Są w Warszawie inne linie o dużych dysproporcjach przewozówmariow pisze:to spora rozpiętość taborowa na tej linii
136, 504, 505 i im podobne
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
A czym sobie pasażerowie 186 zasłużyli by ZTM od tak sobie zabrał im świetne połączenie po obwodzie dzięki, któremu liczba przesiadek w drodze na inne dzielnice była bardzo niewielka? By dojechać w wiele miejsc wystarczyło wsiąść w 186 i przesiąść się tylko jeden raz. A teraz co? Zabiera się obwodową linię dając od dawna ledwo dychającą 136 do nikąd (bo północy kraniec tej linii jest wielkim nieporozumieniem!) a do tego nie wzmacnia 172, która to na długim odcinku (i najbardziej obleganym na Rakowcu) pokrywa się z 186. Nic tylko wysłać podziękowania i pochwały dla tych "mądrych" decyzji zniechęcających do korzystania z komunikacji publicznejDęboszczak pisze:Nie do przyjęcia jest sytuacja, gdy z powodu korków w płn. części miasta połączenie Ochota - Służewiec w postaci 186 nie funkcjonuje. Czym pasażerowie np. z Wołoskiej sobie zasłużyli?BJ pisze: Kto jak kto, ale Ty chyba powinieneś wiedzieć, że w DP, a już szczególnie w szczycie, 90 %, jeśli nie więcej, koordynacji to fikcja. Dobrze o tym wiecie.
A 404 sobie kasujcie wsadzając te parę brygad w jedno, mocne 186.
Ja myślę, że mimo wszystko ludzie będą zadowoleni. Co prawda będą musieli się niektórzy przesiąść, ale za to będą mieli pewne, punktualne 186 które do tej pory takie nie było i jeździło po prawdzie jak chciało. A nie wydaje mi się żeby przesiadka z częstego 136 w częste 186 (bądź 414) na Bitwy Warszawskiej była takim wielkim problemem. Tylko żeby była dobra koordynacja linii 136 i 186. I tyle.
no właśnie kłopot w tym, że i tak będzie niepunktualne - przez m.in. Most Grota czy ModlińskąITS A 218 pisze:Co prawda będą musieli się niektórzy przesiąść, ale za to będą mieli pewne, punktualne 186
dokładnie. A przecież puszczenie 186 przez Racławicką nadawało tej linii głęboki sens na Rakowcu i kawałku Służewia (ness pisze:Generalnie sytuacja wraca do stanu sprzed przetrasowania 186 z marynarskiej.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Ale będą mniejsze opóźnienia. Poza tym na Szczęśliwicach opóźnienie zostanie wyzerowane i już pasażerowie czekający na Bitwy w kierunku Tarchomina, będą mieć punktualne 186 a nie spóźnione przez korek na Wołoskiej, Racławickiej i kawałku Żwirki.rosier pisze:no właśnie kłopot w tym, że i tak będzie niepunktualne - przez m.in. Most Grota czy ModlińskąITS A 218 pisze:Co prawda będą musieli się niektórzy przesiąść, ale za to będą mieli pewne, punktualne 186
-
geograf_OSU
W sumie to nie wiem, nie korzystam z linii 186 odkąd wycofali ją z Marynarskiej. Ale wiem jedno, wówczas był sajgon po maxie. A teraz nie sądzę że jest inaczej. Kilka razy jechałem na teraźniejszej trasie i myślałem że zwątpię w korku na Wołoskiej, skręcie z Wołoskiej w Racławicką i korku przed skrętem z Racławickiej w Żwirki. A tak po prawdzie, to nie ma co gdybać i rozmyślać. Jak to będzie, okaże się 1 września "w praniu".
!! Wiele osób, w tym także ja, jest niezadowolona ze zmiany linii 186 !!!
Linia 186 była jedynym bezpośrednim połączeniem z Hali Banacha, Rakowca Płd (przystanek Wiślicka, Siemieńskiego, Mołdawska, Jasielska, Pruszkowska) do Galerii Mokotów i Metra Wilanowska.
Obsługiwana była w większości Solarisami U18 z Woronicza, długimi Lion's City z ITSu.
186 stoi w korkach TYLKO na Modlińskiej i Prymasa Tysiąclecia. Po co oni ją skracają do Szczęśliwic, zabierając jedyne szybkie połączenie między osiedlami na Ochocie, Rakowcu, Wyględowie, a metrem. To nie rozwiąże problemu spóźnień!!!
Dużo pasażerów dojedżało nią do pracy z konstncina i piaseczna gdzie najpierw jechali 709, 710, 727 lub innym... a potem na metrze wilanowska w 186 i do curtis plazy, na rakowiec, na wolę.
TO SKANDAL
ZTM MUSI COFNĄĆ ZMIANĘ
NIECH ODBIERZE LINIE LUDZIOM Z TYARCHOMINA A NIE Z OCHOTY
Linia 186 była jedynym bezpośrednim połączeniem z Hali Banacha, Rakowca Płd (przystanek Wiślicka, Siemieńskiego, Mołdawska, Jasielska, Pruszkowska) do Galerii Mokotów i Metra Wilanowska.
Obsługiwana była w większości Solarisami U18 z Woronicza, długimi Lion's City z ITSu.
186 stoi w korkach TYLKO na Modlińskiej i Prymasa Tysiąclecia. Po co oni ją skracają do Szczęśliwic, zabierając jedyne szybkie połączenie między osiedlami na Ochocie, Rakowcu, Wyględowie, a metrem. To nie rozwiąże problemu spóźnień!!!
Dużo pasażerów dojedżało nią do pracy z konstncina i piaseczna gdzie najpierw jechali 709, 710, 727 lub innym... a potem na metrze wilanowska w 186 i do curtis plazy, na rakowiec, na wolę.
TO SKANDAL
ZTM MUSI COFNĄĆ ZMIANĘ
NIECH ODBIERZE LINIE LUDZIOM Z TYARCHOMINA A NIE Z OCHOTY
118, 154, 157, 186 *(do czasu)*, 222
Jednak co by nie powiedzieć to jeden z obwodów, które ostatnio są tak lansowane przez ZTM pójdzie się ..... . Jeżeli jedynym problemem 186 są korki to w takim razie teraz na pierwszym miejscu do uwalenia jest 189. Jakie tam są dziury - przy Instytucie Fizyki
Sadyba po południu żaden 189 potrafi się nie pojawić przez 20-25 minut, a później jadą trzy pod rząd.
-
Dęboszczak
Człowieku wyluzuj, komunikację postrzegasz jedynie przez pryzmat swojego czubka nosa. Już 157 zepsułeś.dzidek pisze:Do wszystkich , którzy są przeciwko zmianie trasy 186 mam propozycję by pisać skargi do ZTMu (nawet mailem z podaniem swoich danych) no i do urzędów dzielnicy. Na Ochocie też będą zbierane podpisy więc jakby ktoś był zainteresowany obroną relacji, które zapewnia 186 to pisać
- tarantula01
- Kontakt:
Na Modlińskiej na bus pasie? Na Prymasa, tak. A w drodze na Tarchomin także na moście Grota i estakadzie prowadzącej na Modlińską.jerzyk pisze:186 stoi w korkach TYLKO na Modlińskiej i Prymasa Tysiąclecia.
W ogóle nie powinno się ruszac 186, tylko jeśli już 404 miało iść do piachu, to można było zrobić z niego 386 na proponowanej, nowej trasie 186. Pierdolnąć* w szczyt i git.
*) Przepraszam.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl