Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
A cóż to na Wschodniej patyki połamało?
Dodano: Chyba się większy bałagan robi - chcą RLa 98731 rozwiązać na Wschodniej, brak możliwości wyjazdu w kierunku Pragi, w drugą stronę podobnie, jakaś S3 (92424) stoi na WPT.
Są plany żeby 92424 na WWO pojechało przez WWT - dość rzadka sytuacja chyba...
Dodano: Chyba się większy bałagan robi - chcą RLa 98731 rozwiązać na Wschodniej, brak możliwości wyjazdu w kierunku Pragi, w drugą stronę podobnie, jakaś S3 (92424) stoi na WPT.
Są plany żeby 92424 na WWO pojechało przez WWT - dość rzadka sytuacja chyba...
71002 na Grochowie i 61107 na Michałowie 
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
S3-92424 pojedzie przez Wschodnią Towarową.WojtekE65 pisze:A cóż to na Wschodniej patyki połamało?
Dodano: Chyba się większy bałagan robi - chcą RLa 98731 rozwiązać na Wschodniej, brak możliwości wyjazdu w kierunku Pragi, w drugą stronę podobnie, jakaś S3 stoi na WPT.
51150 TLK KRASICKI na Wschodnią z Pragi po torze nr 1
Utrudnienia na linii Warszawa Wileńska - Tłuszcz
Z powodu usterek urządzeń sterowania ruchem kolejowym na szlaku Wołomin - Tłuszcz - Wołomin zostały odwołane pociągi:
1) 91754 relacji Tłuszcz (13:12) - Warszawa Wileńska (14:02)
2) 19754 relacji Warszawa Wileńska ( 14:23) - Tłuszcz (15:33)
Podróżni zastępczo mogą skorzystać z pociągów:
1) 91716 relacji Tłuszcz (14:15) Warszawa Wileńska (15:04)
2) 19715 relacji Warszawa Wileńska (14:45) - Tłuszcz (15:33)
-----
Aktualizacja
Z powodu usterek urządzeń sterowania ruchem kolejowym na szlaku Wołomin - Tłuszcz - Wołomin, pociągi na linii Warszawa Wileńska - Tłuszcz - Warszawa Wileńska mogą być opóźnione od 15 do 40 minut. Wielkości opóźnień mogą ulegać zmianie.
-
kebe
Jakieś problemy na WKD? Siedzę sobie w biurze i widzę już drugi skład, który zatrzymuje się na kilka minut na wjeździe na wiadukt za Alejami Jerozolimskimi.
Na stronie WKD jest telefon do dyżurnego ruchu - zadzwoniłem i powiedział:
"wszystko dobrze jeździ, kto takich rzeczy panu naopowiadał? Eeee, to pan wierzy co na forum napiszą?" - z humorem to było...
Mam nadzieje, że miał rację, bo za 20 minut jadę
"wszystko dobrze jeździ, kto takich rzeczy panu naopowiadał? Eeee, to pan wierzy co na forum napiszą?" - z humorem to było...
Mam nadzieje, że miał rację, bo za 20 minut jadę
Przed nami nocne zamknięcie na szlaku Wyszków - Przetycz
Utrudnienia na linii Tłuszcz - Ostrołęka
Z powodu naprawy infrastruktury wykonywanej przez PKP PLK w dniu 16.02.14 na szlaku Wyszków - Przetycz pociąg 91669 relacji Tłuszcz (22:10) - Ostrołęka (23:44), został odwołany na odcinku Wyszków - Ostrołęka. Za odwołany pociąg zostanie uruchomiona zastępcza komunikacja autobusowa. W dniu 17.02.14 pociąg 19654 relacji Ostrołęka (2:49) - Przetycz (3:33) - Wyszków (3:59) - Tłuszcz (4:23), zostanie odwołany na odcinku Przetycz - Wyszków. Za odwołany pociąg zostanie uruchomiona zastępcza komunikacja autobusowa.
Pruszków: wypadek z człowiekiem w peronach.
91376 będzie cofany do Grodziska.
91376 będzie cofany do Grodziska.
Utrudnienia na linii Warszawa - Skierniewice
Z powodu usterki urządzeń sterowania ruchem kolejowym na stacji Pruszków , pociągi kursujące linią Warszawa - Skierniewice mogą doznawać opóźnień rzędu 5-10 minut. Wielkość opóźnień może ulegać zmianie
-------------------------------------
Aktualizacja 14:30
Na odcinku Pruszków - Grodzisk Mazowiecki nastąpiła usterka urządzeń sterowania ruchem kolejowym. Z tego powodu pociągi kursujące linią Warszawa - Skierniewice mogą doznawać opóźnień rzędu 20-40 minut. Wielkość opóźnień może ulegać zmianie
Odwołany pociąg na odcinku Warszawa Rembertów - Warszawa Wschodnia
Z przyczyn technicznych pociąg 98970/1 relacji Warszawa Rembertów (15:22) - Warszawa Wschodnia (15:28) - Grodzisk Mazowiecki (16:24) został odwołany na odcinku Warszawa Rembertów - Warszawa Wschodnia. Podróżni mogą skorzystać zastępczo z pociągu 91862/3 relacji Siedlce (14:21) - Warszawa Rembertów (15:45) - Warszawa Wschodnia (15:52) - Warszawa Zachodnia (16:06) i dalej do Grodziska Mazowieckiego z pociągu 98370/1 relacji Otwock (15:28) - Warszawa Wschodnia (16:03) - Grodzisk Mazowiecki (16:55)
DODANO 16:40
Z Warszawy Zachodniej p.8 wyjechały opóźnione o ponad 10 minut 92715 (16:15) i 15611 (16:21). Wie ktoś z Was może dlaczego?
Co się dzieje na linii Tłuszcz-Ostrołęka, że już drugi dzień z rzędu będzie zamknięcie Pt - Wz w nocy?
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Naprawa sieci trakcyjnej po prywatyzacji.
27WE-010 na obiegu 15 miał dzisiaj problemy. Kiedy wyszedłem na peron Zachodniej, był zgaszony. Z tym, że w środku miał ludzi, a pociąg zaczynał - drzwi były zablokowane, ciemno itd. Po pewnym czasie dało się otworzyć drzwi, później nawet światła i urządzenia zaczęły działać. Ale miał chyba problem z drzwiami - maszynista zbiorowo otworzył wszystkie pary na stronę i zamknął, a potem zaczęły się spacerki kierpocia. 
Odjechał z +7, a kończył (w Otwocku) z ok. +13.
To był tzw. reset? Czy tam restart...
Odjechał z +7, a kończył (w Otwocku) z ok. +13.
To był tzw. reset? Czy tam restart...
Jak patyki w dół, w środku ciemno etc, to raczej restart 
Tylko na faktyczne usterki to raczej nic nie pomaga
Tylko na faktyczne usterki to raczej nic nie pomaga
Ano jeździ zestaw pogotowia energetycznego w nocy z szybkością 5km/h niemiłosiernie opóźniając jadące pociągi z pasażerami. Dziwię się tylko dlaczego dyżurni wiedząc że energetyczny nie dojedzie do najbliższej mijanki tak by nie opóźnić osobowego wypuszczają Go na szlak... ewidentna wina PLK.laczor pisze:Co się dzieje na linii Tłuszcz-Ostrołęka, że już drugi dzień z rzędu będzie zamknięcie Pt - Wz w nocy?
W mieście Łowicz o mało co nie doszło do bliskiego spotkania 3 stopnia pociągu KM i pociągu do Szczecina. Ktoś ich wpuścił na ten sam tor