Ale w drugą stronę mógłby mieć inny numerfik pisze:Kierunku jazdy - nie.Bastian pisze: A jak nie będzie łamany, to się nie da?
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Informacja pasażerska i oznaczenia linii kolejowych w WWK
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
To ja już chyba rozumiem stan polskiej kolei...fik pisze:Wszystkie pociągi jadące w jedną stronę mają numer parzysty bądź nieparzysty, dzięki czemu dyżurny ruchu nie musi się zastanawiać chociaż nad tym.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie bardzo rozumiem twe zdziwienie; równie dobrze mógłbyś się oburzać, że ZTM w niektórych ZP ma tylko przystanki nr 02, choć to też informacja dla pasażerów.Bastian pisze:To ja już chyba rozumiem stan polskiej kolei...fik pisze:Wszystkie pociągi jadące w jedną stronę mają numer parzysty bądź nieparzysty, dzięki czemu dyżurny ruchu nie musi się zastanawiać chociaż nad tym.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
To przeczytaj z uwagą, co napisałeśfik pisze:Nie bardzo rozumiem twe zdziwienie; równie dobrze mógłbyś się oburzać, że ZTM w niektórych ZP ma tylko przystanki nr 02, choć to też informacja dla pasażerów.Bastian pisze: To ja już chyba rozumiem stan polskiej kolei...
Teraz piszesz do rzeczy. Poprzednio (co Ci Bastian wytłuścił) pisałeś oczywistości. Chyba że postulujesz, by numery pociągów były nadawane ze zbioru liczb urojonych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Co najwyżej skróty myślowe.pawcio pisze:Poprzednio (co Ci Bastian wytłuścił) pisałeś oczywistości.
PLK potrafi trasować ujemne czasy postojów, więc i z tym nie miałaby większych problemów.pawcio pisze:Chyba że postulujesz, by numery pociągów były nadawane ze zbioru liczb urojonych.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie znalazłem ukrytego tekstu!przewoz pisze:Już kilka miesięcy minęło (od lutego), odkąd UTK wypełzło z pomysłem sprawdzenia SIP w Warszawie.
Podsumujmy krótko, co przez te 3 miesiące zrobiono.....
....
dziękuję za uwagę.
To tyle mniej więcej zrobiono.
Jedyne, co zauważyłem w dość nieokreślonej przeszłości, to drobna zmiana w niektórych komunikatach szczekaczki. W pewnych miejscach pokasowano głupie odstępy. Np. ogłaszając lotniskowe:
Było: Line S*! ...TRAIN! ...To Warsaw Chopin! ...AIRPORT!(...)
Jest (czasami): Line S* train! ...To Warsaw Chopin! ...AIRPORT!(...)
Oprócz tego, gdy podaje detale o pociągu, czasami nie ma w ogóle odstępów. Wtedy to brzmi mniej więcej tak: wagon (...) w środku składu pociągupociąg objęty całkowitą rezerwacją miejscprzesyłki konduktorskie wydaje (...)
Niekoniecznie w takiej kolejności.
Wciąż niektóre wagony BWE zatrzymują się w sektozre A.
Co do brak przerw śmieszy mnie również: wagony z nr 213 i 214 zatrzymują się w sektorze DEprzesyłki kurierskie wydaje kierownik pociągu.
Niby drobiazgi ale od wielu miesięcy nie poprawione.
Dziś rano na zachodnim coś im system szwankował i włączał się człowiek-megafonista o głosie zbliżonym do Jarosława Kaczyńskiego...
Mam nadzieję że na Centralnym tego systemu nie wdrożą - panie tam pracujące mają naprawdę bardzo dobre głosy - konkretne i zdecydowane.
Co do wyświetlaczy czołowych, rano KM5126 (EN76) jechał z gustowną tekturą z ręcznie wypisaną "Warszawa Zachodnia"
Nie wiem ze względu na kierunek jazdy i słońce (znaczy się skład jechał przez dłuższy czas pod słońce) czy ze względu na usterkę.
Co do brak przerw śmieszy mnie również: wagony z nr 213 i 214 zatrzymują się w sektorze DEprzesyłki kurierskie wydaje kierownik pociągu.
Niby drobiazgi ale od wielu miesięcy nie poprawione.
Dziś rano na zachodnim coś im system szwankował i włączał się człowiek-megafonista o głosie zbliżonym do Jarosława Kaczyńskiego...
Mam nadzieję że na Centralnym tego systemu nie wdrożą - panie tam pracujące mają naprawdę bardzo dobre głosy - konkretne i zdecydowane.
Co do wyświetlaczy czołowych, rano KM5126 (EN76) jechał z gustowną tekturą z ręcznie wypisaną "Warszawa Zachodnia"
Nie wiem ze względu na kierunek jazdy i słońce (znaczy się skład jechał przez dłuższy czas pod słońce) czy ze względu na usterkę.
Pociąg teelka... ze stacji... do stacji... wjedzie na tor przy peronie... wagony od czoła składu... jedenaściedwanaścietrzynaścieczternaście.... przesyłki konduktorskie w wagonie z numerempiętnastympociąg objęty całkowitą rezerwacją miejsc ............. planowy odjazd...
Zlepki słów, to niestety codzienność. Ale to chyba kwestia wpisania do systemu. Komunikaty o zmianach na linii nr 1 też do bani z tym.
Zlepki słów, to niestety codzienność. Ale to chyba kwestia wpisania do systemu. Komunikaty o zmianach na linii nr 1 też do bani z tym.