(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W terenie może i by się zmieściła, ale procedura zmiany planu miejscowego + wywłaszczanie działek + koszt łezki powodują, że IMHO lepiej to załatwiać dwukierunkami w czasie roku szkolnego (w wakacje, gdy ruch ograniczony, można przecież wydłużyć 31 tymczasowo na Wilanowską a dwukierunki na różne remontowe wahadła skierować).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wiem czy ktoś wspominał ale przystanek tramwajowy TWARDOWSKA 01 uległ fizycznej likwidacji. Zniknął peron, słupek i ławka, za to pojawiła się ziemia i nasiona trawy...
W sumie to nie ma nad czym płakaćSławekM pisze:Nie wiem czy ktoś wspominał ale przystanek tramwajowy TWARDOWSKA 01 uległ fizycznej likwidacji. Zniknął peron, słupek i ławka, za to pojawiła się ziemia i nasiona trawy...
Znalazłbym w Warszawie jeszcze kilka takich przystanków, które powinien spotkać podobny losSławekM pisze:Nie wiem czy ktoś wspominał ale przystanek tramwajowy TWARDOWSKA 01 uległ fizycznej likwidacji. Zniknął peron, słupek i ławka, za to pojawiła się ziemia i nasiona trawy...
Warto czasem kasować mało używane przystanki, ale nie niszczyć wtedy infrastruktury przystankowej
Przecież taki przystanek może za pewien czas okazać się znowu potrzebny.
Twardowska? Komu i kiedy? Bez likwidacji infrastruktury pozostawisz nadzieję na powrót 
Chyba najwyżej pracownikom CMKP i mieszkańcom jednego bloku i paru domków za nimKomu i kiedy?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To się go odbuduje. To nie jest jakiś gigantyczny koszt, a materiały są użyteczne po rozbiórce.michj pisze:Warto czasem kasować mało używane przystanki, ale nie niszczyć wtedy infrastruktury przystankowejPrzecież taki przystanek może za pewien czas okazać się znowu potrzebny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Coś ty... Niedasię. "w Szwajcarii tramwaje częściej stają"Pingwin pisze:Znalazłbym w Warszawie jeszcze kilka takich przystanków, które powinien spotkać podobny los
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jak wygląda wykorzystanie linii 28 na odcinku Rondo Babka-Ratuszowa?
Nieciekawie.Georg pisze:Jak wygląda wykorzystanie linii 28 na odcinku Rondo Babka-Ratuszowa?
Czy wobec tego nie lepszym pomysłem byłoby połączenie linii 27 z 28 na trasie: CM. WOLSKI-KOŁO z zastrzeżeniem, że linia kursowałaby w godzinach 6-20 w dni powszednie, 7-17 w soboty i 11-19 w święta?
To do tego jeszcze dodam następne pytanie: jakie jest wykorzystanie 24 na odcinku Gocławek-Wiatraczna? Ten odcinek w DP ma 2 silne linie, a w DS jedną silną i jedną słabą. Czy to wynika z dużo mniejszego zapotrzebowania w DS? Czy w DP na tym odcinku wystarczyłaby linia co 10/15 minut?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie widzę powodu, by sekować 27 z powodu (ewentualnych) problemów 28, choć zwracam uwagę, że to 28 ma część kursów na składach planowo w DP, a nie 27. Zwracam też uwagę, że dw. Wileński jednak kiedyś wróci i wówczas zapełnienie tak 28, jak i 6 się poprawki po przywróceniu ich na oryginalne trasy (o wprowadzeniu obsługi szczeniakami nie wspominając).
Jeśli jednak ten pomysł miałby mieć rację bytu, to wyłącznie ze zmianą tablic 27->28 i 28->27 a przynajmniej krańca gdzieś na trasie (co wymaga informacji elektronicznej, hipolity jednak taką mają) - czasowe 78 w wielu pasażerach na Woli budziło zdziwienie od "na Koło w tą stronę" do "czyli skręca w lewo w Młynarską, tak?".
Jeśli jednak ten pomysł miałby mieć rację bytu, to wyłącznie ze zmianą tablic 27->28 i 28->27 a przynajmniej krańca gdzieś na trasie (co wymaga informacji elektronicznej, hipolity jednak taką mają) - czasowe 78 w wielu pasażerach na Woli budziło zdziwienie od "na Koło w tą stronę" do "czyli skręca w lewo w Młynarską, tak?".