Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
Miałem dziś "przyjemność" po godzinie 17 jechać składem numer 38 z Marymontu do Wilanowskiej (tzn. chciałem dojechać do Wilanowskiej). Po ruszeniu ze Świętokrzyskiej pociąg zatrzymał się w tunelu (~4 wagony były jeszcze na stacji). Coś zaczęło syczeć, po chwili przestawało i wyłączało się światło. Powtórzyło się to ze 3 razy i pojechaliśmy dalej. To samo na Centrum, gdzie przez ~2min skład nie mógł ruszyć, to samo na Politechnice gdzie nie udało się to przez jeszcze dłuższy okres czasu. Tu rozległ się komunikat z prośbą o opuszczenie pociągu i dalej skład pojechał już bez ludzi.
Po 21 mijałem jakiś migający światłami, nie mogący ruszyć skład gdzieś na Politechnice - czyżby znów 38?
Po 21 mijałem jakiś migający światłami, nie mogący ruszyć skład gdzieś na Politechnice - czyżby znów 38?
noidea
- R-9 Chełmska
O, to jechaliśmy tym samym składem o tej samej porzeAdam G. pisze:Miałem dziś "przyjemność" po godzinie 17 jechać składem numer 38 z Marymontu do Wilanowskiej (tzn. chciałem dojechać do Wilanowskiej). Po ruszeniu ze Świętokrzyskiej pociąg zatrzymał się w tunelu (~4 wagony były jeszcze na stacji). Coś zaczęło syczeć, po chwili przestawało i wyłączało się światło. Powtórzyło się to ze 3 razy i pojechaliśmy dalej. To samo na Centrum, gdzie przez ~2min skład nie mógł ruszyć, to samo na Politechnice gdzie nie udało się to przez jeszcze dłuższy okres czasu. Tu rozległ się komunikat z prośbą o opuszczenie pociągu i dalej skład pojechał już bez ludzi.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, ... ineli.html
Geniusze:D19-letni Borys C. oraz 21-letni Piotr M. pomalowali w nocy pociąg metra. Kiedy już skończyli chcieli niepostrzeżenie opuścić podziemia. Na drogę ucieczki wybrali torowisko. Nie wiedzieli, że trzecia szyna jest cały czas pod wysokim napięciem.
Wpadli, bo wartownik poczuł smród farby wydobywający się z tunelu. Okazało się, że na jednym z wagonów pociągu stojącego na torach odstawczych stacji Wilanowska jest kilkumetrowej wielkości napis. Graffiti było świeże. W tunelu zapalono światła i poinformowano maszynistów, że mogą znajdować się tam ludzie. Rozpoczęto poszukiwania. Po kilkudziesięciu minutach dwaj młodzi mężczyźni zostali złapani przez wartowników na stacji metra Wilanowska.
W bagażu graficiarzy policjanci znaleźli kilkanaście pojemników ciśnieniowych z farbą w różnych kolorach. Obydwaj mężczyźni przyznali się do pomalowania pociągu. Nie zdawali sobie również sprawy z tego, że uciekając torowiskiem narażali się na śmiertelne niebezpieczeństwo. Tzw. trzecia szyna jest stale pod bardzo wysokim napięciem i kontakt z nią grozi śmiercią.
Wczoraj:
Jak wszedłem na stację Dw. Gdański o 13:20 to na monitorach było napisane na czerwono:
POCIĄG NIE ZABIERA PASAŻERÓW i z głoników poleciało 3 razy, że pociąg w kierunku Młocin nie zabiera pasażerów proszę odsunąć się od krawędzi peronu i zachować szczególną ostrożnosć(czy coś w tym stylu). Z jakiego powodu ten pociąg jechał służbowo?
Jak wszedłem na stację Dw. Gdański o 13:20 to na monitorach było napisane na czerwono:
POCIĄG NIE ZABIERA PASAŻERÓW i z głoników poleciało 3 razy, że pociąg w kierunku Młocin nie zabiera pasażerów proszę odsunąć się od krawędzi peronu i zachować szczególną ostrożnosć(czy coś w tym stylu). Z jakiego powodu ten pociąg jechał służbowo?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Dopadłem ten skład na Młocinach, też 3x komunikat(jakby ktoś chciał jechać z Młocin w stronę Młocin...) maszynista zatrzymał się normalnie otworzył na sekundę drzwi od strony peronu potem przeciwne i pojechał w odstawcze (ostatni komunikat, że nie zabiera pasażerów był jak pociąg ruszył i przejechał już długości peronu)Jak wszedłem na stację Dw. Gdański o 13:20 to na monitorach było napisane na czerwono: