O grzaniu i niegrzaniu
Też się na nim szkoliłem drogi Levarze, a przez pierwsze trzy dni jeżdżenia U15 z patronem, zostałem wszystkiego nauczony odnośnie budowy tego pojazdu. Jeśli na sterowniku od ogrzewania po prawej stronie pokrętło masz przekręcone na czerwone pole i jest załączony prawy dolny przycisk (Który teoretycznie powinien sam się załączać, ale już w wielu wozach nie robi tego), to wtedy załączone są grzejniki. Nawiewnice nigdy nie uruchomią się Tobie samoczynnie. Radzę poprosić swojego patrona by znowu Ciebie przeszkolił na U15 lub jeździć zróżnicowanym taborem, a nie tylko i wyłącznie U18... Bo wtedy dochodzi do takich sytuacji, że czegoś nie wiesz przy działaniu innego pojazdu niż U18...
Hola hola, panie przewodniku. Dziękuję za wyjaśnienia i przetestuję przy najbliższej okazji (co szkodzi podsmażyć trochę ludzi
?), ale chciałem zauważyć, że mój patron nie szkolił mnie na SU15, bo nimi nie jeździliśmy. Przez siedem dni miałem 8100. A tak BTW., to w tym roku aż 5 razy miałem SU15 (o 5 razy za dużo
).
[ Dodano: 05 Maj 2010 12:57 ]
[ Dodano: 05 Maj 2010 12:57 ]
A czy dzieje się tak nawet wówczas, gdy kran z tyłu jest zakręcony?Flash8222 pisze:Jeśli na sterowniku od ogrzewania po prawej stronie pokrętło masz przekręcone na czerwone pole i jest załączony prawy dolny przycisk (Który teoretycznie powinien sam się załączać, ale już w wielu wozach nie robi tego), to wtedy załączone są grzejniki
Dziecko przegubowgo Solarisa normalnie, niedługo będziesz miał pretensję do dyspozytorów, że jakim prawem wystawiają Tobie coś co nie jest U18levar pisze:A tak BTW., to w tym roku aż 5 razy miałem SU15 (o 5 razy za dużo).
[ Dodano: |5 Maj 2010|, 2010 10:54 ]
Tak się dzieje jak masz odkręcony kran... Podobno byłeś szkolony na U15 więc jak to jest z Tobą?levar pisze:A czy dzieje się tak nawet wówczas, gdy kran z tyłu jest zakręcony?Flash8222 pisze:Jeśli na sterowniku od ogrzewania po prawej stronie pokrętło masz przekręcone na czerwone pole i jest załączony prawy dolny przycisk (Który teoretycznie powinien sam się załączać, ale już w wielu wozach nie robi tego), to wtedy załączone są grzejniki
Ja tego nie powiedziałem.Flash8222 pisze:Uważasz się za lepszego od innych kierowców, że masz jeździć wyłącznie U18?
A za kogo Ty się uważasz, żeby podpowiadać osobom układającym grafik, jakie linie mi wstawić? Analogicznie: chyba będę musiał podpowiedzieć Halinie, by dała Ci w czerwcu wyłącznie 138 na solówki...Flash8222 pisze:Uważasz się za lepszego od innych kierowców, że masz jeździć wyłącznie U18? Będę musiał podpowiedzieć by Halina dała Tobie w czerwcu wyłącznie 3/117 lub 180 gdzie jeżdżą wyłącznie U15...
Daleko mi do tego, w przeciwieństwie do pewnego naszego znajomego kierowcy, który święcie oburzył się na całą zajezdnię, gdy na cmentarkę dostał lewaraFlash8222 pisze:niedługo będziesz miał pretensję do dyspozytorów, że jakim prawem wystawiają Tobie coś co nie jest U18
Tak to jest ze mną, że jak czegoś nie wiem to pytam, Ty zaś usiłujesz uchodzić tu za wszechwiedzącego kierowcę i mistrza OC w jednym. Aha, no i jeszcze za dyspozytora, bo przecież "wystawiasz wozy"Flash8222 pisze:Podobno byłeś szkolony na U15 więc jak to jest z Tobą?
Udam, że żart mi się podobał:Flash8222 pisze:Ale wcześniej Levar będzie pod biurkiem dyspozytora wycierał kolana
Czy jazda bez załączonej klimatyzacji powinna skutkować automatycznie odblokowaniem przez kierowcę okien, czy może jest tak, że jak już wóz jest wyposażony w klimę to się tych okien nie rusza, bo zaraz będzie "sezon grzewczy"?
[ Dodano: |29 Wrz 2010|, 2010 12:38 ]
[ Dodano: |29 Wrz 2010|, 2010 12:38 ]
W Orbisie tak jest: dywan i kawalevar pisze:Idąc tym tropem to w czym problem żeby kierowca rozłożył w autobusie czerwony dywan i podawał kawę?
Popatrz, jaka franca!
Czyli mogłeś się poniekąd przyczynić do zaistniałej sytuacjidrapka pisze:zzz pisze:Kiepski przyklad
Możliwe, ale na temat, bo w czasie mojej ostatniej przygody z Orbisem byłą wpradzie kawa i dywan, ale nie działało ogrzewanieJednak przyznam, że część kasy zwrócili po napisaniu reklamacji. Może za dużo tych reklamacji mieli...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Antyradio dzisiaj gadało o temperaturze w autobusach i tramwajach. Jest gorąco, bo ogrzewanie, szczególnie w tramwajach, jest włączone i nikt nie wie po co. Zapytali Sławomira Ślubowskiego o to, czemu w nowych MANach jest najgoręcej:
Będą dziury wiercić w nadwoziu, czy jednak dasię jakoś wyregulować to ogrzewanie? Wlazłem dzisiaj to jednego z tych cudów techniki na 190 i faktycznie, w środku zdecydowanie za gorąco. Swoją drogą czy złote myśli Sławomira Ślubowskiego można wydać drukiem, w formie tomiku?
LinkSławomir Ślubowski dla Antyradia pisze:Mamy coraz więcej autobusów bardzo nowoczesnych, których nie da się tak wyziębić jak Ikarusów. Będziemy sprawdzać, czy ogrzewanie zapewnia komfort. Komfort nie znaczy, że saunę
LinkSławomir Ślubowski dla Antyradia pisze:Autobus nowy jest pojazdem dużo szczelniejszym i ciepło nie ucieka, ale zrobimy wszystko, żeby pasażerowie się nie gotowali
Będą dziury wiercić w nadwoziu, czy jednak dasię jakoś wyregulować to ogrzewanie? Wlazłem dzisiaj to jednego z tych cudów techniki na 190 i faktycznie, w środku zdecydowanie za gorąco. Swoją drogą czy złote myśli Sławomira Ślubowskiego można wydać drukiem, w formie tomiku?