Kiedyś był, ale od roku już nie mapawcio pisze:Na 710 w weekend chyba nigdy nie było zakazu sztywniaków.
Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
Początkowo myślałem, że to z powodu sajgonu w związku z zamknięciem mostu, ale skoro piszesz, że od kilkunastu miesięcy, coś więcej musi być na rzeczy. Może wzrósł współczynnik zmotoryzowania w Konstancinie? A może ludzie jeżdżą w drugą stronę - do Piaseczna i potem pociągiem...?BJ pisze:Od kilkunastu miesięcy widać tendencję zniżkową, jeśli chodzi o frekwencję na linii 710.
levar pisze:Z jednej strony myśl o większym współczynniku zmotoryzowania mieszkańców Konstancina przyszła mi do głowy, ale szybko się oddala, gdy zestawię ją z faktem MNIEJSZYCH KORKÓW na zwężeniu tuż przed Konstancinem.
jestem z Konstancina i uważam,że korki to też przez nowe osiedla,które budowane sa na obrzeżach i ludzie woża dzieciaki do szkół w Warszawie albo do Szkoły Amerykańskiej. Korki się zmniejszyły na szczęcie ze względu ograniczeń wjazdu ciężarówek i wyłączenie świateł przy przystanku "Konstancja"
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 
Obserwacja z dwóch dni pod rząd: 422 na nowej trasie rano z Wilanowa jedzie pełne.
Jednakże wzamian za zabranie go z Wiertniczej mogliby np... wydłużyć 117 (albo linię która ją zastąpi na wilanowsko-galeriańskim odcinku) o ten zabrany odcinek, wtedy będzie zachowane połączenie z Wiertniczej do metra, którego 180 nie zapewnia.
Jednakże wzamian za zabranie go z Wiertniczej mogliby np... wydłużyć 117 (albo linię która ją zastąpi na wilanowsko-galeriańskim odcinku) o ten zabrany odcinek, wtedy będzie zachowane połączenie z Wiertniczej do metra, którego 180 nie zapewnia.
Wiertnicza ma bardzo dobre połączenie 180 co 10 minut, a potem 131.Piottr pisze:Obserwacja z dwóch dni pod rząd: 422 na nowej trasie rano z Wilanowa jedzie pełne.
Jednakże wzamian za zabranie go z Wiertniczej mogliby np... wydłużyć 117 (albo linię która ją zastąpi) o ten zabrany odcinek, wtedy będzie zachowane połączenie z Wiertniczej do metra, którego 180 nie zapewnia.
180+ przesiadka na przystanku Goraszewska w: 108,131,189Piottr pisze:Jednakże wzamian za zabranie go z Wiertniczej mogliby np... wydłużyć 117 (albo linię która ją zastąpi) o ten zabrany odcinek, wtedy będzie zachowane połączenie z Wiertniczej do metra, którego 180 nie zapewnia.
Sztywniaki około 9-10 w stronę Wilanowa na Powsińskiej są zapchane. Widać wyraźny efekt zabrania 422. Niby część powinna jechać luźnym 131 i na Goraszewskiej łapać 180, które pewnie trochę ludzi tam wypluwa. No ale jednak tego nie robią.
Jeżeli część 131 kończy właśnie w tych godzinach pracę na Sadybie, to te kursy powinny być wydłużone do Wilanowa. To takie minimum.
Nawet jeśli przez większą część dnia samo 180 wystarcza, to wskażcie mi miejsce, gdzie dwa-trzy przystanki od pętli autobusy mają pełne zapełnienie. Tam przydałoby się jednak coś wydłużyć.
Jeżeli część 131 kończy właśnie w tych godzinach pracę na Sadybie, to te kursy powinny być wydłużone do Wilanowa. To takie minimum.
Nawet jeśli przez większą część dnia samo 180 wystarcza, to wskażcie mi miejsce, gdzie dwa-trzy przystanki od pętli autobusy mają pełne zapełnienie. Tam przydałoby się jednak coś wydłużyć.
Sam pomysł banowania za poglądy powinien być przyczynkiem do bana.pawcio pisze:Za sam pomysł wydłużania 117 dokądkolwiek należy się ban. A potem można wrócić do problemu.
Choćby wybrane kursy 131 w godzinach szczytu...TGM pisze:Jeżeli część 131 kończy właśnie w tych godzinach pracę na Sadybie, to te kursy powinny być wydłużone do Wilanowa. To takie minimum.