Oj chyba za dużo wymagaszgregory5576 pisze:Testy wozów mają wyeliminować takie "kwiatki" to produkcja seryjna może będzie lepsza.
Autobusy testowane w Warszawie
- Drivter1234
- gregory5576
- Kontakt:
Drivter1234 pisze:Oj chyba za dużo wymagasz
Napisałem "może", a to jest różnica między na pewno, chociaż w kraju naszym wszystko jest możliwe.Polak potrafi.........
- Drivter1234
Narzekanie na siedzenia w Autosanie to już przesada jeżeli weźmie się pod uwagę coś takiego. Wtedy i to co jest do siedzenia w serii 81xx nabiera innego znaczenia. Wnętrze Skody 15T w Pradze.laryzbyszko pisze:Wygląd kwestią gustu, ale siedzenia są potwornie niewygodne - porównywalne z bieda-solarisami z siedzeniami bez wkładek.
Może to tylko wygląda tak strasznie, trzeba by naocznie (lub raczej nadupnie) sprawdzićPlesim pisze:Narzekanie na siedzenia w Autosanie to już przesada jeżeli weźmie się pod uwagę coś takiego. Wtedy i to co jest do siedzenia w serii 81xx nabiera innego znaczenia. Wnętrze Skody 15T w Pradze.laryzbyszko pisze:Wygląd kwestią gustu, ale siedzenia są potwornie niewygodne - porównywalne z bieda-solarisami z siedzeniami bez wkładek.
noidea
Ale to jest tramwaj, a tam nie trzęsie tak jak w autobusie na co po niektórych dziurawych ulicach w Warszawie więc odczucie jest inne.
Mi się wydaje że autobusy tego typu jak testowany obecnie Autosan Sancity 12LF nie nadaje się do Warszawy, ale jest doskonałym pojazdem na potrzeby małych miast z komunikacja miejską jak Sochaczew, czy Siedlce lub dla miast w których by się przydała komunikacja miejska jak np. Mińska Mazowiecki.
Mi się wydaje że autobusy tego typu jak testowany obecnie Autosan Sancity 12LF nie nadaje się do Warszawy, ale jest doskonałym pojazdem na potrzeby małych miast z komunikacja miejską jak Sochaczew, czy Siedlce lub dla miast w których by się przydała komunikacja miejska jak np. Mińska Mazowiecki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W Monachium w GT8N co drugi człon ma dewniane siedzenia, a co drugi - miękkie. Nie wiem, czemu, ale tak jest. Może są zwolennicy zydli?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Strasznie wygodne to one nie były, ale dłużej niż chwilę nie miałem czasu siedzieć. Monachijskie drewienka nie zachwycają, ale musiałem z nich korzystać by podziwiać trasę...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Michalk001
Dziś nieco zboczyłem w drodze do pracy i skorzystałem z okazji bliższej znajomości z Sancity. Co prawda przejechałem tylko 3 przystanki, ale jakiekolwiek spostrzeżenia można już wyciągnąć. Przede wszystkim nie jest taki zły jak go niektórzy oceniają: nie wpada w wibracje jak Solaris, są jakieś niewielkie drgania na jałowych obrotach lecz mieszczą się w normie zważywszy na tendencje Diesla do generowania drgań. Wykończenie też stoi na przyzwoitym poziomie, szczególnie że mamy do czynienia z prototypem - elementy są dość dobrze spasowane, na nierównościach czasami słychać poskrzypywanie pojedyńczych elementów, ale nie jest to skrzypienie całego autobusu w stylu Scanii. No i wyglądem przebija Scanię pod każdym względem, jakoś Scanie są z nami kilka lat lecz ciągle totalnie nie widzi mi się ten autobus w Warszawie i ich nie lubię. Może dlatego że czasem z kierowcami Grodziska musiałem się naużerać lecz bez rezultatu. Rano o 6 lało jak z cebra i nic nie ciekło w środku. Aha jest bardzo cichy na zewnątrz jak i w środku, a co najdziwniejsze - są jeszcze wszystkie młotki na oknach.
. Jedynie wnętrze trochę smutne - może bardziej kolorowy wzór tapicerki by pomógł, no i drzwi to takie same dziadostwo jak we wszystkich niskopodłogowcach. Ale niestety producenci komponentów akurat na tym polu dali totalnie d....
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przepraszam bardzo, ale swingowe IFE jest naprawdę porządne.Michalk001 pisze: no i drzwi to takie same dziadostwo jak we wszystkich niskopodłogowcach.
-
Michalk001