EDIT: W Solinach jest jakaś ogłuszająca trąbka, w liberach wiejskie ding-dong..... czy nie dało by się postawić na proste, normalne i nie wieśniaczące rozwiązanie??
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Tak naprawdę to najlepiej, jeśli ktoś stworzyłby jakąś polską normę takich dźwięków. Przy opinii związku niewidomych i niedowidzących. Tak aby były te same w różnych tramwajach i autobusach.andrzej_suse10 pisze:czy nie dało by się postawić na proste, normalne i nie wieśniaczące rozwiązanie??
Niestety kiepsko to rozwiązano. Może dlatego brygady niesolbusowe dzisiaj siedziały solbusom na ogonach?bepe pisze:Drzwi zaczynają się otwierać dopiero po przytrzymaniu przycisku przez jakieś 2-3 sekundy i potem jest jeszcze sygnał przed otwarciem, więc traci się sporo czasu.
Porażka nr 2. Ekran skutecznie odstraszy chętnych od tych siedzeń (kto chce mieć migające reklamy centymetry od oczu?), ale dzieci będą miały wzrok poniżej monitora.Przy przednich siedzeniach zamontowano wielki ekran z reklamami - z pierwszego siedzenia zatem w ogóle nie widać drogi, za to ma się reklamę 30 cm od oczu.
...albo nie. Przejechałem się dziś kilka przystanków dla poczucia zapachu nowości. Nie dosyć, że nie pachnie ładnie (nowe solarisy i many pachną naprawdę tak świeżo, solbus zalatywał zdeczko), to jeszcze nic nie gadało. Elektrodecha wydaje mi się nieco ciaśniejsza (węższa), niż znane z SU.Dobrze działa za to novamedia - duży wyświetlacz, pokazuje kierowcy odległość do przystanku oraz czasy kolejnych dwóch przystanków i jednego poprzedniego. Knapik gada,
Zachęcony, mając wczoraj do przejechania odcinek Metro Imielin-Centrum Onkologii wybrałem zamiast mocnej trójcy 136/306/179 (no, to drugie średnio mocne, to trzecie mocno pokręcone, ale niewazne) 192 w nadziei na przetestowanie. No i skończyło się na przejażdżce jakimś śmierdząco-pierdzącym gniocidłem, które z solbusem miało tyle wspólnego, że kilka siedzeń połatano czerwoną tapicerką. Ale był to dodatek, więc nie ma co się dziwić. Moze by tak w rozkładach internetowych przy rozwinięciu rozkładu każdego półkursu poumieszczać numerek brydady? Takie coś zresztą chyba stosuje, a przynajmniej stosował GOP.chester pisze:WYJECHAŁY.
Od rana na 192 nie było nówek, tylko znane SU12 i gnioty. Przed chwilą lśniące nowością pojawiły się (w stadzie!) na Lanciego w kier. Metra Wilanowska.
Jak przejedzie KEN-em w stronę centrum przez skrzyżowanie z Herbsta/Jastrzębowskiego na prędkości chociażby maksymalnej dozwolonej, to moze się to nie w latach liczyć a w tygodniachPePe pisze:ja to cały czas mam wrażenie, że za 2-3 lata odpadnie mu tył...
To chyba na minus. Może nie autobusu, ale na pewno kierowcy...chester pisze:Kop przy ruszaniu jak w SU10 za czasów ich mobilisowej świeżości, można się przewrócić
Na otwieranie/zamykanie drzwi? OK, ale chyba Solbusy nie wydają z siebie odgłosu "jeb klamką"?ashir pisze:Oczywiście, że są.R-9 Chełmska pisze:W Autosanach H9 przecież nie ma żadnych odgłosów
Hahahahaolo11051 pisze:hahahahaR-9 Chełmska pisze: Na otwieranie/zamykanie drzwi? OK, ale chyba Solbusy nie wydają z siebie odgłosu "jeb klamką"?