Jak dojechać szybko i sprawnie?

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Vilén

Post autor: Vilén » 28 sie 2012, 13:14

Czyli jednak nie ma nic bliżej, i trzeba się przesiadać jeszcze w Radomiu… szkoda.

Swoją drogą, dziwi mnie brak jakiejkolwiek komunikacji między dworcem a miastem… taki Nasielsk tam ma, a jest od Szydłowca mniejszy…

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 28 sie 2012, 16:46

Puławska (Zielony Ursynów) - Jagiellońska w szczycie: lepiej Puławska-Marynarska-ŻiW-Prymasa czy Puławska-Marszałkowska*-Most ŚD?

Ja obstaję za opcją drugą, ale może nie wiem czegoś co ktoś z was wie :P

*jak już będzie otwarta.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 28 sie 2012, 16:50

Zależy gdzie na Jagiellońską chcesz dojechać

Awatar użytkownika
snooker

Post autor: snooker » 28 sie 2012, 16:58

I czym?

Jeśli samochodem to (zwłaszcza w porannym szczycie): Puławska-Dolinka-TS-Wał Miedzeszyński-Wybrzeże Szczecińskie.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 28 sie 2012, 17:04

BJ pisze:Puławska (Zielony Ursynów) - Jagiellońska w szczycie: lepiej Puławska-Marynarska-ŻiW-Prymasa czy Puławska-Marszałkowska*-Most ŚD?
MŚD w godzinach szczytu jest na zasadach sprzed 22.07., Jagiellońska od Kłopotowskiego do Ratuszowej tak samo, tyle że całodobowo. No i zakaz skrętu w lewo z W-Z w Jagiellońska (relacja zachód :arrow: północ).

reserved

Post autor: reserved » 28 sie 2012, 18:55

A czy da się dojechać Wybrzeżem Szczecińskim aż do Mostu Gdańskiego? Jeśli tak to bym wybrał Trasę Siekierkowską, Wał Miedzeszyński i dalej Wybrzeżem aż do Ronda Starzyńskiego. Albo nawet Puławską, TŁ i Wałem Miedzeszyńskim.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 28 sie 2012, 19:01

reserved pisze:A czy da się dojechać Wybrzeżem Szczecińskim aż do Mostu Gdańskiego?
Wybrzeżem Helskim walisz do mostu Gdańskiego, a nawet można do Jagiellońskiej z pominięciem MG.

reserved

Post autor: reserved » 28 sie 2012, 19:03

No to zdecydowanie wybrałbym BJ-cie prawobrzeżną Wisłostradę. Jak najdalej od centrum. ;-)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 28 sie 2012, 19:41

MZ pisze: Ale gdzie Ty chcesz się przesiadać z pociągu na autobus?
No właśnie o to pyta.
MZ pisze:Jeśli chcesz jechać z Warszawy, to najlepiej od razu wsiądź w autobus
No właśnie tego chce uniknąć. Naprawdę tak ciężko przeczytać ze zrozumieniem? #-o
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 sie 2012, 22:25

primoż pisze:MŚD w godzinach szczytu jest na zasadach sprzed 22.07.
Po samym moście można jeździć. Ograniczenie obowiązuje na odcinku Wisłostrada-tunel.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 28 sie 2012, 23:25

MZ pisze:Jeśli chcesz jechać z Warszawy, to najlepiej od razu wsiądź w autobus
fik pisze:No właśnie tego chce uniknąć. Naprawdę tak ciężko przeczytać ze zrozumieniem?
:arrow: Jak ktoś nie umie pisać zrozumiale, to i czytać ze zrozumieniem się nie da.

Pytanie: "Jak najlepiej dojechać z Warszawy do Szydłowca spędzając jak najmniej czasu w autobusie?" można zrozumieć:
a) autor chce dojechać pociągiem z przesiadką na autobus, ale w autobusie chce być jak najkrócej;
b) autor chce dojechać autobusem bez przesiadki i szuka takiego kursu, który dowiezie go najszybciej.

Ty jesteś "kolejowy", więc zrozumiałeś po swojemu, ja jestem "autobusowy", więc też zrozumiałem po swojemu. Rozumiesz?

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 28 sie 2012, 23:36

TranslatorPS pisze:Szydłowiecki przystanek kolejowy jest jakieś 6,5km od Szydłowca per se, w Gąsawach Rządowych - może jakiś busiarz stamtąd jedzie, ale wątpię
W Gąsawach nie ma nic (dosłownie). Można wysiąść jeszcze na p.o. Jastrząb i stamtąd łapać busa relacji Wierzbica - Szydłowiec, ale jeździ rzadko i kawałek do niego jednak trzeba iść...
Vilén pisze:Swoją drogą, dziwi mnie brak jakiejkolwiek komunikacji między dworcem a miastem… taki Nasielsk tam ma, a jest od Szydłowca mniejszy…
Kiedyś była komunikacja, bodaj linia M nawet pod dworzec jeździła... :-k
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 28 sie 2012, 23:37

MZ pisze: Ty jesteś "kolejowy", więc zrozumiałeś po swojemu, ja jestem "autobusowy", więc też zrozumiałem po swojemu. Rozumiesz?
Kiepsko zrozumiałeś, skoro wcześniej jest zadawane pytanie "czy może jakieś autobusy tam nie zahaczają żadnego pobliskiego dworca?". Jakoś wszyscy, poza tobą, doskonale pojęli sens pytania, tylko jeden MZ uparcie tupie nóżką i pisze "jedź autobusem, jedź autobusem". Vilen wyraźnie w kolejnych postach zaznacza, że chce jechać pociągiem, więc twoja interpretacja jest całkowicie do bani.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 28 sie 2012, 23:51

fik pisze:Kiepsko zrozumiałeś, skoro wcześniej jest zadawane pytanie "czy może jakieś autobusy tam nie zahaczają żadnego pobliskiego dworca?".
:arrow: Akurat to pytanie było zadane później niż to zacytowane przeze mnie i na to pytanie odpowiedziałem zresztą Vilenowi, że nic mi nie wiadomo o jakimś połączeniu z dworcem PKP w Szydłowcu (pytał o pobliski dworzec, a ten jest jeden w pobliżu Szydłowca). A skoro tak dobrze znasz trasy kolejowe, to trzeba było podpowiedzieć koledze, do którego przystanku lub stacji powinien dojechać, zamiast czepiać się kwestii interpretacji wypowiedzi. Ja przynajmniej starałem się jakkolwiek pomóc. Ale chyba niepotrzebnie...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 28 sie 2012, 23:56

MZ pisze: Akurat to pytanie było zadane później niż to zacytowane przeze mnie
Nie. Już po tym pytaniu napisałeś "[j]eśli chcesz jechać z Warszawy, to najlepiej od razu wsiądź w autobus", całkowicie wbrew intencjom pytającego.
MZ pisze:A skoro tak dobrze znasz trasy kolejowe, to trzeba było podpowiedzieć koledze, do którego przystanku lub stacji powinien dojechać, zamiast czepiać się kwestii interpretacji wypowiedzi.
Niestety, nie znam połączeń autobusowych w tym rejonie, więc nie mogę udzielić odpowiedzi, choćbym chciał.
MZ pisze:Ja przynajmniej starałem się jakkolwiek pomóc.
Pomocny MZ - w sklepie sprzeda klientowi proszącemu o bułkę pół litra wódki. "Ale ja chciałem bułkę" - "nie, wódka jest smaczniejsza".

EOT.

ODPOWIEDZ