TVN Warszawa pisze:Mężczyzna w wieku około 30 lat wpadł w czwartek wieczorem pod skład na stacji metra Stare Bielany. Kiedy odwożono go do szpitala, wciąż był z nim kontakt - powiedział portalowi tvn24.pl rzecznik stołecznego metra Krzysztof Malawko. Ruch metra odbywa się tylko od stacji Kabaty do stacji Słodowiec.
Do wypadku doszło tuż przed godziną 18:30. Pociąg, pod który wpadł mężczyzna jechał w kierunku Kabat.
- Nie wiemy jeszcze, jak to się stało i jaka jest skala obrażeń mężczyzny. Kiedy zabierało go pogotowie wciąż był z nim kontakt - powiedział rzecznik Malawko.
Ruch metra odbywał się tylko od stacji Kabaty do stacji Słodowiec. Nie funkcjonowały stacje: Stare Bielany, Wawrzyszew i Młociny
Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
Wypadek na bielańskiej stacji metra.
- MeWa
- Cukiereczek
Zdarzenie miało miejsce ok. godz. 18.15 na stacji Stare Bielany na torze 2 (w kierunku Kabat). Stację zamknięto i wstrzymano ruch na odcinku A-20 - A-23, pociągi z Kabat dojeżdżały tylko do Słodowca. Pociąg uderzył w mężczyznę bokiem, wyciągnięto go po 5-6 min. (w pobliżu było pogotowie). Kursowanie pociągów wznowiono o godz. 20.17.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Waliło przyblokowanymi szczękami aż do Świętkorzyskiej...MeWa pisze:O godz. 7.38 w pociągu nr 26 na stacji A-17 Dworzec Gdański przyblokowały się hamulce. Trzeba było wyłączyć napięcie. Ruch wznowiony o godz. 8.04
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
jaco
Ruch o tej godzinie wznowiono na stacji gdzie doszło do awarii czyli na Dw.Gdańskim po torze nr 2 a,że wszystko za nim stało i by to rozładować od młocin do gdańskiego to musiało trwac stad taka informacja na stacji Młocinyalojzy pisze:A to ciekawe, bo właśnie o tej godzinie informowano, że stojący od kilku ładnych minut pociąg na Młocinach odjedzie za 15 minut.MeWa pisze:O godz. 7.38 w pociągu nr 26 na stacji A-17 Dworzec Gdański przyblokowały się hamulce. Trzeba było wyłączyć napięcie. Ruch wznowiony o godz. 8.04
No i wszystko jasne. Dzięki za wyjaśnienie!jaco pisze:Ruch o tej godzinie wznowiono na stacji gdzie doszło do awarii czyli na Dw.Gdańskim po torze nr 2 a,że wszystko za nim stało i by to rozładować od młocin do gdańskiego to musiało trwac stad taka informacja na stacji Młocinyalojzy pisze: A to ciekawe, bo właśnie o tej godzinie informowano, że stojący od kilku ładnych minut pociąg na Młocinach odjedzie za 15 minut.
To dlatego na Metrze Marymont widziałem takie dzikie tłumy! Na przystanek 17, 27, 36 nie dało się wejść, ludzie zaczęli zajmować sobie bardziej komfortowe miejsca stojące na przystanku 6 i 15. Na oko było tego ze ~200-250 osób. Przystanek 510 równie wesoły, czekało ponad 150 osób. Zgodnie z prawami Murphy'ego podjechał 4918, i tak już wypełniony ludźmi. Zrobiłem nawet jakieś zdjęcia, jak tylko zgram z aparatu to podlinkujęMeWa pisze:O godz. 7.38 w pociągu nr 26 na stacji A-17 Dworzec Gdański przyblokowały się hamulce. Trzeba było wyłączyć napięcie. Ruch wznowiony o godz. 8.04
[ Dodano: |3 Mar 2010|, 2010 17:05 ]

Jak obiecywałem, dodaję 4 zdjęcia zrobione w godz. 8:08 - 8:10.
noidea
-
dr_mariusz
- MeWa
- Cukiereczek
Ok. 7.31 awaria drzwi w poc. rosyjskim na st. A-11 Politechnika w kier. Kabat
Ok. 7.50 awaria poc. rosyjskiego na st. A-15 Ratusz w kier. Kabat. Pasażerowie zostali wyproszeni ze składu, maszynista zamknął drzwi. Po chwili dyzurna nadała komunikat, ze można wsiadac do pociągu. Skład odjechał z czasem 7:50
Ok. 7.50 awaria poc. rosyjskiego na st. A-15 Ratusz w kier. Kabat. Pasażerowie zostali wyproszeni ze składu, maszynista zamknął drzwi. Po chwili dyzurna nadała komunikat, ze można wsiadac do pociągu. Skład odjechał z czasem 7:50
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Przecież po drodze nie ma żadnego toru odstawczegoMeWa pisze:cóż, skład zjeżdżał do Kabat.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -