SIP na przystankach
A dziś rano to w ogóle te SIPy były ciemne - na pl. Politechniki i w al. Niepodległości co najmniej...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Od rana tramwaje na Gocławek nie jeżdżą. Oczywiście tablice na przystankach o tym nie informują. A był moment że o awariach i utrudnieniach umiały informować.
W pierwszym podejściu do tych tablic plotka głosiła, że oprogramowanie do zdalnej obsługi tablic zainstalowano tylko na laptopie ówczesnego wiceprezydenta, a laptop już dawno spisany ze stanu i dany dzieciom do zabawy.
A teraz to nie wiem.
A teraz to nie wiem.
Ale była informacja o darmowej komunikacji więc coś tam zdalnie można jednak wprowadzać.
Może maja czujniki powietrza.drobert pisze:Ale była informacja o darmowej komunikacji więc coś tam zdalnie można jednak wprowadzać.
ŁK
Na przyst. Biblioteka Narodowa wyświetla linie 3, 4, 25, 169 czyli z przyst. Bródnowska
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Wczoraj i dziś już było dobrze.
Przystanek tramwajowy Bemowo Ratusz w kierunku Połczyńskiej - wyświetlacz pokazuje tylko czas, żadnych odjazdów tramwajów.
Taka ciekawostka: Dziś jak jechałem 2 z Tarchomina do Młocin, to na przystankach po kolei do Starych Świdrów wyświetlacz pokazywał odjazd jako <tram.png>. Dalej już było poprawnie, poza tym - dotyczyło to tylko tramwaju obsługującego przystanek, zaś ikonka autobusu/tramwaju pojawiała się na moment przed tym napisem.
Wczoraj, przystanek Płocka, godzina mniej więcej 10:40 i kilka minut później. Czekam na 10 w kierunku Wyścigów. System stabilnie pokazuje, że będzie za te 7 minut, potem doszło do 5 i o 10:44 pojawił się realny tramwaj. A na tablicy dalej, że najbliższa 10 za 5 minut. Może spóźniony - zdarza się. Ale zdążyłem sprawdzić rozkład w gablocie i 10 według rozkładu jest 10:44 - czyli przyjechał o czasie (chyba, że to opóźniony z 10:32 )
Nie szkoda prądu na te wybajerzone zegarki?
Nie szkoda prądu na te wybajerzone zegarki?
Mam taką ciekawostkę tylko nie wiem czy już ktoś o niej wspomniał czy nie ale codziennie między godziną 1 a 2 wszystkie tablice sie jakby resetują, zaobserwowałem to na przystanku Nowowiejska.
Ruszyły tablice SIPowskie przy patelni/południowych wyjściach metra Centrum. Ktoś widział? Jak się podoba?
Ja widziałem. W końcu jakiś załążek do pokazywania odjazdów komunikacji naziemnej. Plus taki, że ktoś się zreflektował i zmienił napisy na samych tablicach, gdzie w miejscu nazw przystanków pojawiły się kierunki. Same nazwy się pojawiły zmniejszone w lewym górnym rogu. No i tak na marginesie, tam gdzie są nowe tablice SIP przełączono diody z pomarańczowego na biały.