Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
-
@person
A jakie są przeciwskazania żeby jechało trasą podstawową?
A jakie są przeciwskazania żeby jechało trasą podstawową?
Nie wiem, ja tylko pytam, bo nie mieszkam na dole.
Czy na Sobieskiego ruch jest płynny? Ta linia i tak dostaje w tyłek na obecnej trasie, może nie chcieli jej pchać w kolejne opóźnienia?
Czy na Sobieskiego ruch jest płynny? Ta linia i tak dostaje w tyłek na obecnej trasie, może nie chcieli jej pchać w kolejne opóźnienia?
-
A pętla Sadyba nie miała być remontowana ?. Jest remontowana ?. Coś mi się obiło o uszy...
-
Pętla Sadyba jest częściowo remontowana i podejrzewam, że nie będzie na razie lewoskrętu z Sobieskiego w Dolną.michael112 pisze: ↑26 wrz 2024, 14:03Dla 172 cichaczem utrzymuje się trasę do Chełmskiej. To ma zostać na stałe? Tego nie było w konsultacjach.
BTW po otwarciu Dolnej 119 ma jeździć w stronę Wiśniowej Góry: a) Batorego i Puławską wg komunikatu b) Al.Niepodległości i Madalińskiego wg mapki obok komunikatu. Naprawdę nie ma żadnych szans, żeby ZTM zatrudnił trochę mądrzejszych ludzi redagujących informacje o zmianach? A zmian jest sporo, więc zatrudnieni obecnie ludzie z IQ 12 nie wystarczą.
-
Najpierw zabrali z Sadyby bo nie było lewoskrętu w św. Bonifacego. (teraz już jest) Dali wtedy na Stegny.
Potem skrócili do Chełmskiej przy okazji zamknięcia Dolnej. Oficjalnego powodu nie było, ale krótko później zamknęli na Stegnach bo budowa tramwaju. Więc powiedzmy że powód był.
Potem jak oddali lewoskręt przy Bonifacego to zostało na Chełmskiej bo najpierw 172 zastępowało zawieszone 141 a potem dlatego bo 141 jeździło nie Chełmską tylko Gagarina.
Od soboty już 141 wraca na Chełmską i w zasadzie nie ma powodu żeby 172 nie jeździło na Sadybę poza ewentualnym remontem samej pętli.
Chyba że będzie zakaz skrętu z Sobieskiego w Dolną, bo tego nie wiem.
-
Cytat z Sadyba 24 " ...Pętla. Po pierwsze, transportowcy informują, że „zaczyna się remont pętli Sadyba” i że w związku z tym linia 172 będzie docierać najbliżej Sadyby do przystanku Chełmska. Na razie nie podano nic więcej. Nie wiadomo więc, co stanie się z autobusami, które kończą bieg na pętli Sadyba...". Info z 30 sierpnia 2024 roku.
Ja od początku widzę dwie mapki obok siebie. Puławską otwierają później niż Dolną i stąd dwie trasy.adamrozbicki pisze: ↑26 wrz 2024, 14:18BTW po otwarciu Dolnej 119 ma jeździć w stronę Wiśniowej Góry: a) Batorego i Puławską wg komunikatu b) Al.Niepodległości i Madalińskiego wg mapki obok komunikatu. Naprawdę nie ma żadnych szans, żeby ZTM zatrudnił trochę mądrzejszych ludzi redagujących informacje o zmianach? A zmian jest sporo, więc zatrudnieni obecnie ludzie z IQ 12 nie wystarczą.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Początkowo myślałem, że to dwie takie same mapki wklejone przypadkiem. W nagłówku jest informacja o terminie obowiązywania przebiegów przedstawionych na grafice, ale... ale na przyszłość może inaczej powinno się opisywać takie rzeczy?
Na przyszłość mogliby sobie darować takie dwudniowe przetrasowania skoro nie są niezbędne. Myślałby kto, że się tak bardzo komunikacją na Dolnej przejmują. Gdyby tak było od samego początku kursowałoby tam jakieś Z na minibusach z zawrotką jaka przy Bonifacego była albo prze Konduktorską.
Przecież nie skończyli remontu na Sadybie.michael112 pisze: ↑26 wrz 2024, 14:03Dla 172 cichaczem utrzymuje się trasę do Chełmskiej. To ma zostać na stałe? Tego nie było w konsultacjach.
Tramwaj ma być uruchomiony na przełomie października i listopada, ale jeszcze w październiku. Ale nie wydaje mi się, aby chcieli likwidować 519 przed świętem zmarłych. Przez krótki okres chyba będą te dwa środki transportu.
Bogate miasto mamy 
Strach pomyśleć - jeszcze się spodoba i tak zostanie...
Na upamiętnienie święta zmarłych, mogłoby pojechać w ostatnią drogę.Lukasz436 pisze:Strach pomyśleć - jeszcze się spodoba i tak zostanie...
ŁK
519 zostanie nieumarłym zombie niczym 521