Złoty nektar bogów

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Michał W.
Kontakt:

Post autor: Michał W. » 10 lip 2010, 11:45

to idź do punktu obsługi klienta :)
after da równik

www.fotokolej.waw.pl

TOMEK

Post autor: TOMEK » 10 lip 2010, 12:59

Wszystko się zgadza, za butelki 0,33 biorą 55 groszy, a za 0,5 85 groszy.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 10 lip 2010, 14:23

hafilip84 pisze:Kobiecie mojej ostatnio posmakował Primator Porter przywieziony z Czech... Czy da się to gdzieś w Warszawie dostać? I za ile? I drugie pytanie: czy któryś z łatwiej dostępnych porterów jest zbliżony do Primatora? Żywcowy Jej nie smakował, Ciechana dopiero spróbuje... Jakieś inne propozycje? ;)
Mi bardzo, ale to bardzo, posmakował ostatnio Porter Warnijski. Jeden z najlepszych na rynku IMHO. Oczywiście Pejzażowa, choć zdaje mi się, że widziałem go też w innych sklepach naszej pięknej stolicy :-)

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 14 lip 2010, 19:40

W carefourze znowu pojawiły się Wyborne Ciechany, ciekawe czy znowu tylko na chwilę...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 14 lip 2010, 22:34

JotPeCet pisze:Polecam Grand z Ambera.
Dziękujemy :) Został zaakceptowany :) Zresztą przeze mnie też ;) Przy okazji napiłem się kilku butelek Złotych Lwów z tego samego browaru. Muszę przyznać, że jak na JPP (jasne pełne pasteryzowane) złe nie jest. Do dostania w giżyckim Kauflandzie.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 lip 2010, 22:49

JotPeCet pisze:Polecam Grand z Ambera.
Mówisz? Bo akurat kupiłem ostatnio (bomi towarowa) i miałem zawieźć mamie, ale w sumie nie wypada tak bez spróbowania samemu, jeszcze się struje ... ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 16 lip 2010, 9:41

Lwiwskie Żiwe, czyli niepasteryzowana wersja klasyka zza wschodniej granicy. Polecam, i zapytuję o dostępność w .pl.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 18 lip 2010, 20:18

SOPRONI SÖRGYÁR
Soproni SZŐKE CIKLON
Ahogy változik a világ, Te is változol. De egyben biztos lehetsz: a Soproni Sörgyar 1895 óta gyarapodó sörfőzési tapasztalatának köszönhetően a Soproni mindig kiváló minőségű sört tesz az asztalodra! ĺgy született meg a saphir komlóval főzött, 4,5%-os alkoholtartalmú Soproni Szőke Ciklon, amely a jóleső felfrissülés élményét nyújtja számodra. Különleges íze és frissítő ereje Téged is magával ragad.
Világos sör. Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagriz, komló, aromák, étkezési sav: citromsav, édesítőszer: Szukralóz, Hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! Minőségéd megőrzi (év, hónap, nap) lásd a doboz alján! Gyártja: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. (9400 Sopron, Vándor S. u. 1.)
Vevőszolgálat: 06-99/516-200 www.soproni.hu
Fogyaszd felelősséggel
Látogass el a www.soproni.hu oldalra
Jak sobie ktoś przetłumaczy z Węgierskiego, to będzie wiedział co piję ;) Powyżej chyba wszystkie napisy z puszki. Jeśli dobrze zrozumiałem jest to piwo jasne słodzone i zakwaszane kwaskiem cytrynowym. Jak na taki wynalazek - niezłe... Orzeźwiające, a nie lepiące się... Aczkolwiek piwa nie przypomina ;)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 18 lip 2010, 22:16

Piłem! Ostatnio rok temu na Keleti, w oczekiwaniu na Cracowię. Wcześniej w EC Avala pomiędzy Novim Sadem a Belgradem.
A nie doczytałeś się w składzie kukurydzy zamiast jęczmienia? Tak! Na Węgrzech to standard.
Dzięki temu piwo ma bardziej lekki, gładki smak.

Dla osób które wybierają się na otwarcie 4 linii metra do Budapesztu ( ;) ) polecam knajpę "Mister Söröző" niedaleko Dworca Wschodniego (Keleti Palyaudvar), gdzie za 155 forintów (ok. 2,30zł) można napić się pysznego piwa z wyczuwalną nutą kukurydzy.
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 20 lip 2010, 10:14

Na dniach u Pana Arka na Pejzażowej ma się pojawić Lwówek Śląski, co co próbowali, twierdzą że dużo lepszy od Wybornego Ciechana...

TOMEK

Post autor: TOMEK » 21 lip 2010, 1:42

W sklepie (24 h) z regionalnymi piwami przy ulicy Cynamonowej na Ursynowie (obok Leclerca) już jest. Cena 3,20 + butelka.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 21 lip 2010, 7:24

W weekend jadę w podróż reaktywowaną linią Szklarska Poręba - Harrachov, więc w niedzielę, wracając, spróbuję lanego (w Lwówku). :D
Polityka złym doradcą w pracy!

desert_eag

Post autor: desert_eag » 21 lip 2010, 12:23

yavorius pisze:Na dniach u Pana Arka na Pejzażowej ma się pojawić Lwówek Śląski, co co próbowali, twierdzą że dużo lepszy od Wybornego Ciechana...
W Domu Piwa na Leńskiego tesh.

TOMEK

Post autor: TOMEK » 21 lip 2010, 13:22

JotPeCet pisze:W weekend jadę w podróż reaktywowaną linią Szklarska Poręba - Harrachov, więc w niedzielę, wracając, spróbuję lanego (w Lwówku). :D
Podobno od Jakuszyc jest KKA :>

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 21 lip 2010, 17:56

Właśnie delektuje się Kasztelanem niepasteryzowanym i to ostatnio dla mnie piwo nr. 1 :)

W zanadrzu mam jeszcze na dziś Świeże i Warmiaka - ale wolę zdecydowanie to jasne. Ale i tak uwielbiam :)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

ODPOWIEDZ