wyniki wyborów w grupie "student/uczeń" każą się pakować i uciekać. Nawet jeśli z Korwina się wyrasta, to i tak mi się wydaje że ma perspektywę na stabilne 10% w kolejnych wyborach. No chyba że umrze.

Po takich słowach już powoli chcę mi się śmiać. Wyniki wyborów w tych starszych grupach to już nie każą się pakować? Ci wszyscy dorośli, dojrzali, znający się już na życiu przez ostatnie 26 lat pokazali, jak to jest odpowiedzialnie głosować. I to dzięki ich wyborom miliony ludzi są na emigracji i "jest jak jest". Więc czemu kogokolwiek taki wybór dziwi?
Ale spokojnie, pocieszę Cię, z Korwina się wyrasta.
Ale spokojnie, pocieszę Cię, z Korwina się wyrasta.
- fik
- Naczelne Chamidło
Osobiście uważam, że więcej od spotkań, na jakich pojawiał się naście lat temu jeden z członków partii, o jej programie mówi jej program. Ja rozumiem, że tam jest dużo literek, ale wydajesz się inteligentny (jak na kuca), więc masz szansę się przebić.Os0 pisze:Zobacz sobie na jakie wiece chodził Zoidberg 10 lat temu.fik pisze:Razem koło komunistów nawet nie stało, ale żeby to zauważyć, trzeba mieć nieco więcej wiedzy niż ta przekazywana w gimnazjach na przerwach
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Matko, argumenty z kupra. Pewnie Kukiz z narodowcami jest lepszy...
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522