Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Metro kursuje płynnie – zapewnił TVN Warszawa Krzysztof Malawko, rzecznik firmy
BP, NMSP
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Teren na północ ma lekką nieckę i robi się tam mini jeziorko bezodpływowe, sytuacja o tyle dziwna, że poprzednio jak był tam bazar i parking to takich problemów nie było.radeom pisze:Z Wawrzyszewem po każdym deszczu są zazwyczaj problemy. Przy północnym wejściu powstaje wielka kałuża i praktycznie nie da się swobodnie wyjść ze stacji.MeWa pisze:Po raz kolejny te same stacje - wygląda na to, że A-22 dołączyła do "problemowych" stacji.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... _gume.html![]()
Okropny zapach spalenizny w metrze. Pociąg palił gumę
W poniedziałek wieczorem pasażerowie skarżyli się na okropny swąd w metrze. Winne były hamulce w jednym ze składów
Jechałem od stacji Świętokrzyska do pl. Wilsona. Okropnie śmierdziało na całej trasie. Narzekali wszyscy pasażerowie - zaalarmował nas po godz. 20 Jarek z Żoliborza. Jak się dowiedzieliśmy, któryś z zaniepokojonych pasażerów zadzwonił nawet do ratusza.
Okazało się, że zepsuł się jeden z pociągów. - Zacisnął się hamulec w jednym ze składów. Pociąg już zjechał na tory postojowe w pobliżu stacji Pole Mokotowskie - wyjaśnia Krzysztof Malawko, rzecznik metra. - Okładzina cierna z hamulców przy zaciśnięciu rozgrzewa się i wydaje nieprzyjemny zapach. Sytuacja taka nie jest groźna dla pasażerów, ale oczywiście uszkodzony pociąg od razu wycofujemy z trasy - mówi Malawko. Do podobnego zdarzenia doszło dwa miesiące temu. Wówczas swąd uruchomił system wykrywający nadmierne zadymienie.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
jaco
to z alstoma waliło bo jeden z inteligentnych maszynistow odprowadzal sklad na pl wilsona ok godziny 20 na nastepny dzien na szczyta S32 i tak przyjmował sklad ze nie zauwazyl na tablicy pneumatycznej jednego z zaworów B2 połozonego w nie prawidłowej pozycji co doprowadzilo do tego ze sklad wyjechal z STP na zacisnietym hamulcu trzymajacym na jednym wagonie.Desert pisze:Możliwe, w kazdym razie coś z zerem.![]()